Ahoj chtěla bych se poradit ohledně našeho menu ale hlavně o množství jídla na večerní raut a na načasování.
Obřad máme na 12:00 v kostele obřad by měl trvat cca 30 minut pak gratulace a focení před kostelem to by mohlo trvat max. 1 hodinu. Pak se vyfotíme někde sami a hosté se přemístí do penzionu na hostinu.
Takže to vychází přibližně na 15:00. Je to pozdě nebo tak akorát.
Svatební menu:
Přípitek: Bohemia Sekt s jahůdkou
Předkrm: Kachní paštika
Polívka : Kuřecí/hovězí vývar domácí nudličky a játrové knedlíčky
Hlavní chod: Svíčková (300g)
Dezert: Dort a káva
Druhý chod: Španělský ptáček (300g)
Raut: u toho vůbec nevíme co a hlavně kolik pro 20 lidí. Jediné co vím že bude je vepřová kýta 12kg. Poraďte prosím co a v jakém množství aby to bylo tak akorát aby toho moc nezůstalo a zbytečně nestálo.
Ahoj, předpokládám, že nejvíc by měl poradit personál v daném objektu, kde se hostina bude konat... ale určitě bych přidala nějakou sýrovou mísu (cca 3kg), zeleninovou, cca 50ks miniřízečků a nějaké ovoce. samozřejmě pečivo, dochucovadla. ale záleží také jaké bude počasí - když je teplo, tak se jí méně, za to víc pije a když je chladněji (to jsme měli my), tak se jí hodně:-)
Chceme ten raut zvládnout do 6000 bez kýty.Svatba bude 27.9. Takže počasí by mělo byt takové neutrální ani hyc ani zima. Do penzionu už jsme poslali žádost pro sestavení rautu podle toho co u nich si lidé nejvíce chválí a aby to dopasovali množství pro 20 lidí. Chtěli bysme vědět názor obou stran jestli se tak cca schodnou aby zbytečně nepřidávali na množství.
Tak my budeme mit taky 20lidi a bude to vypadat takto:
Od 10hod se budeme schazet u nas (mame domecek se zahradkou), kde budou chlebicky a ruzne predkrmy, v 13hod je obrad u nas na urade (cca 200metru od nas), v 15:00 se pojede do jedne restaurace na hostinu, kde bude svickova (o polevce jeste uvazujeme, aby hoste nebyli prejezeni, kdyz uz rano budou predkrmy), tam se asi i nakraji dort a potom kolem 17hod se pojede zpatky k nam na zahradu, kde se bude oslavovat a budou tam opet chlebicky, kolacky a proste neco na zub...
50 mini řízečků a 3 kg mísa ještě ke kýtě??? To je extrém,kýta je naprosto dostačující pro 20 osob,když beru,že je ca 12 kg,takže max 20-25 řízečků,cca 1,5 kg sýrová mísa,kolem 12 porcí salátů a třeba 10 porcí studeného těstovinového salátu :) Druhý chod určitě nedávat a nebála bych se vynechat předkrm,když budete mít oběd až kolem 15,00 hod :)
Ahojki holky , my budem mít tak kolem 24 hostů , a máme : přípitek -Bohemia sekt , předkrm - zauzený losos s bagetkkou, polévka : domácí hovězí vývar s knedlíčky, hlavní chod : kuřecí závitky se štouchanými brambory .
Raut : Kuřecí mini řízečky 1kg , Zeleninový bar 2 kg , Sýrový bar O,5kg , kuřecí marinované špízy 1kg , Vepřové mini steaky 1kg , Kuřecí mini závitky s parmskou šunkou 1kg, a pak jsme uvažovali i nad mísu s domácíma uzeninama , ale to ještě uvidíme , máme to sice až v Květnu takže by nemuselo být takové horko , nevím no uvidíme . Jo a ještě ovoce a bude Sladký bar , muffiny , bonbonky , Dia dort pro maminku a nějaké mini zákusky .....No já nevim jestli je toho dost nebo ne taky to neumím odhadnout :)
Jo myslíš , no mě radila mamka od mojeho , ona dělá v kuchyni , tak sem myslela že mi poradila dostatečně :-D tak nič , ještě tam něco domyslíme :-) díky za radu
@veronikaerik Když máte ve 12 obřad tak oběd ve tři je dost pozdě a i ten raut pak vychází pozdě. Byla jsem na obřadu v 11.30, přejíždělo se na hostinu autobusem 20 km, oběd byl už po 13, raut v 17, 30 a bylo to pozdě měl byt aspoň o hodinu dřív. S tím množstvím ti poradí kuchaři kolik gramů masa na osobu se počítá. A je asi zbytečné dělat nějaké nudličky kuřecí 300 g tj 1,5 kuřecího prsa.