Ahoj holky, poradily byste mi, jaké jsou kombinace na svatební dort? kromě klasického vanilkového a čokoládového krému?chtěla bych 3 patra a každé jiné, ale nějak mi dochází inspirace,aby to nebylo nudné :( a čím ten dort potáhnout, protože do teď co jsem ochutnala fondán, tak to je tak sladké a táhne se jak žvýkačka :(
já chci mít stracciatellový krém, ale můžeš mít přece nějaký ovocný a dort nemusí být potažený fondánem nebo marcipánem, ale třeba politý čokoládou, obalený v oříškách nebo jen potřený krémem. Meze se nekladou :)
ořechové krémy jsou strašně dobré :) třeba pistácie nebo vlašské ořechy. pak třeba ananas s rumovo vanilkovým krémem nebo čokoládový krém s různým ovocem třeba meruňkami nebo malinami :) u toho potahování záleží kdy budeš dort mít a jak moc s ním budeš hýbat vč, převozu, bohužel fondán je jako takový ochranný obal úplně nejlepší
to lenkam499: svatbu máme v červenci, tak právě jsem měla obavy, aby to ten dort vydržel a neroztál. U nás je takový větší problém - ženich nemá rád čokoládu, takže byl kompromis, každé patro jiné, aby si každý přišel na své a potáhnout něčím..marcipán je vynikající, ale málo komu se do toho chce, protože je s ním práce pracnější než s fondánem.
to Anula1: začínám uvažovat o nějakém i ovocném, začátkem července by ještě mohly být jahody, tak do dobrého krému
moc děkuji za typy
K jahodam je skvely vanilkovy krem s bilou cokoladou. Zrovna jsme meli ochutnavku kremu - kavovy, tiramisu, visnovy, vanilkovo kokosovy, cokoladovy s krupinkama, karamelovy s arasidama, pistaciovy, vajecny liker a k tomu muzeme kombinovat ovoce nebo bez. Chuti dortu se fakt meze nekladou 😊
to bj2016: teda, to je parádní výběr! my měli právě jen 2 druhy, tak se mi to zdálo divný a navíc nám to nechutnalo a krém byl zdrclý :( takže totální zklamání :(
@lucydam myslím, že až tak hrozná práce s marcipánem není a šikovná cukrářka by už to měla mít nacvičené, takže když vám říká opak, tak moc dobrá asi nebude. :-| Suprové krémy jsou ty odlehčené - tvarohové, jogurtové, mascarpone. Myslím si, že ty karamelové, kokosové a podobné "příchuťové" krémy jsou vlastně různě ochucené "másláky", takže pokud nemáte rádi máslový, tak pro Vás nebudou to pravé.
Ahoj já jsem teď připravila novinky, jukni na fotky :-). Příchutě můžou být různé, děláme bílá čokoláda s malinami, čoko-banán, maracuja, lesní ovoce, jahodový krém plněný čerstvým ovocem.... všechno je výborné a lehoučké, žádné máslo :-). Pokud by se ti něco líbilo tak kuk na moje stránky :-) ochutnávky zdarma!
Verča
To laka_lacenda:a trn banánový to byl jako Piškot banánový? Neumím si to představit. My měli na ochutnávku čokoláda višně a krém zdrcly :-( a to lesní ovoce s vanilkovým krémem by mohlo byt dobré
@lucydam nene - bananovej byl krém (šlehačka a uvnitř kousky banánu, fakt nevím jak to dělala, ale drželo to super)...piškot byl normálně světlej u toho banánovýho a vanilkovýho krému....u toho čoko-višňovýho kakaovej piškot... :-) nic nebylo zdrclý, všechno to byly krémy na šlehačkovým základě...a měli jsme to potažené fondánem - mě se to líbí a pro koho je to moc sladký tak to nemusí jist :-)
My měli svatbu v létě a nechtěli jsme nic těžkého takže jsme měli takový tvarohový krém s ovocem, byly 4 patra na střídačku světlý a tmavý korpus a každé patro jiné ovoce :-) Potažené jsme to měli marcipánem. Kdo má rád sladké pochutná si na něm, kdo ne, dá to tomu co si na něm pochutná, fondán většina lidí vyhodí,málokdo to jí a mě osobně to přijde laciné..Pokud ovšem nechcete čistě bílý dort, bílou jako bílou nikdy z pravého marcipánu neuděláte, popřípadě nepotahovat a zdobit krémem nebo "nahé" dorty jsou taky krásné :-)
@lenkam499 mnam orechovy <3
muzes mit bez fondanu, ono kdyz je 40 stupnu tak je jedno co mas, po chvili se roztece vsechno. Kdyz obsluha bvytahne dort na krajeni a nebude tam stat tri hodiny tak se neroztece.
My mame vanilku a uvnitr v korpusu maliny :-)