Ahoj děvčata, kamarádka nám peče koláčky, ale vzhledem k tomu, ze sama chodí do práce tak nám jednu várku upeče v neděli večer na úterý a druhou ve středu na páteční svatbu. Myslíte, že budou koláčky dobrý? Měla bych ke dát na ten jeden den ještě do mrazáku? Nebo poradíte mi, jak to třeba řešíte vy? Děkuji
Bude asi nejlepší, když si to vyzkoušíte dopředu. My zkoušely péct už 2x, pokaždé byly koláčky lepší a záleží na skladování. Každopádně ty středeční budou asi dobrý, z té neděle a úterý bych se trošku bála že už budou suchý :-(
@ruzenal záleží na druhu... existují koláčky které vydrží i týden a pořád jsou dobré a nezkazí se... ale některé vydrží max 3-4 dny.... do mrazáku bych je nedávala :-/
Já jsem to špatně napsala. Upeče v neděli a ty v úterý vezmeme do práce a pak bude péct další ve středu večer a ty budou na páteční svatbu. Já rozhodně nechci hostům dávat staré koláče :-) Jen nevím jak to udělat :-(
Některé koláčky vydrží i 7 dní, takže bych se určitě nebávala... rouhodně nedávat do mrazáku... neboj, my to budeme mít úplně stejně, ve středu se upečou a v pátek je svatba ;)
Tak to je vtipné. Tuhle konverzaci bych asi měla přeposlat tchýni. Trvá totiž na tom, že nechce mít před svatbou shon. Takže budeme koláče píct asi měsíc předem a zamražovat. Na začátku jsem byla zklamaná, že nebudou dobré čerstvé koláčíky. Ale neměla jsem pro ni dost argumentů, jelikož na svatbu přítelovy sestry to udělali taky tak. A byli s tím náramně spokojení (nechápu, že neviděli rozdíl oproti čerstvým). Ale nakonec jsem si řekla, že to bude hlavně jejich vizitka. A nebudu to už dál řešit.
@mirkaema mamka taky bude pect dopredu a zmrazi se... Mel je bracha, meli jsme je na jine oslavy a jsou moc dobre i takto! :-). Asi zalezi na receptu ;-)
Opravdu záleží na těstě. Chce to klidně vyzkoušet z poloviční dávky. Myslím že i záleží na náplni. Tvarohová to těsto pořád trochu zvláčňuje, ale mák asi ne.
Co máte proti mražení? Pokud se koláček zamrazí čerstvý, tzn. ihned po upečení a schládnutí, po vytažení z mrazáku je jak upečený. Asi opravdu záleží na vašem těstě, ale pro mě osobně radši "čerstvý" z mražáku, než starý 3 dny.
Nám pekla pekařka v ten den, co jsme rozváželi a na sobotu čerstvé. Říkala, že by to byla její ostuda dát na stůl koláče z úterý. A mražák? to jsem se už tady k tomu vyjadřovala ]-(