Zajímalo by mě, kolik jste kdo dal třeba v pekařství/cukrárně nebo na kolik vás vyšla domácí výroba.V mém příbuzenstvu je nikdo péct nechce, že je to moc práce :-D . A já si to upéct nemůžu, že to nosí smůlu. Takže kupuju a za ten miniaturní český 4Kč a takový kulatý větší 4cm 6,20Kč. Tak bych to pro zajímavost ráda porovnala :)
Zjišťovala jsem si, že vázané (ty miniaturní) 340 Kč/kg.
Asi budeme mít klasické koláče v malém (cca 4 cm) za 3,- kus nebo jinde (cca 6 cm) za 4 Kč/ks.
Zalezi na surovinych, ale domaci vyroba, zvlast pokud je cast surovin z domacich zdroju( orechy, povidla...) asi je nejlevnejsi. Nevim uz presne rozpocet, co jsem si delala, ale vyslo to nejlépe, i kdyz jsem mela kvalitni maslo atd. Po ochutnavce z mista odkud jsme je meli mit jsem se zdesila a upekla si je sama, lspsi a hezci. povera nepovera, jsem uz pres deset let stastne vdana ☺️
Zvladla jsem to za jeden den sama, ze tri kil mouky myslim, pet druhu naplni jak ma byt.
My dali 300kč/1kg za miniaturní vázané, celkem 5 druhů náplní, obalené v cukru. Výborné... Zároveň jsme měli i mini zákusky (typu mini špička, mini větrník, mini punčák aj.), dle druhu 4-8kč za kus... Vše výrobna zákusků Josefov