Ahojky,
prosím o vaše poznatky, co šlo na rautu nejvíc na odbyt, co zmizelo nejrychleji:)
Máme v plánu krůtu, kýtu, mini špízky, řízečky, guláš s bramboráčky, hermelíny na gril, sýrové a salámové mísy, uzený losos, mini pizzy, různé saláty (řecký, těstovinový) a sladké...
Klidně i pokud víte, že něco byl propadák, tak sem s tím:)
díky moc
K.
Ahojda, takže za mě:
Úplně největší úspěch měla grilovaná kýta, měli jsme jí opravdu strašně moc (byla předvařená, okrajovala se průběžně a grilování netrvalo tak dlouho jako u syrové).
Pak hned miniřízečky - měli jsme jen kuřecí a ty zmizely taky jako mávnutím kouzelnýho proutku :-)
Pak mizel rychle nakládaný hermelín, klobásy a uzené... Jo a taky sýr Niva - my máme nedalo výrobnu, tak jsem koupila půlkolo nivy (mělo to asi kilo a čtvrt), dala jsem to na takové hezké kulaté prkénko a lidi si ukrajovaly, kolik chtěly. Zmizla skoro celá půlka ;-)
Ze sladkého - kremrole,svatební koláčky, štafetky, věnečky a jahodové kornoutky... To mizlo rychle ;-)
Co se jedlo tak normálně - slané záviny, sýrové rolády a utopenci (ty kdyby tam nebyli, tak to snad ani neva) ;-)
Co se nejedlo vůbec byl guláš - na ten už neměl v pupku nikdo místo, ale nevadí, celá rodina se z toho najedla den po svatbě + my jsme si ho dali zamrazit a jíme ho ještě teď :D
Mozna toho lososa bych vynechala, ale jd to o lidech....pokud vis, ze tam budou lidi co si ho daji, tak proc ne.
U nas rizecky, gril.maso, uzeninove misy....maso...hamburgery. ...salaty....jako slo fakt vsechno.
Raut jsme meli od 18:30 a od 21:00 jsme dali gulas a pivni psi (tvaruzky na chlebu s cibuli) a musim rict, ze vsechno se snedlo....ono ten gulas a t aruzky jsou fajn kdyz uz jsou lidi trochu naliti :-)
U nás se snědlo všechno: kýta, miniřízečky, saláty, ale největší úspěch měl asi meloun (bylo šílený vedro). Měli jsme i jednohubky a chlebíčky a také si to hosté chválili. Raut byl celé odpoledne a ještě v 8h večer plno, v 10h už zbytky a o půlnoci skoro nic :-)
Mala zkušenost. My měli svatbu, oběd a raut tez ve velkém horku. Když další lide najízdeli odpoledne na raut, servíroval se uvnitř nejdrive studených bufet - sýry, olivy, ovoce, pastiky, apod. (Po vsem se zaprášilo) a pak asi hodinku na to, když uz byli všichni na místě se začalo grilovat. Nejvíce šla opět kyta, kureci steaky.., hodne tez zeleninové saláty plus gril. Zelenina. A samozřejmě největší položkou na úctu byly vody.
U nás uplně nejdřív zmizelo 12 kg miniřízečků a pak uzenej kapr, kterého nikdo neznal, takže to byla taková lahůdka... Kýtu jsme neměli, ale snědlo se dokonce i 40 kg vážící pečený prase :-D