Porýpe se bílé zlato?

Profilova fotka
Přemýšlím, jaký kov zvolit pro snubáky. Ocel, titan, wolfram mě přijdou takové "laciné" na to, že to je prsten na celý život, a vítězí u mně bílé zlato. Jenže už jsem slyšela od více lidí, že snubáky z bílého zlata měli za chvíli porejpané, a to pracovali v kanceláři, prostě jen z běžného nošení...A to by mě bylo líto mít za rok snubák poničený, porýpaný...Máte s tím některá nějakou zkušenost? Nebo máte prstýnky už léta jako nové?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám zasnubní z bílého zlata cca půl roku a rozhodně s ním nedělám manuální práce - jsem učitelka a v moment, kdy přijdu domů, jde zpátky do krabičky a beru si ho zase ráno. A je podrapany fakt hodne... je to na vas, on asi kazdy kov na prstynky ma sve pro a proti. Kamaradka ma zlaty snubak a poskrabany je maj oba dva, ale nevim, jak poskrabany jsou prstynky z jinych kovu. V pondeli muzu kouknout kolegyni, co ma z oceli na ruku:-)
Odpovědět
Take jsme chteli bile zlato. Meli jsme predstavu o prstyncich, ale kdyz jsme po nekolika mesicich hledani v bilem zlate nenasli absolutne nic, co by nas oslovilo, zacalai jsme se divat na ty prsteny, jejichz design se nam hodne libil - VSE byla ocel, titan,damasteel, wolfram. Zacali jsme zjistovat informace o techto materialech a jelikoz jsou to v podstate velmi odolne kovy (wolfram je nejtvrdsi) a design pro nas uzasny, prestali jsme to resit. Dat 30tis. za prsteny z bileho zlata, ktere stejne za par let nebudou vzhledem cene odpovidat (vlastni zkusenost i potvrzeni znalcu) a bude nutne jim ztracenou krasu vracet upravou, nebo dat tretinovou cenu i mene za prsteny, ktere se nam libi a jeste vydrzi o mnoho dele stale pekne-bylo rozhodnuto. Nakonec mame damasteel za cenu 6300,- za oba. Omlouvam se za roman, jen jsem chtela priblizit i nase smysleni, ktere puvodne stalo take na myslence, ze bile zlato je "prece jasna volba" a po honicce za nim zjistit, ze je to s jeho "luxusem" trosku jinak ;)
Odpovědět
ahojky... myslím, že každý materiál se dříve či později poškrábe, a holt zlato je prostě měkké no.... my měli štěstí, že jsme od dědečka dostali staré prstýnky, které byly z nížepuncového zlata (větší množství jiných příměsí, u nás konkrétně mědi, než se dneska dělá). Máme prstýnky udělané tak, že na spodním velkém kroužku z bílého zlata, které jsme chtěli, je tenký kroužek z toho dědečkova, které je tvrdší a zároveň chrání to měkčí bílé... máme je čtyři měsíce a vypadají skoro jako v den obřadu, čekala jsem to o dost horší (nosíme je oba pořád).... myslím že se dá kombinovat víc materiálu tak, abyste byli spokojení jak s designem, tak s odolností... chce to jen najít dobrého a zkušeného zlatníka
Odpovědět
Profilova fotka
já mám zásnubák z bílého zlata přes půl roku a je jen lehce poškrábaný. Nosím ho pořád, ale jsem student a na domácí práce ho sundávám. I přes dobrou zkušenost budeme mít titanové protože cena, vzhled a výdrž vyhrály ;)
Odpovědět
Zásnubák nosím rok a třičtvrtě, snubák třičtvrtě roku, oba jsou z bílého zlata, oba jsou lesklé a nejsou nijak zvlášť poškrábané. Nosím je pořád, jen v práci je vždy musím přesunout na řetízek na krku. Manžel prstýnek nesundává vůbec a taky není nijak extra poškrábaný. Navíc i když bude časem víc znát, že jsou nošené, vadit nám to nebude, aspoň bude vidět, že je nosíme rádi a pořád. :)
Odpovědět
My máme taky bílé zlato, půl roku, manžel ho má krásný protože ho má doma v krabičce :-D a já ho mám prostě nošený, je trošku poškrábaný, ale není to nic hrozného, nesundávám si ho, jen když peču a a vím že budu hnětat těsto :-D ale jinak ne. My jsme zlato vybrali protože je to věc které nikdy neklesne hodnota :-D jednou je dostane dcera a tím že je to měkký kov, tak jde vždycky upravit, zvětšit, zmenšit. Ocel mi vždycky přišla taková humpolácká, ale nenosím ji, prstýnky nemám ráda, tak se divím, že snesu zásnubák a snubák :-D dalo mi to dost trénování :-) tak možná i ty ocelové snubní vypadají pěkně, nevím, žádné jsem neviděla. Určitě vyberete správně, vyberte si prostě to co se vám líbí, s tím poškrábáním bych si těžkou hlavu nedělala.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky bílé zlato. A už NIKDY . Máme pul roku od svatby, manžel měl prstýnek na ruce asi 5 x - a to jen na návštěvu v neděli. Já sice více krát a je to hrůza. Mé stříbrné prstýnky vypadají lépe.
