ahoj všechny budoucí i současné nevěsty,mám jeden problém,který se týká svatebního dortu.Nevím jakou náplň zvolit.Paní cukrářka mi řekla že dělá máslový krém odlehčený pudinkem,ale mě přijdou tyto nápľně hrozně těžký.Představovala jsem si nějaký s maskarpone nebo lehkou ořechovou náplň,ale paní se moc netvářila.
Prosím poraďte jakou náplň jste si nechávaly dělat vy?
My budeme mít mousse z bílé čokolády s kousky jahod a tmavý korpus (ne klasický dortový). Ale to každá cukrářka neumí. Taky jsem nechtěla těžký máslový krém.
My měli dort s náplní tvarohovo-krémovou, kde tedy bylo daleko víc tvarohu než krému, nikdo u nás "másláky" nemusí a ještě s jahodami a byl vynikajicí :-) Dala jsem si pořádný kus :-)
My budeme mít třípatrový dort a to se šlehačkovo-tvarohovou náplní a ovocem (jahody, maliny) jde to udělat i v tak velkém dortu, jen kraje potáhnout máslovým krémem, aby šel dort obalit marcipánem a ten nenatahovat vodu z ovoce - měli jsem ho doma na zkoušku a totální lahoda...
Nejskvělejší je jogurtovošlehačkový s čerstvým ovocem. Je velice lehký a osvěžující. Záleží na tom , jestli je paní vůbec ochotná cokoliv u ní zaběhlého měnit . Možná bude lepší se poohlédnout jinde , aby vám dort nezkazila.
Na obhajobu paní cukrářky musím říct, že "odlehčenost" dortu nespočívá v tom, že do něj nedáte máslo. Zvlášť pokud chcete potahovaný dort, máslo je mus. Na druhou stranu je tolik možností, že bych šla o dům dál, kdyby cukrářka nebyla ochotná ustoupit od jednoho druhu krému.
Zkus se kouknout nekde jinde, take nepreferuji maslovy krem a puding se tam pridava standardne, teda rak to delala moje babicka. osobne jsem mela dort od e-dorty a opravdu byl odlehceny a vsichni si pochutnali. fotku mam v albu:-)
Máslovým krémem stačí dort jen po vrchu pomazat ,aby nepřišla šlehačka nebo tvaroh do kontaktu z potahovkou. Dort se taky dá vyztužit , aby unesl další patro, takže jen máslový krém být nemusí.
Maslove kremy s pudinkem jsou uz davno pase.Dnesni trendy jsou lehke smetanove peny nebo moussy.Pokud chcete opravdu jemny kremik lze prolozit patra stojanem na dort, schova se a nebude videt.A pokud se vdavate v lete jasne vede ovoce i lehke piskotove korpusy, kdo by do sebe soukal ve vedru maslove kremy?
nám vyrobila paní cukrářka vzorky, všechny byly s lehoučkým šlehačkovým krémem a ovocem jak jsme si přáli. Nakonec vyhrál čokoládový korpus s třešněma a pařížskou šlehačkou Tři patrový dortík se vyztuží, i potáhnout marcipánem (ne fondánem) půjde :-))
děkuju všem za cenné rady,koukám kolik se dělá náplní různých druhů,půjdu to s paní znovu zkonzultovat,popř.si objednám i vzorek(ochutnávka svat.dortu předem by mě nenapadla) a pak se rozhodnu jestli jít jinam.