My jsme si oběd zajišťovali sami (hostina nebyla v restauraci). Měli jsme vydlabané chlebové bochníčky a v nich guláš, pro staré babičky a děti byl guláš s rýží.. Všichni chválili. Určitě si objednejte to, co vám chutná, nemusí to být podle tradice :-)
Dančí medailonky s barambory, grilovanou zeleninou a zázvorovo-višňovým chutneym. Tudíž úplně jiným směrem než je svíčková či vepřo knedlo. Nicméně nevidím v něm problém, dejte si to, na co máte chuť :)
A co třeba steak a opečené brambory s dresingem nebo nějakým přelivem. Nebo šťouchané? To bych řekla, že jí asi taky každý.. Nebo zvolit pozdnější obřad, tím vypadne oběd a pak rovnou raut.. ?
Vepřovou panenku s omáčkou z portského vína a opečené brambory. Jednoduché a chutné, má to rád téměř každý a ani mně s dietním omezením to nedělalo problém.
@sync Ja jsem svickove take prejedena, dam si ji max. jednou za rok, silene jsem se ji prejedla jako rizku a knedlo, zelo vepro. Na jedne svatbe jsme meli stouchany brambor s veprovou panenkou a na nasi svatbe byt raut, kde si kazdy mohl vybrat, co si pamatuji, tak mini rizecky, brambor. salat, hovezi gulas s karlovvarskym knedlikem, kureci platky na bylinkach tusim snad s ryzi, polevka a ostatni si nepamatuju. :-)
Vepřovou panenku na zeleném pepři (omáčka) s grilovanou zeleninou (brokolice, chery rajčátka, cuketa, mrkev) a napůl pečáky ve slupce a vařené brambory ve slupce a luxusní to bylo :-)
My jsme nakonec měli jednoduché menu....hovězí polévka s knedlíčky, kuřecí s broskví a na výběr příloha - brambor, hranolky a večer byl raut - řízečky, vepřová kýta, ovoce, obložené mísy, zelí, jelítka....a už ani nevím, ptž já se k rautu ani nedostala. :-D
@sync Ještě jsme neměli a i když jsme tu svíčkovou měli v plánu, tak nakonec bude toto: ½ kuřecí lastura plněná vaječinkou s listovým špenátkem a hráškem, ½ vepřová lastura plněná šunkou,sýrem a žampiony, s přírodním přelivem, celerovou slámou a ozdobným špízem, podávaná se šťouchanými brambory na cibulce a slanině, se dvěma saláty. Okopčeno z jídelníčku, ochutnáno a je tam vše, co píší a chutná to bezvadně :)
@kacenkakaca Ano jde, ale u kuřecího nebo u panenky je riziko menší. Svíčková je na přípravu přece jen složitější, navíc maso jde snáz ošidit. Myslím, že oni si také nemysleli, že by to tam museli řešit - restaurace vypdala poměrně luxusně.
@strelenka Tak zrovna dobre udelana panenka je umeni a jen tak nekde ji dobre udelat neumi. U kureciho masa je to stejne, vystihnout okamzik, aby z toho nebylo vysusene cosi nebo to naopak nebylo nedodelane a tim i zdravi nebezpecne. Z toho duvodu si kureci prakticky nikde nedavam.
Ze zkusenosti bohuzel vim, ze restauraci je dulezite nekolikrat vyzkouset, aby se na ni dalo spolehnout.
@kacenkakaca Presne, restauraci je potreba nekolikrat vyzkouset, takhle se stalo to, ze snoubenci jeli na obed to, dali si to, co meli jako menu a ejhle, na svatbe zjistili, ze to vypada trochu jinak, chutna jinak atd, ale ostatni by to nepoznali, to jen, ze tam byli, ani nevim, jestli to nejak reklamovali.
my měli jako hlavní jídlo kapsu z vepřové panenky plněnou anglickou slaninou a sušenou švestkou, americký brambor, zeleninový salatek... maso bylo přelité zredukovanou omáčkou ( jak se pekelo to maso) :-) všichni chválili bylo to výborné :-)
Předkrm:
80g Plátky roastbeefu na starorůžovo s paličkou chřestu a toastovým trojúhelníkem přelitý hořčičným dipem
80g Zámecká paštika na trojúhelníku želatiny z červeného vína, dozdobeno polníčkem s bílým pečivem
Polévka:
Krémová dýňová polévka
Hlavní chod:
200 g Hovězí svíčková na smetaně, 2 druhy knedlíků
250g Panenka, plněná švestkami, pepřová, omáčka s gratinované brambory s parmazánem
Predkrm nic moc ale polivku a hlavni chody nam hoste chvali do ted!