Ahoj nevěsty, ráda bych se zeptala, jestli plánujete na hostině salámové a sýrové mísy/ obložené talíře. Nějak si nedokážu představit, co jiného pozobávat u piva/ vína (samozřejmě nepočítám chipsy nebo tyčinky), ale nějak se mi nelíbí nápad obložených mís na svatbě na konci června. Člověk nikdy neví, jaké bude počasí a ve 30ti °C si nechci ani představovat okoralé sýry a nazelenalé salámy na nazdobené svatební tabuli. Jak to řešíte? Budeme mít vždy nachystané menší množství, aby to nebylo na stole třeba víc než hodinu a personál to bude obměňovat, nebo čím to pozobávání nahradíte? Ještě mě napadlo nahradit to tyčinkama z lístového těsta nebo tzv. šneky, ale restaurace mi to nenabízí a v domluvě je, že bude veškeré jídlo jen od nich a sama si to péct den před svatbou nehodlám - to budu mít jiné starosti. :-S Jak to řešíte? Risknete to a dáte na stoly tuto klasiku?
@makky225 Pokud budete mít raut, který bude udržovaný teplý, slámové a sýrové mísy nikoho moc zajímat nebudou. Neříkám, že byste to museli úplně vypustit, někdo si dá rád k vínu trochu sýra, ale s množstvím bych to nepřeháněla.
Salámové a sýrové mísy bych nevolila, a ani nám nebyly doporučeny, přesně z toho důvodu, jak píšeš. Spíš už třeba sýrové rolády.... Ale pokud budete mít jinak bohatý raut, toto pujde na odbyt poslední.
My máme svatbu taky ke konci června a salámové mísy mít nebudeme právě kvůli rychlému okorání, šunka se po chvíli zkroutí atd. Místo toho jsme dali víc masa ve formě rolád, pečenou kytu, řízky... Bylo nám to tak i doporučováno.
Jinak nějaké jídlo mimo oběd a raut na stolech nebude. Nepočítám sladké...koláčky a zákusky, to je jasné.
Pokud by někdo chtěl brambůrky, tak si je může vzít na baru, ale popravdě co jsem byla na svatbe,tak ani na jedné lidi nepostradali brambůrky a tyčinky. Všichni byli prejezeni :-D
@werrys S těmi slanými pochutinami je to asi na všech svatbách stejné. Kdyby je před nás obsluha nepostavila, ani si na ně nevzpomeneme.
My jsme brambůrky a tyčinky využili pak až druhý den odpoledne, když se dopíjela bečka piva.
Taktéž jsme neměli, protože na všech svatbách, co jsem kdy byla, mísy vždycky zbyly a hosté do nich šli jako do posledních. Nechyběly. Na místo nich jsme měli jsme různorodé kanapky (i ty se musely servírovat postupně, aby neoschly), tatarák (ten měl největší úspěch) a na stolech koláčky a cukroví + teplá kuchyně.
Asi bych se zeptala restaurace na jiné možnosti.
Tak já určitě sýrové mísy chci+ bude určitě i nějaká s uzeninami- ale spíš domácí uzené atd.
Na svatbách po tom sáhnu vždy, sýry k vínu jsou ideální kombinace. Navíc vždy ocením i zeleninovou mísu/ či ovocnou :)
@kimh Ve formě špízů je to fajn varianta. Sýry se alespoň teplem nelepí na sebe a člověk do toho nemusí "hrabat" rukama. Kamarádka měla něco podobného jako je na posledním fotu a to se celkem pojedlo - člověk vezme špilku a jde. :-)
Meli jsme, syry mizely k veceru rychle, uzeniny moc ne, ty se pak daly na snidani, mely jsme to na ledu stejne jako treba tataraky, ale venku bylo 16st, jinak vloni na svatbe byly uz v 6 vecer syry durch..
@makky225 Taky přemýšlím nad tatarákem, ale pořád váhám :) ..Když jsem byla před pár lety v květnu na svatbě, kde měli tatarák, tak jsem z toho nejen já chytila nějakou bakterii a takový bolesti břicha jsem ještě nezažila, takže nechtěná neschopenka a antibiotika na týden :-D