Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s naked dortem. Kolik Vás tak stál a jestli je to dobrý nápad si pořídit tento dort na svatbu. Děkuji :)
Taky by mě zajímaly zkušenosti ostatních. Tyhle vysoké naked dorty na mě působí dojmem, že se musí hrozně špatně krájet (resp. že je těžké je nakrájet hezky), ale možná se pletu...
Jsou úžasné, strašně ráda je peču i doma a vždycky mají velká úspěch. S fondánem bych nepochodila a ani nechci :-D
Co se výšky týče, netřeba mít strach - nás bylo na svatbě 40 a stačil dort s jedním patrem (1+1), řekla bych, že tyto už jsou pro pořádné množství lidí. Je ovšem potřeba najít si šikovného cukráře, aby byl výsledek opravdu podle představ.
A přidávám své album s inspirací a fotkami naked cakes - http://www.beremese.cz/blog/ad.elle/a... a také svůj nejoblíbenější recept na dortík na fotce - http://www.veganotic.cz/clanky/212-sk... :-)
já se na to ptala cukrářky a řekla mi, že mi ho klidně udělá, ale na letní svatby nedoporučuje....holt prostě ten marcipán to drží u sebe, bez něj to v teple rychle ,,taje"
Na druhou stranu, my měli dort v lednici až do jeho rozkrojení - podle mého není nutné jej mít "na výstavce" po celou dobu hostiny a pak by to měl zvládnout i bez potahové hmoty...