Krémy na svatební dort

Ahoj holky, poradily byste mi, jaké jsou kombinace na svatební dort? kromě klasického vanilkového a čokoládového krému?chtěla bych 3 patra a každé jiné, ale nějak mi dochází inspirace,aby to nebylo nudné :( a čím ten dort potáhnout, protože do teď co jsem ochutnala fondán, tak to je tak sladké a táhne se jak žvýkačka :(
Odpovědět
já chci mít stracciatellový krém, ale můžeš mít přece nějaký ovocný a dort nemusí být potažený fondánem nebo marcipánem, ale třeba politý čokoládou, obalený v oříškách nebo jen potřený krémem. Meze se nekladou :)
Odpovědět
ořechové krémy jsou strašně dobré :) třeba pistácie nebo vlašské ořechy. pak třeba ananas s rumovo vanilkovým krémem nebo čokoládový krém s různým ovocem třeba meruňkami nebo malinami :) u toho potahování záleží kdy budeš dort mít a jak moc s ním budeš hýbat vč, převozu, bohužel fondán je jako takový ochranný obal úplně nejlepší
Odpovědět
to lenkam499: svatbu máme v červenci, tak právě jsem měla obavy, aby to ten dort vydržel a neroztál. U nás je takový větší problém - ženich nemá rád čokoládu, takže byl kompromis, každé patro jiné, aby si každý přišel na své a potáhnout něčím..marcipán je vynikající, ale málo komu se do toho chce, protože je s ním práce pracnější než s fondánem. to Anula1: začínám uvažovat o nějakém i ovocném, začátkem července by ještě mohly být jahody, tak do dobrého krému moc děkuji za typy
Odpovědět
K jahodam je skvely vanilkovy krem s bilou cokoladou. Zrovna jsme meli ochutnavku kremu - kavovy, tiramisu, visnovy, vanilkovo kokosovy, cokoladovy s krupinkama, karamelovy s arasidama, pistaciovy, vajecny liker a k tomu muzeme kombinovat ovoce nebo bez. Chuti dortu se fakt meze nekladou 😊
Odpovědět
to bj2016: teda, to je parádní výběr! my měli právě jen 2 druhy, tak se mi to zdálo divný a navíc nám to nechutnalo a krém byl zdrclý :( takže totální zklamání :(
Odpovědět
@lucydam myslím, že až tak hrozná práce s marcipánem není a šikovná cukrářka by už to měla mít nacvičené, takže když vám říká opak, tak moc dobrá asi nebude. :-| Suprové krémy jsou ty odlehčené - tvarohové, jogurtové, mascarpone. Myslím si, že ty karamelové, kokosové a podobné "příchuťové" krémy jsou vlastně různě ochucené "másláky", takže pokud nemáte rádi máslový, tak pro Vás nebudou to pravé.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já jsem teď připravila novinky, jukni na fotky :-). Příchutě můžou být různé, děláme bílá čokoláda s malinami, čoko-banán, maracuja, lesní ovoce, jahodový krém plněný čerstvým ovocem.... všechno je výborné a lehoučké, žádné máslo :-). Pokud by se ti něco líbilo tak kuk na moje stránky :-) ochutnávky zdarma! Verča
Odpovědět
Verčo diky moc jsou nádherné a určitě dobré ale já jsem z HK :(
Odpovědět
Profilova fotka
my měli: jedno patro banánový (mňam!), druhý čokoláda s višněma (2x mňam - tohle patro zmizelo okamžitě :-D) a poslední lesní ovoce s vanilkou:-)
Odpovědět
To laka_lacenda:a trn banánový to byl jako Piškot banánový? Neumím si to představit. My měli na ochutnávku čokoláda višně a krém zdrcly :-( a to lesní ovoce s vanilkovým krémem by mohlo byt dobré
Odpovědět
Profilova fotka
@lucydam nene - bananovej byl krém (šlehačka a uvnitř kousky banánu, fakt nevím jak to dělala, ale drželo to super)...piškot byl normálně světlej u toho banánovýho a vanilkovýho krému....u toho čoko-višňovýho kakaovej piškot... :-) nic nebylo zdrclý, všechno to byly krémy na šlehačkovým základě...a měli jsme to potažené fondánem - mě se to líbí a pro koho je to moc sladký tak to nemusí jist :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu v létě a nechtěli jsme nic těžkého takže jsme měli takový tvarohový krém s ovocem, byly 4 patra na střídačku světlý a tmavý korpus a každé patro jiné ovoce :-) Potažené jsme to měli marcipánem. Kdo má rád sladké pochutná si na něm, kdo ne, dá to tomu co si na něm pochutná, fondán většina lidí vyhodí,málokdo to jí a mě osobně to přijde laciné..Pokud ovšem nechcete čistě bílý dort, bílou jako bílou nikdy z pravého marcipánu neuděláte, popřípadě nepotahovat a zdobit krémem nebo "nahé" dorty jsou taky krásné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lenkam499 mnam orechovy <3 muzes mit bez fondanu, ono kdyz je 40 stupnu tak je jedno co mas, po chvili se roztece vsechno. Kdyz obsluha bvytahne dort na krajeni a nebude tam stat tri hodiny tak se neroztece. My mame vanilku a uvnitr v korpusu maliny :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?