Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli jste někdo místo klasického tříchodového oběda dělali raut. Chceme se s přítelem brát až odpoledne, tak nás napadlo udělat rovnou raut a nějaké grilování. Budeme mít tak 60 lidí. Napište mi prosím nějaký typy co jste měli na rautu. ;-)
Ahojky,
sice jsme svatbu ještě neměli, ale plánujeme to také tak. Obřad máme odpoledne a nechtělo se nám jít ve tři hodiny na oběd a pak v šest dělat nějakou after party. Tak jsme to rovnou naplánovali na raut. Budeme tam grilovat nějaké masíčko a špízy, zároveň k tomu budeme dělat grilované brambory a gril. zeleninu. Navíc se domnívám, že se i u rautu více uvolní atmosféra, než při klasickém obědě :))
Máme sice obřad v 11. hod, ale na oběd bereme jen rodiče. Chceme spíš pozvat víc přátel než tetičky z pátého kolena. Takže na 15. hod. budeme dělat raut - máme 3 druhy mas na gril - každý si vybere na co má chuť, mix pečiva, mix salátů, k tomu bude obložená mísa - uzeninová a sýrová, miniřízečky, ze sladkého ovocná mísa, koláče a svat. dort. Pak máme druhou várku hostů a to budeme grilovat megašpíz - kusy různých mas a marinád a bude se ořezávat, zbytek zůstává stejný.
Jsem vyznavačem jednoduchého stylu, takže málo druhů potravin, ale kvalitnější.
Ahoj,
kolik mate tak v prumeru gramu na osobu? Mas, priloh, studeneho bufetu ... planujeme raut ve dvou vlnach, jedna po obrade (cca 16.30) a pak vecerni, nekdy kolem 21.00 ... mame zhruba 90 hostu a ted premyslim, kolik je tak idealni velikost porci ...
Diky!
@zunem můžu se zeptat koho považuješ za tetičku z pátého kolena? Mě se zdá, že nikoho takového nemám. Nevím ani co je tetička z druhého kolena, mám jenom tety . Osvětlí mně někdo tento pojem? :-)
@majanax To je spíš taková metafora :)))) ale jedná se o takovou tu vzdálenější rodinu, se kterou sice jsme v přízni, ale nijak moc ne nestýkáme, pokud se stýkáma tak méně nežs lidmi co bude zvát na svatbu, tak mi to příjde zbytečnéje tam třeba zvát.
My jsme to tak meli v Parkhotelu. Na zacatku jsme meli pripitek u spolecneho stolu, polevku a pak se vsichni rozprchli k rautu. Myslim ze to byla super kombinace. Hodne nam poradil majitel hotelu,ktery vsechno perfektne zorganizoval a poradil i jak usetrit.
Holky tak ted jste mě navnadili a asi to taky tak udělám na mé svatbě.Obřad někdy ve 14hodin nebo v 15hodin a pak jen raut grilované masíčko,řízečky,atd.To vyjde asi i levnějc ne?Chtěla bych mít svatbu na zámku Berchtold,tak snad my to vyjde.
My jsme měli obřad ve 14h, na hostinu zůstávalo 80 hostů. Během scházení hostů kamarádka rozdávala koláčky a bylo k dispozici pití, co kdo chtěl (měli jsme všechno na jednom místě).
Po obřadu a společné hromadné fotografii (opravdu jen ta velká, bylo strašný vedro a skupinky jsme zvládli pak během odpoledne) jsme se přesunuli ke stolům, kde byl přípitek a slib tchýní a pak byl volný přístup ke studenému rautu - zeleninové, kuskusové a těstovinové saláty (3 velké mísy), krůtí řízečky (2,5 kg), roastbeef (2 kg), domácí paštičky (z půl kila jater), frgále (10 koláčů), štrúdl, kopřivová nádivka (pekáč), několik druhů řezů, nakládané hermelíny, utopenci, zelenina, ovoce, sýrové prkénko, několik druhů quichů (3-4 koláče). Kolem 18h se začal vydávat guláš a otevřel se gril (losos 5 kg, krkovice 5 kg, kuřecí 5 kg, mleté hovězí na burgery 6 kg, zelenina cca 3 kg, ananas - myslím 4 nebo 6 kusů). Všechno jsme si připravovali sami za pomoci kamarádů a rodiny, jenom roastbeef a guláš jsme měli z restaurace. Roastbeef zmizel během 10 minut (doslova), řízečky mají úspěch vždy a všude. Obecně nám zbylo poměrně hodně guláše a z ostatních, hlavně sladkých věcí asi 6 velkých krabic na výslužky, které jsme ráno rozdali kamarádům, co nám pomáhali. Bylo teplo, takže spíš hodně pilo (hlavně nealko a pivo). Rozhodně bych to neměnila, neumím si vůbec představit cpát se v tom počasí na zahradní svatbě svíčkovou se šesti. Takhle si každej dal, na co měl chuť, nikdo neměl hlad, každý jedl kdy chtěl a ne jen v nějakou konkrétní dobu. Dokonce i babička, která se toho hrozně bála, protože nikdy raut nezažila, tak byla spokojená. Takže u odpolední svatby rozhodně doporučuji :)