Ahoj, ja jsem objednala u pani, ktera pece pro radost a navrhla mi sama, takze mame cokoladovy dort s pistaciovou naplni, na to vanilkovy piskot s mascarpone a lesnimi plody a nejmensi patro je orechove s cokoladovou penou
Já dorty hodně peču a řekla bych, že jeden z nejoblíbenějších krémů je čokoládový korpus s mascarpone a jahodama nebo malinama obalenýma v čokoládě. Druhé patro je dobré třeba s ostružinovým krémem.
Mám ráda i krém z ledových kaštanů nebo belgické čokolády.
Já přímo zbožňuji čokoládový dort kombinovaný s pomerančem... ten u nás určitě chybět nebude... ani mandarinky nejsou špatné..ale ten pomeranč nemá chybu... :-)
My budeme mit red velvet s cream cheese, cupcakes s naplnemi - orechove testo + bila cokolada a kavovy liker, cokoladovy s cokoladou a visnemi, a dekovaci dorty extracokoladovy s kremem s whisky a druhy svetly s kremem z bile cokolady a broskvemi macenymi v brandy.
My jsme měli spodní patro korpus jemně mandlový café latté + krém raphaello, prostřední patro korpus čokoládový + krém pistáciový a čoko paříž (šachovnice) a horní patro korpus ořechovo-mandlový + krém čoko paříž a vaječný likér (šachovnice). Všem moc chutnal! x-)
Já jsem měla v plánu čokoládový korpus a kokosovou náplň,ale když to tu tak čtu, tak je urcite vyborny ten s mascarpone a jahodami. To mě vubec nenapadlo, takže se ještě zeptám ženicha a možná by to mohlo být lepší :-)
My budeme mít spodní část máslový světlý, musí být pevný protože dort má průměr třicet centimetrů a horní dvě patra budou těžká, aby ten spodní díl to všechno unesl a jogurtovo- malinové budou dva horní díly, líbí se mi, že nebude tak sladký, protože marcipán sám o sobě, kterým bude dort obalen je sladký a hutný dost, takže korpus bude spíše odlehčenější. :-)
@stana22 my jsme měli třípatrový dort a každé patro mělo jinou náplň i korpus, aby si nějak vybrali všichni :-) a šli jsme od největší a nejsladšího patra - jahodový krém se světlým piškotem, přes takový středně sladký - broskve a tmavý krém až k nesladkému - limetkový krém a světlý piškot. Musím říct, že paradoxně se nejvíc mohli všichni umlátit po tom nejmenším a nesladkém limetovkém krému :-D ani jeden ten krém tedy nebyl máslový - do 30 stupňů vedra jsme chtěli něco lehčího :-) Plus teda, jak je tu psáno, marcipán je sladký už sám o sobě, takže čím míň cukru uvnitř, tím líp :-)