Ahojky holky,
chtěli bychom s přítelem čokoládový dort plněný ovocem a vanilkovým krémem, ale cukrářka nám nedoporučila dávat dovnitř jahody, že by se mohly zkazit. Máte nějaké tipy, co vážně v dortu chutnalo dobře a bylo bez problémů? Předem díky za všechny tipy!
Teda tohle absolutně nechápu. Ja budu mít čokoládový piško s čokoládovým krémem, prokládaná v jendom patře malinama a ve druhém banánem. Měla jsem ho na zkoužku v malém a ještě po 5ti dnech v lednici byl vynikající. Samozřejmě ho musís udržoval v chladu..
banány - babička je dává do rolády s čoko krémem a je to báječná kombinace. Jahody jsou hodně choulostivé a brzy chytají plíseň a to i uvnitř dortu. Z ovoce jsou pak ještě odolné kompotované mandarinky, ty jsou výborné k vanilkovému krému. 8-)
my meli tripatrovy dort a prostredni patro melo tvarohovy krem s jahodami a byl vyborny. Ted jsem objednala synovi dort k narozeninam se stejnou naplni a nevidim v tom problem 8-)
Ahoj,tak to řekla ta cukrářka pěknou blbost :-p jsme takly vyučená cukrářka a ovoce do krémů dávám běžně. v červnu jsme dělala 3 patrový čtverec a dávala jsem tam jahody,dokonce čerstvé a v poho.POkud tam nedá už "načnuté" tak vydrží v pohodě.Do poledního svatebáku co šel pryč před 14 dny jsme dával pro změnu kompotované a taky v pohodě. :-) Dokonce se mi zdá,že ty kompotované jsou v tom krému lepší chutově než čerstvé.JInka co s ehodí k vanilkovému krému úplně super jsou maliny(úplně jenlepší je čoko korpus,kokos krém+ maliny)Mám v lednici roládu s malinama co jsme dělala pro zákaznici,ale nakonec objednávku zrušila,atkže mi zůstala ta roláda doma a chutově je to fakt moc dobré,ty maliny to skvěle doplní,není to nijka extra přeslazené :-)
No o těch jahůdkách je to bohužel pravda když se dají do vanilkového krému ve kterém je cukřík tak buďto "zkvasí" nebo fakt i ve vnitř dortu začnou chytat plíseň .. ale mandarinky mi například přijdou ideální ;)
Anebo jde, když se bojíš, že by to ovoce nějak pracovalo, udělat krém jakoby italský, lehký, šlehačkový a celý dort se pak hluboce zamrazí. pak se akorát včas vyndá, aby podle velikosti stihl rozmrznout, většinou stačí tak 2-3 hodiny. Je dokonale čerstvý a určitě neztratí nic na chuti ani kráse, je to u tadytěch dortů běžný postup.