Chtěli bychom caprese. Máme ho rádi a svatba bude koncem června, tak se hodí... Jen musíme ještě vymyslet, co k tomu za hlavní chod, aby se to hodilo... Někdo nějaké tipy? ;)
měli jsme žlutý meloun s parmskou šunkou, ale starší generace s tím poněkud zápasila, takže příště bych byla poučenější a dala závitek, paštičku nebo něco podobného :-)
žádný, přijde mi to zbytečné a jako vyhozné peníze. Bude polévka a hlavní jídlo a pak dort a později raut.....je to dost jídla a je mi jasné že i bez předkrmu spoustu hostů nechá zbytky a nevejde se do něj celá porce... ;-)
@marciik my mame zatim v planu houby:)...a to teda doslova, hihi:) Nejaky houbovy mix s toustem.
Ale byt tebou tak i poresim jak to pujde dohromady s polevkou a hlavnim chodem, pripadne si nech poradit v restauraci, i kdyz i tam jsou rady nekdy houby platne:)
Mne proste treba zarazi kombinace napr. lososovy tatarak a svickova...chutove to k sobe absolutne nejde.
Budeme mít kachní paštiku s brusinkami a bagetku, původně jsme chtěli mít grilovaný minišpíz na kterém by byly mini mozzarelky, cherry rajčata a lístečky bazalky.
Paštička se mi moc líbí, u tatráčku si nejsem jista u starších osob... Meloun s parmskou šunkou můžu, ale některým se nebude dobře jíst a budou se cítit hloupě...
Ale když rodina začala mluvit o šunkové rolce (proboha, není rok 1980...?!; Dokonce nam ji nabídli v luxusní restauraci - je to prý často žádáno... :) ) nebo broskev s kuřecím, tak jsem raději předkrm zamítla a máme jen polevku a hlavní chod :) Stejně jako jsem příteli zamítla aperitiv podávaný ve sklence jejíž okraj je obalený v cukru :D
@lilousek1111 hihi, ta sklenka s okrajem obalenym v cukru je fakt srandovni:) To kdyby vubec muj nastavajici tusil, ze se takova zverstva pachaji, tak mne ani o tu ruku nepozada:)
my máme dva druhy hlav. jídla- kuř. plátek s brusi. om a druhý je kančí guláš - zvolili jsme jako předkrm zvěřinovou paštiku s brusinkami :-) (a koukám, že nejsme jediní ;-))
Ale předkrm bych volila dle hlavního chodu-aby se to moc netlouklo :-)
@dmiska myslím, že ten salát je jako předkrm skvělý a hodí se k tomu i hodně věcí, ale volila bych spíše kuřecí plátek nebo krkovičku> prostě něco na grilu, rozhodně né svíčkovou nebo jinou omáčku.