Holky hezký den, chci se zeptat budeme dělat jen raut po svatbě, a to u sebe na baráčku, vše svépomocí, kdo to dělá také????? potřebaovala bych rady co a jak budete mít za pohoštění a co za pití, jak moc budete řešit výzdobu atd... Moc děkuji Nikola
Ahoj :) My měli všechno taky zařízené svépomocí, jen tři holčiny jako servírky a bylo to na obecním sále. Oběd klasika pro rodinu v restauraci po obřadě a pak párty s rautem pro všechny ostatní....dohromady asi 80 lidí...byla to fuška, ale dalo se to ;) Měli jsme prase, asi 40kg živý váhy, guláš - 8kg masa, řízečky - 5kg masa, saláty, nějaký slaný pečivo a sladký. A snědlo se všechno do posledního kousku cca v půl 4 ráno, takže ideální množství :) Co se týče pití, tak pivo, víno a tvrdý....nealko klasika rozlejvaný, všechno jsme si nakoupili sami. A vypilo se toho teda mraky, asi 38l tvrdýho, 160 piv a něco málo vína. Nealka už nevím, ale brali jsme asi litr na osobu...chlapi co pijou pivo se ti na limču vyprdnou a ani ty holky toho tolik nevypijou. Co se týče výzdoby atd, zkoukni mi fotky v albu ;)
Hodně štěstí!
Baru moc děkuji, jdu hned mrknout.... musíme to rozmyslet. my to tedy budeme mít na zahredě u naše domečku a budou tam jen kamarádi a svědci 15-20lidí.... stala se nám nehoda v rodině takže nebudeme dělat hostinu vůbec jen si s rodičema u nás na baráčku dáme kafčo a rozkrojíme dort. a pak už jen s kamarádama. takže řešíme co a jak! děkuju za radu, kdyžtak napíšu kdybych nevěděla :-)
@bara188 Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli jste nemeli nealka malo. My budeme mit svatbu na statku od 15 hodin a pak primo na miste raut. Nealko si budem kupovat sami a nejsem si moc jista, kolik ho mame nakoupit. Od kolika jste meli party?
Ja predbezne pocitam tak 2 litry na osobu.
Ahoj holky, máme stejné představy, dokonce se ještě nevzdáváme myšlenky, že uděláme sami i oběd (bereme se u lesa, hostina bude v hájence, chtěli bychom zvěřinu a nevíme, kdo jiný by uvařil...), ale odpolední/večerní raut se dá určitě zvládnout - jak psala Bára - řízečky, babičky udělají masové roládky, taťka přidá domácí uzené a klobásy a to snad bude stačit všem, bude nás max 30 doufám..:-)
Ahojky, my si to budeme dělat také sami. Budeme mít jen raut pro cca 26 lidí. Bude kýta (cca 10 kg), masové talíře (6 kg), guláš (3 kg), zeleninové saláty a sýrové mísy. Sladké bude dort a minizákusky (cca 100 ks). K pití sud piva, víno, nealko (voda, kola, džusy, šťáva). Tvrdý alkohol nebude. Krapet si to chci nazdobit :) budeme tam mít i obřad :) tak že svícínky, plovoucí svíčky, pár balonků, kousek organzy a ještě něco co výrobním ... Nádobí bude papírové, to samé ubrusy, přibory plastové (laděné do růžovobíla) = úklid bude rychlý :)) Představa je, tak snad to klapne :)
Ahoj holky, mi budeme mít jak oběd tak raut u nás doma na zahradě. Objednali jsme party stan a oběd nám bude dělat známý bráchy co je kuchař + nějaké známé co nám roznesou jídlo - jelikož by stejně někteří došli tak je aspoň využijeme ;)
Ohledně pití budeme mít nealko cca 1l na osobu, alko pivo, víno, tvrdý chlast - slivovicu domácí, rum, zelenou a pak něco sladkého pro dámy - jablíčko, brusinku, švestku a tak a tam asi dáme 1,5 na osobu. Počítám na 50 lidí tak litr vína a piva takže cca 25 litru vína bílého a červeného a dva sudy piva. Ohledně rautu budeme mít prase na grilu + nějaké salátové, salámové mísy, trochu ovoce a zeleniny pro vegetariany =D a minizákusky ale počet ještě nevím =D
