Ahoj holky,
prosím o radu: můj přítel a budoucí manžel nesnáší krémové (máslové) dorty. Vím, jak na každé oslavě, kde se podobné věci podávají, prská a tak fakt nechci, aby měl podobné řeči na vlastní svatbě. Už jsem se ptala v cukrárnách/pekárnách na svatební dorty ovocné nebo čokoládové (s požadavkem bez krému), ale všude na mě koukali jak na blázna s tím, že svatební dort přece musí být bílý a krémový. Tak jsem z toho docela znechucená. Můžete mi někdo poradit, jak to vyřešit? Jsme z Jablonce nad Nisou/Liberce.
To je hloupost, svatební dort může být takový, jaký chceš Ty. My měli ovocný (viz album), každé patro jiná příchuť, měl velký úspěch, v létě si ani krémový hutný nedovedu představit, brr
ja takove ty hutne dorty taky nemusim. Byli jsme ted na svatbe a tam byl dortik sice s kremem, ale takovym hodne odlehcenym a chutnal bajecne. Delali ho v Liberci naproti nemocnici. Vyrobi ti dortik takovy jaky si reknes.Taky jsme si tam ten nas objednali ;-)
My budem mít pudinkovou náplň (tam je sice taky máslo, ale jen trocha, aby to drželo) a hodně ovoce... :-) Svatební dort je svatební dort i kdyby to byl perník politý čokoládou :-) Já sem taky uvažovala nad piškotama se smetanou a neměla sem s tím žádný problém :-)
My jsme měli dort s korpusem - klasický piškot, promazávaný na moje přání karamelem a potažený marcipánem... a nikdo ho nechtěl po rautu jíst, když se dozvěděli, co to je za slaďárnu. Ale já sladký miluju... :-D
Ten meli kamaradi (potazeny bile teda). A byl naprosto vynikajici, akorat je hrozne tezky.
Tak doporucuji nejake lehci jidlo a male kousky. Jsem milovnice Sachru a ocima jsme snedla cely dort, ale na talirku sjem zvladla jen pulku porce a hrozne me to mrzelo. Ale proste se to po te svickove nedalo.
Nastesti jsme si kus odvezli druhy den a to uz se zase dalo.
ahoj my meli cokoladovy viz album, nebyl vubec tezky a jen se zaprasilo, podaval se s jahodama takze fakt super, dodavatel e-party, kladno. a souhlasim s tim ze kazdy muze mit dort jaky chce i kdyby to byl kolac s boruvkama :)
taky nemám ráda krémovo máslové dorty, teda oni by nebyly špatné, problém je v tom, že se nepoužívá normální kravské máslo ale rostliný tuk a to ve většině případů je dost nejdelé. Taky jsem to řešila, nechali jsem si dort dělat tam kde jsem měli hostinu - na sychrově. Paní mi tvrdila, že to není poznat. I když jsem ho moc nechutnala, jen oblízla lžíci, poznala jsem to.
Takže určtě bych volila něco jako medovník, či tvarový nebo ovocný dort. Například v Turnově u jelena dělají moc dobrý tvarohový dorty, jen ti nedělaj třípatrovej.
Výborné, i krémové dorty, dělaj - bohužel v Praze, u Hájka
Jasně, Janinek, dostanou malé porce, bude nás hrozně moc x-)
Mně je celkem jedno, jaký typ dortu to bude, šlo mi především o vzhled, chuť mi asi stejně nikdo nezaručí :-S
Kdybychom bydleliv Kladně, tak není co řešit :-D
Tak doufám, že se jim povede, dobrý Sach je zážitek ;-)
Ta ochutnávka by možná i šla, ale musím se přiznat, že teď už moc času není a máme spoustu jiného zařizování, takže to necháme na šikovných cukrářkách :-) Výhoda je, že není žádný ten máslový krém, který by se mohl zkazit :-D