Poradíte mi, prosím, někdo, zda bude stačit uvedené jídlo na raut pro 20 lidí? Svatba bude teď v listopadu. Předem díky!
13:30 - oběd
15:00 dort, zákusky
16:30 - raut:
mix mini řízečků 2 kg
uzené maso 1 kg
vepřový bůček pečený na jablečném moštu 1 kg
variace sýrových rolád 2 kg
kuřecí terinka se zeleninou 1 kg
šunkovo - sýrový řez 2 kg
šopský salát 1 kg
mísa krájené zeleniny 3 kg
ovoce po kusech 2 kg
19:00 - předpokládaný konec
Taky mě toho přijde moc vzhledem k tomu že chcete v 19h konec. Všichni se nadlábnou oběda pak dorta ke kafi a tak 2 hodky nikdo nebude nic moc pojídat. tak si to spočti do tvýho časovýho harmonogramu a uvidíš.
pro dvacet lidí je to hooooodně...;) klidně bych i něco vynechala a raut bych posunula třeba na 17:30 - 18:00 h vzhledem k tomu, že oběd máte až na 13:30 ......;) lidi budou ještě přecpaný...:)
Také si myslím, že je toho víc než dost...když se na to člověk koukne, tak řekněme, že nějak po druhé hodině doobědváte, necelou hodinu nato bude sladké a další hodinu na to začne raut s tím, že po přepočtení připadá na každého 0,75 kg jídla...tohle moc lidí nezvládne sníst
Možná je to trošku hodně, ale zas líp když zbyde než aby chybělo, můžete to pak frknout do výslužek :-) A ne všichni jedí sladké, pánové k pivku si dají raději kousek masa nebo cokoliv "slaného" než zákusek ;-)
@rysicka mě se toho moc nezdá, ale konec je brzy a tím vám to zůstane na mísách. Pokus chcete končit v určitou hodinu neřešila bych raut, ale třeba druhé jídlo v šest (řízek a salát). Nezůstane přebytek sýrových roládek a nakrájené zeleniny, kterou jak jsem na akcích vypozorovala málo kdo jí ,raději si vezmou lidi hotový zeleninový salát než nakrájenou papriku s okurkem. pokud by se pokračovalo do neurčité hodiny tak to množství pro 20 lidí není přehnané, ten rautový stůl přece nemůže zůstat prázdný :-)
@rysicka Snížila bych množství tak o třetinu, půl kila jídla na osobu, když předtím bude dort a k rautu předpokládám pečivo, je ze zkušeností tak akorát. Osobně nejsem příznivkyní servírovaných večeří na svatbách, člověk se bohatě naobědvá, dorazí se dortem, pak celé odpoledne něco zobe a najednou před ním přistane další plný talíř - málokdy jsem byla schopná to sníst a nebyla jsem sama...
Kočko ovoce na kusy ne...raději ovocný salát..nikdo si jen tak ovoce neveme a k masu je pouze šopák...přidala bych pečivo...stačí jeden druh...ale ne každý miluje zeleniny, obzvlášt muži...
@rysicka Jídla bych řekla, že je až až vzhledem k hodině obědu, dortu a následnému rautu a zejména tak brzkému konci?? To máte tu 19h schválně? Proč aspoň ne do 23h? To si ani pořádně nestihneš zatancovat:-) Jinak mi tam také chybí pečivo, zejména dobrý chleba a popř. tmavá bageta
Díky moc za názory! Jen bych doplnila, že pečivo samozřejmě bude také, zapomněla jsem ho jen uvést. K těm 20 lidem se pak ještě přidá tak 6 kamarádů jen na raut, ale je dost možné, že někteří z těch 20 pro změnu odejdou, takže nás bude pořád tak 20 - 22. Pokud se budeme dobře bavit a nebudeme příliš unavení, budeme nejspíš pokračovat i po v 19:00, ale to už asi jen v malém počtu, tipla bych tak 8 lidí.
No, ubírat v každém případě nebudeme, jen se najdou tací (především můj snoubenec :-) ), kteří se stále bojí, že toho bude málo. Tak jsem si tím chtěla být aspoň samá jistá a získat nějaký další argument pro svůj názor ;).