@ecmv asi záleží na cukrářství, ale bývá zvykem že lepší cukrárny dorty rozvážejí v chladících boxech na místo kam nevěsta určí. Vím že tato služba je hodně využívaná hlavně v letních měsících, kdy bývá venku kolem 30 stupňů a převoz takového dortu by byl zcela devastující :D Zkuste se informovat tedy vždy u vybrané cukrárny jaké možnosti dovozu dortu nabízí :)
Já jsem to měla vyřešené přesně tak jak píše @zankova_photo , z cukrárny ho přivezli chladícím vozem přímo do restaurace, kde ho šoupli do lednice, na stůl šel až před obědem a byl i přes velké teplo v bezvadném stavu. Dokonce jsem měla štěstí, že se náš dort svezl z nějakou pravidelnou větší dodávkou někde do okolí, takže jsem za to ani neplatila nic navíc :-)
Ahoj, taky nad tím teď zrovna dumám.... Dort budu asi objednávat v cukrárně a pojedou mi pro něj rodiče. Vydrží mi do druhého dne? To by asi měl, ne? V restauraci mi bylo řečeno, že si ho můžeme přivézt kdykoliv, že nám ho tam uloží v lednici.
svatbu máme v srpnu a budeme si převážet sami den před svatbou dort pro cca 40 lidí a další 2 menší dorty. Zuzkou Dvořákovou mi bylo slíbeno, že dort, pokud pojede do cca 70 km v klimatizovaném autě v pořádku vydrží - bude potažen belg. fondánem, a to prý funguje jako izolace. Jinak kdyby to bylo dál nebo jsme měli větší dort, automaticky by nám byl doručen v chladícím boxe.
tak to u nás na venkově tak ochotné cukrárny nemáme.....rovnou řekli, že dorty neradi převážejí a že bude lepší, když si ho odvezeme sami rovnou z výroby...nebyl to velký problém, protože jsem neměla krémem zdobené, ale potažené mandlovou potahovací hmotou...Tři jednopatrové byly v cukrářských krabicích a velký třípatrový byl na desce a tak jsem ho musela cestou držet a rovnou z výroby jsme je dovezli do lednic na místě svatební oslavy, na svatebním stole v restauraci jsme je neměli, protože ke svatebnímu stolu nebyl pozvaný každý
My jsme tuhle naší čtyřpatrovou nádheru nechali vyrobit a přepravit Zuzkou Dvořákovou.
Jak nás poučila, tyhle velké dorty se musí přepravovat rozdělené a na místě je teprve kompletovat - kvůli váze.
Tenhle dort byl na cca 70 porcí - jestli budete mít na 100 porcí tak bude ještě větší a asi bych se obrátila na toho, kdo vám ho bude dělat.
Zuzka ho přivezla, sestavila a dort byl až do okamžiku O v lyžárně, kde bylo chladno (cca do 15-ti stupňů).Jinak v pohodě do druhého dne vydržel :-)
Jo dort měl celkem 15 kg
@mons
Uvnitř bylo několik příchutí:
- mandlový korpus a limetkové mascarpone s malinami
-čokoládový korpus a čokoládové mascarpone s malinami
- ořechový korpus s čokoládou gianduia.
Obrázky jsou naše vlastní profily a jsou na nějaké potravinářské folii.
I s dopravou Praha - Špindlerův mlýn 6,5.
@chanelle1 tak to je normální cena,když nebyl ani zdobený... ale ve výsledku vypadá moc krásně a s tou přepravou s tebou souhlasím,převoz v rozloženém stavu jen schvaluji.. :D
Nam bude pect dort sestra a taky premyslim jak dort prevezt. Bydli u Plzne a svatba bude v Praze, navic v srpnu. To by asi nemusel moc prezit tu cestu po dalnici. I kdyz by vyjizdeli asi brzy rano. Rikala jsem si, ze reknu sestre, aby prijela par dni dopredu a dort upekla u nas. Ale i tak ho budem muset prevezt po Praze.
Daji se nekde pujcit ty chladici boxy?
@keepinka chvilku v autě při klimatizaci ti vydrží...My ho budem převážet 70 km a prý vydrží bez problémů...i když jestli bude ten tvůj ovocný tak těžko říct.
Ja bych se do toho vezt ho sama moc nepoustela. Loni v cervnu jsem vezla velky narozeninovy dort v cervnu a zrovna bylo cca 30stupnu. Ikdyz jsem mela chladici box a jela jsem opatrne a cca hodinu, byla to doslova tragedie. Dort povolil a cely spadl. Takze jedine reseni nechat si ho privezt a celou dobu za to odpovida cukrar,
Více poschoďový dort aby vydržel i delší převoz musí být uvnitř vyztužený zapíchanými umělohmotnými kolíky, nebo brčky, které pak podepírají horní patra. Taky by měl být hoodně vychlazený, aby byl co nejvíce pevný.
Já budu mít 3 patrový dort, a mám obavy jak to budeme převážet do 30 km vzdáleného města,navíc když v srpnu bude nejspíš dost teplo... Budeme mít dort udělaný od soukromého cukráře,takže on nám s tím nikam jezdit nebude :-(