Hezký den všem! Vrhli jsme se se snoubencem do plánování hostiny a potřebujeme nějakou inspiraci. :-)
Obřad budeme mít v červenci, pozdě odpoledne, hostina v restauraci začne kolem 18:00. Rádi bychom hosty usadili ke stolu a po přípitku jim nabídli nějaké menší jídlo před tím, než začne grilování. Grilování pak totiž bude na terase, k tomu budou salátové a sýrové mísy ve vedlejší místnosti, takže jakmile se zahájí grilování, začne poměrně velký pohyb hostů. To nám vyhovuje, lidi se promísí a popovídají si s kým budou chtít, ale na druhou stranu bychom rádi prodloužili tu klidnější část hostiny, kdy budou všichni pohromadě sedět u stolu. Takže hledáme vhodné jídlo, které se bude servírovat mezi přípitkem a grilováním. Tohle jídlo by mělo být vegetariánské a hosté by se z něj pochopitelně neměli přejíst, aby pak ještě měli chuť na grilování, o které já i snoubenec hodně stojíme. :-N
Uvažovali jsme, že mezi přípitek a grilování zařadíme předkrm (např. rajčata s bazalkou a mozzarellou), ale pak nám to přišlo málo. Předkrm se asi sní rychle a my bychom rádi poseděli u stolu aspoň 30 minut, klidně i delší dobu.
Proto teď uvažujeme o kombinaci malého množství polévky (nejlíp nějaký krém) a k tomu hříbkové rizoto, taky spíš v takovém degustačním množství. Myslíte, že je to dobrý nápad? Měli byste pak chuť ještě na něco z grilu? Plánujeme grilovat ryby, mořské plody, zeleninu a trochu kuřecího a vepřového.
Jakékoliv další nápady uvítám. :)
Na jedné větší svatbě kde jsem v létě fotil to měli podobně. Po obřadu byla hostina pouze s polévkou, před ní ještě bylo myslím 5 proslovů. Podával se klasicky vývar, ale stejně fajn by byla určitě i nějaká ta krémová polívka a pak už nebylo nic víc, rovnou se přešlo na raut, kávu, zákusky, co kdo chtěl.
Obecně sleduju že na svatbách bývá víc jídla než kolik lidi sní, takže když bude samotná hostina lehčí, myslím že to můžou svatebčani celkem ocenit a aspoň si víc užijí ten gril :)
My měli hostinu v 15:30 a od 18:00 raut - kde byli taky steačky a vše možné, kuřecí směs atd. a k obědu byla normálně polévka a steak z krkovice s hranolkami, maso se jí prostě pořád :-D houby ne každý jí, to bych měla celkem obavy... co třeba těstovinový salát? může být i s kousky masa.... jo a výborná věc je ovocný salát! to bych klíďo dala jako dezert před tím grilováním....
@teydea není za co! myslím si, že je to taková věc, kterou jí skoro každý, navíc, není to nic těžkého a od grilu se to hodně odlišuje ;-) my ho taky měli večer pak na rautu a pokud je s kousky kuřecího, může být samostatně a ne jen jako příloha! ať se vše vydaří podle plánu :-)