Svatební koláčky, jak dlouho vydrží?

Ahoj děvčata, kamarádka nám peče koláčky, ale vzhledem k tomu, ze sama chodí do práce tak nám jednu várku upeče v neděli večer na úterý a druhou ve středu na páteční svatbu. Myslíte, že budou koláčky dobrý? Měla bych ke dát na ten jeden den ještě do mrazáku? Nebo poradíte mi, jak to třeba řešíte vy? Děkuji
Odpovědět
Já bych určitě nedávala 3 dny starý koláč na stůl.To raději bez nich.
Odpovědět
Profilova fotka
Bude asi nejlepší, když si to vyzkoušíte dopředu. My zkoušely péct už 2x, pokaždé byly koláčky lepší a záleží na skladování. Každopádně ty středeční budou asi dobrý, z té neděle a úterý bych se trošku bála že už budou suchý :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenal záleží na druhu... existují koláčky které vydrží i týden a pořád jsou dobré a nezkazí se... ale některé vydrží max 3-4 dny.... do mrazáku bych je nedávala :-/
Odpovědět
Já jsem to špatně napsala. Upeče v neděli a ty v úterý vezmeme do práce a pak bude péct další ve středu večer a ty budou na páteční svatbu. Já rozhodně nechci hostům dávat staré koláče :-) Jen nevím jak to udělat :-(
Odpovědět
@pokyska Budeme mít vyvazkové z těsta co se nenechává vykynout. Ale já tomu prd rozumim :-)
Odpovědět
Tak mi to nedalo a zavolala kamaradce. Upece to vecer predem. Sice je budeme vyzvedávat někdy o půlnoci, ale budou čerstvé :-)
Odpovědět
jo ty bez kynutí určitě vydrží neboj
Odpovědět
Některé koláčky vydrží i 7 dní, takže bych se určitě nebávala... rouhodně nedávat do mrazáku... neboj, my to budeme mít úplně stejně, ve středu se upečou a v pátek je svatba ;)
Odpovědět
Tak to je vtipné. Tuhle konverzaci bych asi měla přeposlat tchýni. Trvá totiž na tom, že nechce mít před svatbou shon. Takže budeme koláče píct asi měsíc předem a zamražovat. Na začátku jsem byla zklamaná, že nebudou dobré čerstvé koláčíky. Ale neměla jsem pro ni dost argumentů, jelikož na svatbu přítelovy sestry to udělali taky tak. A byli s tím náramně spokojení (nechápu, že neviděli rozdíl oproti čerstvým). Ale nakonec jsem si řekla, že to bude hlavně jejich vizitka. A nebudu to už dál řešit.
Odpovědět
@mirkaema mamka taky bude pect dopredu a zmrazi se... Mel je bracha, meli jsme je na jine oslavy a jsou moc dobre i takto! :-). Asi zalezi na receptu ;-)
Odpovědět
já zamrazit ano když to mám pro sebe ,ale né na svatbu ten rozdíl snad vidí všichni né?
Odpovědět
Opravdu záleží na těstě. Chce to klidně vyzkoušet z poloviční dávky. Myslím že i záleží na náplni. Tvarohová to těsto pořád trochu zvláčňuje, ale mák asi ne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Co máte proti mražení? Pokud se koláček zamrazí čerstvý, tzn. ihned po upečení a schládnutí, po vytažení z mrazáku je jak upečený. Asi opravdu záleží na vašem těstě, ale pro mě osobně radši "čerstvý" z mražáku, než starý 3 dny.
Odpovědět
@mofa81 V klidu o nic nejde záleží na každém jak to má. Proboha je to jen debata
Odpovědět
@mofa81 naprosto s tebou souhlasim!
Odpovědět
Profilova fotka
@spunt00 Však jo, je to jen debata :-) Proto jsem se ptala, co je divného na mražení ...
Odpovědět
Nám pekla pekařka v ten den, co jsme rozváželi a na sobotu čerstvé. Říkala, že by to byla její ostuda dát na stůl koláče z úterý. A mražák? to jsem se už tady k tomu vyjadřovala ]-(
Odpovědět
weka souhlasím s tebou potom to padne na tu pekařku a zkazí jí dobré jméno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?