Jdu si pro radu :)
Budeme mít v červenci svatbu (aspoň doufám, že mi z toho nehrábne :D ), momentálně to vypadá že v Břevnově, krásné místo, super. Jenže teď to žrádlo.. Moje představa je: žádná hostina, jen raut, ideálně grilování. To v Břevnově není problém. Ale teď sehnat catering. Můj dotaz tedy zní: Nemáte někdo nějaký tip na catering, pravděpodobně pražský, který by griloval (buď celé prase, nebo jen masa na grilu), měl jednoduchou nabídku postavenou na českých záležitostech - kachna, prase, kráva. k tomu hory zeleniny? nechci žádné ryby, ani mořské plody - vzhledem k tomu, že polovina svatebčanů dorazí ze středomoří a od Atlantiku, tak jim cpát naše přemražovaný lososy je fakt blbost.
A ještě jsem se chtěla zeptat, kdo jste měli cateringy - kolik jste tak platili? Budeme mít snad do 60 lidí a jsem trochu .. zaskočená cenami. Navíc úplně nechápu ten rozpor, když tu napíšu, jakou mám cenovou představu a vždycky se sletí rady, že jsem se pomátla, že to se nikdy nevejdu, ale pak poměrně pravidelně nacházím názory jako "raut za tisícovku na člověka? to bychom jedli ještě měsíc!" tak jak to tedy je?
+ bonus: pokud víte v Praze nebo blízkém okolí o nějakém podniku, který by splňoval výše popsané, dejte mi na něj tip taky ;) třeba to nakonec všechno dopadne jinak.
Jezdíme po celých Čechách ,zde příklad svatebního rautu:
Catering
Oběd
Salátový bar na servírovacím prkně (celkem 100g na osobu)
-Pečené papriky, cukety, lilky s balkánským sýrem a extra wirgin olivovým olejem
-Plátky rajčat s mozzarellou a bazalkovým pestem
-Caesar salát ledový a římský salát s vinaigrett dresinkem
-Variace zahradních dipů
Rybí bar na dřevěných loďkách vintage styl (suchý led) (celkem 100g na osobu)
-Tataráček z uzeného lososa s creme fraiche, křepelčím vajíčkem a blinami
-Sushi variace (losos, avokádo, okurka) nakládaný zázvor, ředkev, kikkoman
-Sushi variace bez ryb ( blanžírovaný chřest,kapie,okurka)
-Tygří krevety v zauzené paprice a bylinkách
Kanapky a finger Food a mísy bar na servírovacím stole (celkem 100g na osobu)
-Paštika z kachních jater v křupavém košíčku s malinou
-Kuřecí roládky z kukuřičného kuřátka s kukuřičnou mozaikou
-Variace Francouzských tvrdých zrajících sýrů (hroznové víno, vlašské ořechy)
Teplý bar v chafingách na servírovacím stole (celkem 100g na osobu)
-Krůtí prsa sous-vide v bylinkové krustě
-Hovězí líčka dušená na divoko
-Přílohy v chafingách
- Batátové pyré s červenou řepou
-Smeatanové zapečené brambory s parmazánem
Dezerty k obědu(celkem 2ks na porci)
Variace ( muffiny, cup cakes)
Večeře gril
Gril steaky a ryby (celkem 150g na osobu)
-Přeštická Vepřová pečeně BBQ
-Black Angus hovězí burger (maldonská vločková sůl)
-Flank steak (hovězí Namíbie)
-Atlantik -Mahi-Mahi filet steak s rozmarýnovým olejem
(bagetky,bulky, papriky,kukuřice,dipy,)
Grilovaný ananas na medu
Sweet bar minidezerty (celkem 3kusy na osobu)
-Brownie kostky s čokoládovými boby
-Višňový s pařížskou šlehačkou
-Tvarohový s čerstvými jahodami
Pečivo u každého stolu( bezlepkové) (celkem 3 kusy na osobu)
-Domácí ořechový chleba
-Bezlepkové chleby (lněný a slunečnicový) bez pšenice
-Fokaccia cibulová, olivová,
-Banketní rohlíčky