Holky jaké máme dát složení rautu?? Co podle vás nejvíc chutná...??
Je mi jasná klasika: guláš, kýta, řízečky....ale co dál?? Mám v nabídce těstovinové saláty, zeleninové...ale tak nějak se rozmýšlím jak to sestavit...
my měli taky guláš s knedlíky, řízečky, zeleninový salát (šopský a s těstovinou) + ještě rolády (masové a sýrové), sýrové a salámové mísy, kuřecí špalíčky, asi 6 druhů kanapek (jednohubek), mísy s ovocem a k tomu čokoládové fondue a samozřejmě cukroví a koláče. A vím že někdo dává na raut třeba i tatarák, ale to se moc nehodí na léto. Upřímně můžu za sebe říct, že večer už se moc nejedlo, spíš jen pozobávalo, protože byli všichni přecpaní, takže nám zůstalo z rautu min. polovina všeho jídla, které jsme potom na druhý den rozdali :-).
my máme guláš řízečky bramborový a šopský salát, pečivo sýrovou a salámovou mícu nebo tác, pak nám tam napsali sýrovou roládu, plněná vejce a jednohubky, Já si tedy v tom budu dělat upravy a jsem zvědavá jak se bude kuchař divit, ale hlídej si i ceny i v chu´tovkách se ceny výrazně liší. Proto budou ty škrty, neboť mi tam napsali i kachní prsíčka a lososa, to jsou pak pálky
No já jako ženská - těstovinové a zeleninové saláty, nějaké grilované kuře, ryba apod...co třebas uzený losos? Výběr sýrů...na tom bych si pochutnala já :-)
My měli guláš, řízečky dva druhy, smažené kuličky z mletého masa, kuřecí paličky a horní stehna grilovaná, pak maso na přirodno, sýrové a salámové mísy, rolády, pečivo, ovoce, bramborový salát, zeleninový salát..bylo toho dostatek a každý se oblizoval až za ušima :)
My to máme takhle za cenu 350,-/osoba
- pikantní salát „klasik“ s uzeným sýrem
- zeleninový salát se sýrem
- mozzarellové kuličky s cherry rajčaty a bazalkou
- kanapky z bílého a tmavého pečiva
- uzený losos na ledovém salátě
- pikantní nakládané hermelínové kousky
- sýrové variace různých druhů sýrů
- uzeninové variace
- kuřecí strips ve směsi diablo
- banketní vepřové řízečky
- banketní kuřecí řízečky
- pečená marinovaná vepřová kolena
- hovězí tatarák s topinkami
- pečená marinovaná vepřová žebra
- vepřové výpečky po slovácku
- hovězí banketní guláš s uzeninou
- pikantní šidlenské brambory s klobásou
- domácí banketní bramboráčky
- bílé a celozrnné pečivo
- chléb
a samozřejmě, dort, zákusky a koláčky...
Jsem na to zvědavá už teď...
Děvčata my máme cca 60 dospělých + 5 dětí a jako hlavní chod večerního rautu chceme mít grilovaná kolena a žebra. Kolena jsou veliká cca kilo a půl, takže ideálně tak jedno koleno pro dva lidi, žebra jsou tak pro jednoho, myslím 350 gramů. K tomu budou samozřejmě i další věci, jako špalíčky, řízečky, saláty, guláš, co zůstane od oběda a tak, ale na tohle se všichni těší, takže předpokládám, že to budou chtít všichni jíst.
Jaké byste daly počty? Máme to dát tak, aby vyšlo na každého dospělého, tzn. např. 10 kolen a 40 žeber, anebo myslíte, že toho moc zbyde a máme dát radši míň? Zase bych byla nerada, kdyby se na někoho nedostalo :)
@krizecek ty první ceny mi příjdou hodně nízké, na kolik gramů na osobu to máte naceněno? aby to potom nevycházelo na každého jen 2 jednohubky nebo 1kuřecí stehýnko nebo křidýlko ...
@janictourek ono ale taky záleží, zda ten raut má nahradit večeři, nebo to je třebas po večeři už zobání....pak si myslím, že tři jednohubky nebo jedno stehýnko je ok
My jsme řekli pro kolik to chceme osob, aby toho zbytečně nezbylo a co pak s tím, jen jsme nahlásili co chcem, sýrové mísy, salámové mísy, řízky, šunka od kosti, ovoce, zelenina... atd....guláš jsme zavrhli ;-)