Holky, pečete si někdo něco na svatbu samy? Já mám v plánu spolu s kamarádkami cukroví a koláčky do vysluzek a navíc jsem i chtěla i mini brownie, mini cheesecakes a mini capcakes na hostinu...Pořád je mi to ale vymlouváno, jednak že by nevěsta nemala dělat nic z mouky a jednak že na to nebudu mít čas...
dort si teda dělat nebudu, ale jinak mini zákusky chci taky dělat sama...koupím si ty malé plastové mističky a budu dělat minicheesecake, mini jahodové tiramisu, tartaletky, panna cottu, pak na plech nějakou buchtu, která se rozkrájí, a kamarádka mi pak snad upeče věnečky...
úplně všechno cukroví na stoly a do výslužek jsem pekla já, mamka, teta, tchyně a kamarádka...bylo to většinou svatebně " upravené" vánoční cukroví....jako místo hvězdiček srdíčka, místo tmavé čokolády růžová poleva.....všechny jsme tvořily průběžně a s dostatečným předstihem a ukládaly do mrazáku. Den předem jsme s nastávajícím poskládali krabice a plnili. Pokud nemáš možnost uskladnění, tak se do toho asi nepouštěj
@vendy_83https://www.dobreobaly.cz/misky-finge... do toho dám nepečený cheesecake, tiramisu a pannacottu….:) na tartaletky použiju klasické košíčky, co používám na vánoce https://www.kitos.cz/formicka-kosicek... výhoda tady toho je, že korpusy se můžu upéct třeba týden dopředu a den předem tam dám jenom krém a ozdobím..:)
budu mít sestru a mamču, které mi s tím pomůžou, ale u těch nepečených dezertů jde jen o to umíchat krémy a vrstvit..:)
Do chesecake a tiramisu budu davat mascarpone, to je tuzsi tak myslim, ze meco vydrzet by to melo...a do tartaletek pouzivam krem, ktery hodne pripomina puding, tak ten snad taky vydrzi...:))
Ahoj, objednaný máme dort a mini cheesecaky a zbytek budeme péct doma - koláčky, Míša řezy, mini vetrniky a uvažuji o tartaletkach. Prapuvodne jsem chtěla dělat i cheesecake ale přítel o nich má jasnou představu a cokoliv do kelímku zavrhl, takže sme konečně našli paní co je upece dle našeho přání :) přítel má k dezertům v kelimkach příšerný odpor, na škole dělal brigádne 6 let v hotelu, kde je právě krmili různýma zakuskama v kelímku které zbyli a nemůže je už ani vidět, strašně mě to mrzí takovejch věci co se dá do nich udělat a zjednodušit si práci :(
Ahoj, my si dezerty dělali sami, ale v závěru spíš způsobem delegování, protože na to nebyl čas. Cukroví dělala teta tak jak Kockamita a dovezla hotové, dort dělala ségra u našich a zabral jí celý den, v den svatby pak ještě zdobila ovocem, koláčky mamka s kámoškama a zabraly jí celý den a troubu používala i u sousedů :-), dobroty do skleniček (Creme brulle, panna cotta a tiramisu) jsem chtěla dělat sama, nakonec to zůstalo u předání surovin a receptů v pátek šikovným kamarádům, kteří to zvládli, protože my ABSOLUTNĚ neměli čas... Kdybychom měli všechno dělat jen u nás doma a v čt-pá před svatbou, tak se zabijem v kuchyni a trouba to nezvládne...
tak ja si na prvni svatbu pekla dort, na druhou to mam v planu taky.. sem ted zjistila ze ho nemam vubec nikd vyfocenejch tak sem ho vylovila vyrezama z fotek pro ukazku - sry za kvalitu fotky :) vrchni kus byl orechovej spodni cistej kremovej, nemam rada ciste maslovy kremy takze jeden byl orechovej s mascarpone a spodni byl pudinkovo malsovej.. hlavne muj tatka mel obavy jak to zvladnu a aby byl hezkej a chutnal a nakonec sem se po letech dozvedela ze byl vybornej a moc se povedl ... nebyl uplne dokonalej ale byl presne takovej jakej sme chtela a za par kacek... kdyz vidim ty ceny co si za dorty pocitaj...
peceni je moje velky hobby a ted mam v planu krom dortu delat i makronky a tartelky a chocolate mousse. byla jsem i na par cukrarskejch kurzech takze vic znalosti a i par let praxe a dokoupeny naradi a materialy k potahovanim doufam bude poznat i na konecnym vysledku :)
@vendy_83 kremy do tartelek:
mandlovy kem - strika se pred pecenim 250g povolene maslo+ 250g mouckovy cukr spolu utrit + 250g mandlova mouka spojit s maslem a cukrem + 40g kukuricnyho skrobu, opet spojit a pak postupne 4 vejce (200g) 155-160C 20-25minut
po upeceni zdobit cremem
zakladni zloutkovy: 250g mleka + 20g vanilky zahrat, vedle 40g (2-3) žloutky + 65g cukru krupice rozmichat + 20g škrob kukuřičný do vznikle kasicky vlyt trochu tepleho mleka - ab nemely teplotni sok a nesrazili se ti ty zloutky, rozmichat a tuto smes pak pridat ke zbylemu mleku, varit dokud nevznikne hmota pudinkova :) nalejt na potr folii a dat vychladit do lednice
300g tohoto kremu pak smichas s 150g vyslehane šlehačky a zdobiš a poklades ovocem.
citronovej: 3 vejce + 90g cukru rozslehat + 100g zahrate citronove stavy a kura z citronu a nechat dojid do bodu varu, pridat platek zelatiny predem namoceny rozmichat a precedit od kury + 80g masla a muzes plnit a pak dat na mrazak nebo lednice :) jde zdobit pusinkovym kremem a oflambovat jako mama fotce :)
čokoladova: 250g 70% coklady rozehrat a postupne vlevat ohratou smes 280G smetany 50g medu a 50g masla. a plnis :)
Ze své zkušenosti a zkušenosti jiných můžu doporučit , nechte si vše připravit od profesionála a užijte si ten jediný den, který se už nikdy nebude opakovat. Sama svatba je zážitek , kde nevěsta má být královna dne a proto si myslím, že by měla přenechat veškerou práci na tetičkách a koordinátorce.:) Hodně oblíbené svatby jsou teď v boho stylu.:) přeji Vám ať se svatba vydaří . Michal Krulich