Můj drahý připravuje na naši hostinu tatarak a vyvstal problém, kdy a jak udělat topinky..ja žila v domnění, že je nafrkame do topinkovače a budeme je podávat čerstvé a teplé, hlavně je to rychlovka...ale on prosazuje topinky smažene, s tím, že je udělá den předem, což ja tvrdím, že je hnus..ale ja nejím tatarak, tak nevím, jaka topinka je k tomu dobra :) teď šel smažit dvě testovací topinky, abychom zjistili, jak budou zitra chutnat :) prosím o názor či nápad. smažit až při podávání nechceme, to je nadlouho a zasmradi to celý byt...
Upřímně, máme taky rádi tatarák a také bychom jej rádi měli na svatbě... vůbec mě nenapadlo jak topinky vlastně vyřešit a teď si uvědomuji, že tohle není vůbec špatný dotaz... osobně mám takový pocit, že zítra topinky nebudou dobré... i když, kdo ví.... co se s nimi stane když je natřeš česnekem? vydrží? nebo to bude hrůza? ... dej prosím vědět jak jste dopadli, jinak budeme asi muset zkoušet také :)
My jsme si na svatbu tatarák připravil, ale topinkami jsme pověřili hospodskýho (část věcí na rautu jsme měli z vlastních zdrojů, část nám připravovali na místě hostiny). Takže problém byl vyřešen :)
Topinky bych o den dřív nedělala - budou moc nasáklé podle mě. To je raději udělejte v toustovači ;)
@marcetta ja si taky myslím, že nebudou dobré..asi budeme dělat proste čerstvén v topinkovači a zároveň smažene, kdo bude chtít jakou...to jic za chvilku bude hromada
@ellinkasebudevdavat A ten tatarák budete připravovat kdy? Podle mě byste měli na test zkusit i tatarák ... Podle mě to není moc dobrý nápad, když tatarák stojí jen hodinu tak maso dost ztmavne a ztrvdne... Nemůžete někoho pověřit, aby vám je osmažil čerstvý? V hospodě je taky dělají ve friťáku ....
@barussska1 tatarak je v pohodě, na silvestry ho taky děláme den předem, kdyz se dobře zabalí a je v chladu...
My tu svatbu máme doma, takže nám je nikdo dělat nebude, jde hlavně o to, že když se jich bude smažit pro deset lidi, tak to tu prostě bude zasmradeny...
Teď jsme ochutnali včerejší připravené topinky a neni to tak špatný, čekala jsem, ze budou horší..takze to asi uděláme tak, že je nasmazime zitra večer, a v sobotu, nez je budeme jist, se daji do trouby, aby byly teplé a kdo nebude chtít smazenou, udělá se ještě par kousku v topinkovači nasucho...
@ellinkasebudevdavat My to měli stejně jako @marcetta (tedy že část věcí z rautu nám dělali v místní restauraci) a to i tatarák a topinky. Topinky naváželi každou hodinu značnou várku :-D - od restaurace jsme to měli cca 2 kilometry.
Mám tatarák hodně ráda a už den starý mi moc nejede a "druhodenní" topínky jsou teda pěknej kekl podle mě...pokud nemáte nikoho, kdo by vám to mohl nasmažit (nebo i udělat v tom topinkovači) čerstvý, tak bych se na to vykašlala.
Přijde mi to stejný jako servírovat někomu včerejší rohlíky - tež nic moc...
@duckie no tak my jich nepotřebujeme várku, ale cca 40 kousků :) přítel tvrdi, že odlezelej tatarak je lepší nez čerstvej, ja nevím, ja to nejím a smažene topinky už vůbec nejím ;) ale tohle je jeho část jídla, kterou chystá, tzak mu do toho nebudu kecat :) :)
Topinky z toastovače nééé :-(
Na tatarák vždycky na sádle s olejem :-D To pak nemá ten šmrnc :-)
Řekla bych, že může být řešení i ta fritéza. Myslím, že po známých by jste určitě sehnala. Není z toho takový smrad a uděláte jich více naráz a budou krásně do zlatova.
Zkuste se poptat - třeba přes facebook - to funguje jako dobrá inzertní síť :-)
A nebo i v nějaké restauraci, zda by neměli na vypůjčení.
@rokallli no jak vidis, je s tim spojeno plno komplikaci :) ale přítel ho miluje a byla to jasna volba, co musíme na svatbě mit, dela ho na všecky oslavy, silvestry a tak :) ale právě vzdycky někde, kde se smazili v kuchyni a tam se to vyvětralo, ale my nemáme mezi kuchyní a obývákem dveře...
Já bych rozjela na sporáku víc plotýnek, na dvou až třech pánvičkách to bude fičák a máš čerstvé topinky za 20 minut hotové. Z toustovače to není ono:-)