Jen polévka a hned raut - osvědčilo se?

Ahoj. Řešíme teď čerstvě svatbu a ráda bych znala vaše zkušenosti. Jedná z variant je, ze by byl obřad az odpoledne (14h ), byla pro všechny servirovana polévka, ať dostojime zvyku s jednou lžící, a následně rovnou raut, bez servirovaneho oběda. Proto mám dotaz pro ty, co to takto měli - jak se vám to osvědčilo, ski byste do toho znovu nebo byste to udělali jinak? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Je to takhle na svatbách čím dál častěji a přijde mi to geniální. Oběd je takový svazující, čeká se, sedí se, nic se neděje, pak se lidi všichni naráz nacpou a nejradši by šli spát, protože prostě těžká svíčková se šesti. Raut je živější, nemusí se na něj vrhnout všichni naráz, ale nějak průběžně, někdo si dá víc, někomu stačí trošku, jídlo může být pestřejší, hosté budou spokojenější a plynule to pak přejde do přirozené zábavy.
Odpovědět
Ano osvedcilo. Meli jsme tedy nekolik hlavnich chodu, ale kazdy si sel vybrat, ktery chtel, kdy chtel. Teply rauzlt plynule presel do studeneho, takze bylo stale co jist. Ja tesy krom jednoho jidla nemela nic, ale hoste si to ppchvalovali. Jeste bylo skvele, ze jsme meli kromnrizku jidla bez lepku a z toho byli hosze uplne nadseni. Naprosto to na jidlech mebylo poznat. Bylo to bezva. Jen polevku jsme nemeli servirovanou a zpetne bych ji naservirovat nechala.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my teprve svatbu chystáme, ale taky chceme polívku a přípitek, aby to začlo nějak slavnostněji a mohly být případně i proslovy a pak rovnou raut, přijde nám to jako nejlepší varianta a jsme rádi, že ta možnost je. :-D Taky chceme bezlepkové jídlo i něco pro vegany, každý si vybere to svoje. :-) A každý jí polívku jinak rychle, jiné množství, takže snad nebudou takový fronty u rautových stolů. :)
Odpovědět
Také to tak máme - obřad v 15.00 zrovna včera jsme byli domlouvat raut. Při příjezdu hostů se budou podávat jednohubky a pití - vlastní výroba. pak bude obřad, gratulace...od 16.00 přípitek a společná polévka, obědový raut...pak focení novomanželů, krájení dortu a od 19.00 večerní raut..:)
Odpovědět
Moc děkuju za zkušenosti, jsem rada ze je čtu tak pozitivní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad v 11 a pak raut a prase, oběd ne, ani polévku. Bylo to úplně v pohodě. ;-)
Odpovědět
My měli klasiku, ale kdybych se vdávala podruhé (jakože doufám, že nebudu :-) ), tak bych to tak udělala...oběd i raut dohromady - jídla bylo zbytečně moc, strašně hodně toho zbylo, celý druhý den jsme ho rozváželi po příbuzných, aby se nemuselo vyhazovat...navíc mi přišlo, že jsou všichni (včetně nás) "povinně přežraní" a nic moc z toho nemají.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mybudeme mít rovnou raut bez polevky. Myslím že je to fajn nápad. Mamka byla na oslavě narozenin, kde všichni dostali polevku a pak byl už raut a říkala že to bylo fajn. Že snedla polevku a nikdo ji nenutil hned jist druhé. My se po obřadu jdeme hned fotit, svatebcane se lehce obcerství a už to vidím, jak přijedeme na hostinu a hned dostanou polevku a druhý a akorát se v tom povrtaji a zbytek se vyhodi
Odpovědět
My jsme meli pripitek, gulas a po chvili raut.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam rozhodne😊obrad jsme meli ve14h az.Takze na misto konani oslavy jsme se diky obradu a foceni dostaly az pred16h.Samozdrejme jsme meli pro svatebcany zarizene male obcarstveni.Jinak pak jsme prijely na misto a byla jen polevka aby se dodrzela tradici a pak uz si kazdy dal co chtel z rautu.A vseci si to strasne pochvalovaly a stale na to vzpominaj ze to byl nejlepsi napad nez je tak pozde a ve vedru(18.8.2018 +30*C) cpat svickovou atd.😃😂😄
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, příklad rautové nabídky pro svatebčany : Catering Oběd Salátový bar na servírovacím prkně (celkem 100g na osobu) -Pečené papriky, cukety, lilky s balkánským sýrem a extra wirgin olivovým olejem -Plátky rajčat s mozzarellou a bazalkovým pestem -Caesar salát ledový a římský salát s vinaigrett dresinkem -Variace zahradních dipů Rybí bar na dřevěných loďkách vintage styl (suchý led) (celkem 100g na osobu) -Tataráček z uzeného lososa s creme fraiche, křepelčím vajíčkem a blinami -Sushi variace (losos, avokádo, okurka) nakládaný zázvor, ředkev, kikkoman -Sushi variace bez ryb ( blanžírovaný chřest,kapie,okurka) -Tygří krevety v zauzené paprice a bylinkách Kanapky a finger Food a mísy bar na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Paštika z kachních jater v křupavém košíčku s malinou -Kuřecí roládky z kukuřičného kuřátka s kukuřičnou mozaikou -Variace Francouzských tvrdých zrajících sýrů (hroznové víno, vlašské ořechy) Teplý bar v chafingách na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Krůtí prsa sous-vide v bylinkové krustě -Hovězí líčka dušená na divoko -Přílohy v chafingách - Batátové pyré s červenou řepou -Smeatanové zapečené brambory s parmazánem Dezerty k obědu(celkem 2ks na porci) Variace ( muffiny, cup cakes) Večeře gril Gril steaky a ryby (celkem 150g na osobu) -Přeštická Vepřová pečeně BBQ -Black Angus hovězí burger (maldonská vločková sůl) -Flank steak (hovězí Namíbie) -Atlantik -Mahi-Mahi filet steak s rozmarýnovým olejem (bagetky,bulky, papriky,kukuřice,dipy,) Grilovaný ananas na medu Sweet bar minidezerty (celkem 3kusy na osobu) -Brownie kostky s čokoládovými boby -Višňový s pařížskou šlehačkou -Tvarohový s čerstvými jahodami Pečivo u každého stolu( bezlepkové) (celkem 3 kusy na osobu) -Domácí ořechový chleba -Bezlepkové chleby (lněný a slunečnicový) bez pšenice -Fokaccia cibulová, olivová, -Banketní rohlíčky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?