Odpovědět
Profilova fotka
zásnubák mám už 2 roky a akorát je špinavý ale každej zlatník ti řekne že když příjdeš domů máš prstýnky a všechno co nosíš sundávat. Takže bych se ani nedivila že se poškrábe.
Odpovědět
Profilova fotka
mám zásnubní z bílého zlata třičtvrtě roku necelého. Nosím ho furt a je poškrábaný dost, teda dost normálně poškrábaný. Ale poškrábe se každý kov, jen některý lépe některý hůře.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám snubní prstýnek z bílého zlata třetím rokem a asi jsem vyjímka, protože poškrábaný mi vůbec nepřijde. Je pravda, že doma ho nenosím, ale kamkoli ven ano (a že je to poměrně často) a škrábance na něm vidět nejsou :-)
Odpovědět
My máme z bílého zlata a ještě k tomu popískované, takže docela náročné a s porýpáním nemáme problém, pokud s tím vyloženě nebudete přebírat staré železo, bude to v pohodě... ;+) http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží jestli koupíš porhodovaný nebo ne... občas se to šidí a žluté zlato se akorát porhoduje a vydává za bílé zlato... My prstýnky máme kombinaci žluté/bílé, nerhodované bílé zlato a jsou lehce poškrábané, ale žádné velké rýhy a tak.. A nosíme je 24hodin. Když zajdu do zlatnictví za 10minut odcházím s naleštěným... to není takový problém.. Myslím že se bílé zlato(nerhodované) poškrábe uplně stejně jako zlato žluté..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U zlatých prstenů záleží více na ryzosti - a paradoxně čím je vyšší podíl čistého zlata ve slitině, tím je prsten náchylnější k poškrábání. Čisté zlato je totiž velmi měkký kov. Proto volte nejlépe prsteny ze 14ti karátového zlata (585/1000) - zlata je v nich stále ještě dost, ale vydrží mnohem více než prsteny z 18ti karátového zlata (750/1000). A pak samozřejmě záleží na způsobu nošení: rozhodně doporučuji prsten sundavat při namáhavější práci (zahrádka, úklid atd.) a při sportu. Nejde jen o pošrabání, ale i o bezpečnost: při fyzické námaze se zvětší objem prstu a může být problém prsten sejmout. Jinak se v žádné slušné firmě nestane, že byste zakoupila prsten ze žlutého zlata, který by byl vydáván za prsten z bílého zlata a jen rhodiovaný.
Odpovědět
Mám bíle zlato zásnubák, od Rýdla nosím ho 4 měsíce v kuse.. Dělám sním všechny práce, doma, venku a zatím skoro žádné škrábance. Ale když si vzpomenu, tak ho hadříkem přeleštím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zasnubni prsten mam z bileho zlata, po roce neni nijak moc poskrabany, ale obcas nejaky miniskrabanec tam je... to ze je zlato mekke ma ale i tu vyhodu, ze drobne skrabance se casem nosenim zase zahladi.. u tvrdsich kovu je sice tezsi udelat ryhu, ale zaroven je temer nemozne se toho skrabance pak uz zbavit.. Snubni prsteny mame z palladia, je to vyrazne tvrdsi kov, ale nasazovat je budeme az v dubnu, takze zatim nemuzu posoudit :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?