Svatbu máme až v září, ale svatební veletrh byl už teď v lednu a dali mi tam slevu 20 % do jednoho obchodu, tak jsem se po nich začla koukat, ale i tak mi to přišlo strašně drahý. Ale kamarád mi doporučil zlatnici, která nám je udělá z našeho zlata - nevykoupí ho, jako to dělají ve zlatnictví (což je nevýhodné), ale vymění nám ho za jakoukoliv barvu budeme chtít a naúčtuje si pak jen za práci. Oba dva prstýnky nás vyjdou na 3000 Kč.
devět měsíců před svatbou :-) a vzhledem k rostoucí ceně zlata jsme rádi, mohli jsme je mít i dřív, objednali jsme je jak to začlo stoupat.... teď od ledna klesá, takže jestli máte v červenci, vyplatí se asi ještě chvíli počkat....ale taky záleží, kde je chcete kupovat, jestli u malých zlatníků, kde se to promítá dost, nebo u nějaké známé značky, tam je to pak asi jedno..
@adelkaurso prstýnky jsou na tý web stránce krásný,ale ráda bych se na ně podívala ve skutečnosti.Jsem ze severu a Brno je opravdu z ruky.Neprodává je někdo v Praze?
@adelkaurso Tak jasně, že by se to dalo. Jenom to asi není pro mě. Ale věřím, že to musí být krásné pocity, když si jdeš na poštu pro "ten" balíček :-D 8-)
@adelkaurso tak co se velikosti týče tak bych si to taky neriskla jen podle zkoušení kroužku ve zlatnictví - velikost se liší podle profilu prstenu i podle jeho šířky, a hlavně u malých velikostí to může být velký rozdíl - mě to u různých typů dělalo +/- celou velikost....
a ty co jsme si vybrali na internetu podle obrázku se nám na ruce ve skutečnosti vůbec nelíbily, i když vypadaly stejně jak na obrázku....prostě na prstu to vypadá jinak....
Ahoj holky,já taky čekám až bude svatební veletrh,tak doufám,že tam něco vybereme,protože prstýnky,které jsem si vybrala já,tak jeden stál 15tis.,což mi můj nastávající řekl,že je dost :-) . Mě teda nabízela nabídku i v půjčovně,ale tam se toho moc nelíbilo,takže budu ještě vyčkávat:-)
ahoj holky, taky zrovna resime prstynky. Mame svatbu v kvetnu, takze myslim, ze je tak akorat cas. Co me trochu prekvapilo je cena, protoze jsem cekala, ze tak okolo 12 tis. poridime oba naprosto s prehledem. To jsem se hooodne netrefila. Ty co jsme si vybrali jsou skoro za 18 tis. tak nevim jestli nepockat na svatebni veletrh a nekoupit je alespon s nejakou slevou, protoze mi to pripada opravdu hodne. Nemate nejaky typ na to kam vyrazit v Praze na prstynky? byli jsme v raji snubnich prstenu na Vysocansky a ve svete snubnich prstenu na Palmovce, na Palmovce se nam jedny docela libili, ale ne, ze bychom byli nadseny. Na Vysocanech jsme byli nadseny, ale po cene, nase nadseni opadlo :-(
@gabra29 Jenže já si pak zas říkám,když vidim tu cenu,že je to přece jen na celý život a chtěla bych ho opravdu nosit,takže pokud jsou trošku dražší a opravdu se ti líbí,tak není co řešit.
my se s přítelem chystáme obejít zlatnictví cca v březnu (svatba je v červnu) - přítel totiž pracuje do 17ti hod., takže si musí kvůli tomu vzít dovolenou, aby to mohl obcházet se mnou - takže si nemůžu jen tak říct tááák dneska půjdem na prstýnky... Z internetu bych takovou věc, jako jsou prstýnky, nikdy neriskovala, takže hold budu muset počkat, až si drahá polovička zařídí volno :)
@petss s pracovní dobou je u nás taky problém,protože přítel dělá někdy do šesti,prostě jak kdy. Takže já vyberu některý,který se mi líbí a pak mu dám na výběr,ale jak jsem psala,počkám na veletrh na Hlubokou,tam půjdeme oba,takže si třeba vybereme tam.
já poslala příteli mailmem ty, co jsem někde objevila a líbily se mi - přítel mi na to řekl, že máme stejný vkus na prstýnky, čímž se dost vyřešilo :))) takže už zbývá jen obejít ta zlatnictví hlavně kvůli velikostem :) ale nejradši už bych ty prstýnky měla doma :)
@sari_nka: Ahoj, ta paní bydlí někde u Prahy, ale dá se s ní sejít i v Praze, když máte svoje zlato, tak si bere za práci 400 Kč za gram a ty prstýnky oba dva mají tak do deseti gramů, podle toho, jak jsou tlusté atd. Jestli chceš kontakt, napíšu ti ho do zprávy.
ahojky.. my se bereme v cervenci a dnes sme byli na veletrjhu hledat to co by se nam libilo.. oba sme nasli.. a tak asi zacatkem dubna pujdeme a nechame si je objednat.. pry budou do mesice.. takze se uz tesim az dorazi a budu je moc vyfotit a pochlubit se..
@adelkaurso ono správně jsou ty velikostní kroužky různé, právě podle typu profilu - někdo chce vevnitř rovný a někdo vypouklý...pak to někdy může dělat rozdíl, i podle šířky - čím širší, tím je potřeba větší... ale jak říkám, je to důležité asi u těch malých velikostí,..... My byli přímo u zlatníka a právě měl ty kroužky na velikosti na každý profil a každou šířku jiné....a tak by to mělo být... Většinou to asi vyjde, ale chtěla jsem upozornit, že na to je třeba taky myslet :-)
sari_nka@ no my pořád taky váháme, sice si říkám, že to je na celý život, ale zase nevím jestli bude přítel prstýnek nosit a aby nakonec nezůstal v krabičce, což mi za ty peníze připadá trochu hodně. Tak uvidíme, chceme se ještě podívat jinam a když nás nic jiného nezaujme tak do toho půjdeme.