Chci napéct různý chroustání z listovýho těsta. Různý sýrový, salámový atd... šneky, tyčinky...atd. Svatba je v pátek. Myslíte, že když začnu v úterý, tak to vydrží? Vůbec nevím, protože většinou, když něco takovýho napeču, tak už druhej den nic není.
No, myslím, že to vydrží, ale asi to nebude moc dobré. Podle mě je tak maximum napést to den předtím. Já když peču na oslavu větší množství, tak si to nachystám do ledničky (zabalím třeba ty šneky, roládu atd.) a druhý den jen pokrájím a upeču. Je to pak rychlovka. Takdy záleží na těstě, jaké máš, kvalita se hodně liší... Přeji hodně zdaru:-)
Takhle jsem ted pekla na svatbu. Upekla jsm ve ctvrtek vecer, svatba byla v sobotu a v nedeli rano uz to bylo na hranici poziti. Takze si myslim, ze to budes mit tak tak, radeji bych napekla, jak rika @jitahh.
@samek Tak to zkus ještě na zkoušku upéct tento týden a nechat několik dní a pozorovat, kdy to přestává být dobré. Nepeč toho hodně, jen opravdu na tu zkoušku. Ale co si budeme říkat, listové těsto je nejlepší ten den, kdy se peče. Druhý den je dobré, ale s prvním se to nedá srovnat. Je fakt, že ty šnečky vydrží a chutnají déle než třeba nějaké štrůdlíky nebo tak něco. Já bych asi zvolila jiné pohoštění. Je škoda, aby se ze skvělého stalo průměrné.
Nebo zkus jednu várku upéct a dej jí zamrazit. Třeba by to pak stačilo jenom den před nebo ráno ve svatební den rozmrazit.... Ale nevím, se zamražováním pochutin z listového těsta nemám zkušenost.