@mustelinka Ahoj:-) Můžu se zeptat, kde jste objednávali stan? My bychom chtěli i židle, našli jsme půjčovnu, kde mají dřevěné, asi za 5O Kč (na 3 dny) a stany mají taky za docela dobré ceny, ale nikdy jsme nic takového nepůjčovali, tak mě zajímá, jakou máte zkušenost? Díky!:-)
Ahoj. My taky plánujeme raut. Obřad máme od 13:00 a než se vyfotíme a všichni vrátí auto domu a autobus je sveze tak budou tak 15.00-16.00 chceme polévku a ostatní bude rautem. Přítelovo bratr je kuchař tak nám uvaří. Chceme guláš, nějakou kýtu a prase. Pak budeme mít sýrovou mísu, masovou mísu, mini řízečky, zeleninu a pečivo, ale množství vůbec netuším. bude nás max 40. lidí budu to muset pořešit
@karol2014 My měli raut od 17h pro 80 lidí a nealko nám ještě zbylo...ale asi jsme měli třeba 1,2l na osobu, říkal manžel :) Ale i když toho nakoupíte víc, tak to se doma pak časem vždykcky vypije. Měli jsme to 17.8. a bylo ten den 31 stupňů, takže jsme měli i dost čistý vody a ta se vypila.
@nemuzusedockat - jelikož jsem z okresu Mladá Boleslav tak zde u pí. Forstové.
Mají na výběr ze 3 velikostí - zde zasílám odkaz - partystany-mb
Máš tam i ceny pokud chceš jen stan nebo ho chceš i na svatbu ;)
@gitak ahojík, stan máme z Mladé Boleslavi, mají různé nabídky a mi jsme chtěli ten největší aby se nám tam vešla v případě deště celá hostina a taneční parket a tak.
Zde je odkaz a koukni - mají tam vše - ceny, jaké to jsou stany, půjčovné ;)
partystany-mb
@bara188 ahojky opravdu se to všechno snědlo???taky plánujeme všechno dělat svépomocí dokonce i oběd chce ho vařit můj táta kuchař:-)ale udělal mi rozpis že mám pocit že to je tak pro regiment :-)))budeme mít na obědě cca 50 lidí a pak celkem asi 70 jde mi z toho uplně hlava kolem....
Ahoj,
my budeme mit tak 80 lidi a doufame, ze to cely zvladnem sami - obed i raut. Trochu se toho obavam, ale pritel je docela optimista. Je tu jeste nejaky podobny silenec? Kolik byste dali jidla na raut, pokud by nebylo prase? Diky za odpovedi :-D
@karol2014 řekla ybch 1-2 litry ale spíše vody + džusy :-)
jinak my budeme mít také raut a hodně bohatý - přítel řekl aby bylo dost když to potáhneme až do rána, Bude asi 40 lidí )ale myslím že 60 by se s toho najedlo) Krůta a kýta -každá zhruba po 10 kg (svatba v zimě takže je to místo gril. prasete), 3kg řízečků, uzené, sýrový talř, ovoce a zelenina, těstovinový a zeleninový saláty, a na večer pár brambůrků apod.
s pitím je to složité - člověk to nikdy neodhadne-každý může mít chuť na něco jiného-džus, voda a cola bych řekla, že základ. nějak to rozpočítat a když tak se pití nezkazí a dopije :-)
Ahoj, my také plánujeme, že si vše uděláme sami. K obědu budeme mít asi 50 lidí a večer kolem 80. Také z toho mám hrůzu a vůbec nevím kolik čeho koupit a jak to všechno zařídit. Chceme koupit 2 kýty asi 15 kg, asi 5 sekaných a z 5 kg masa řízky. Dále sýrové a salámové mísy. Nějaký salát a potom sladké. Nechci nic složitého :)
Holky, hlavně si promyslete, kde to všechno budete skladovat celý den (v chladu)!! U známých s tím byl problém, měli jen jednu lednici a jídlo pro 30 lidí - všechno se do lednice nevešlo. Mysleli si, že jim jídlo vydrží při 25 stupních celý den v pohodě. Nevydrželo.