Kolik jste dělali porcí svatebního dortu?

Dobrý den, zajímá mne, kolik jste dělali porcí dortu? Přesně podle počtu hostů nebo méně, že třeba né každý jí dort a je navíc i něco dalšího sladkého v nabídce? Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nynak myslím si, že zrovna dortu by mělo být na počet hostů. Co když si zrovna bude chtít dát každý a ty řekneš jejda nezbylo mysleli jsem si, že si někdo nedá. :-) Dort je dort a ostatního cukroví může být klidně míň :-) My budeme mít jen na stoly na cca počet hostů. výslužky dávat nebudeme.
Odpovědět
@nynak Dort jsme nechali dělat podle počtu hostů...Cupcakes a koláčků bylo méně :-)
Odpovědět
Budeme nechávat dělat o něco více dortu, než je počet lidí. Může se stát, že servírka náhodou nakrájí o malinko větší dílky než se počítalo a kdyby na někoho nevyšlo, bylo by to hloupé. :-) ostatního sladkého už budeme brát méně.
Odpovědět
nám pekařka říkala,že se dělá rozhodně menší než je počet hostů..ne každý si dá a pokaždé spoustu zbylo..ještě se jí nikdy nestalo,že by ho bylo málo ;-)
Odpovědět
My deli více porci nez hostu a bylo to jedone dobre. Hodne lidi si chodilo pridat (coz sme se dozvedeli az dalsi den). To neohlidas kolik si kdo da. A prijde mi rozumnejsi kdyz neco zbyde nez kdyby chybelo. Hlavne cukrar ti to napocita presne na pocet a ty budes krajet kousky vetsi nez on zamyslel a hned mas co resit ve svatebni den ze ne na kazdeho se dostal dort
Odpovědět
@nynak my měli sladký jen dort... a cukrářka říkala, že svatební dort porce 100-120 gramů Já se bála, aby toho nebylo málo a vzala jsem dortu o kilo navíc :-) Ono to přesně neukrojíš, radši krájíš menší porce a lidi si pak můžou přidat. Zbyl nám fakt malej kousek, cca 5 porcí.
Odpovědět
mě radila cukrářka. dělá to přesně na počet hostů. říkala mi i jak to musí být velký, aby z toho šel vykrájet ten počet a říkala mi i rozměry těch plátků. já si to nepamatuju už. :D nicméně bych to rozhodně radši brala na počet hostů přesně.
Odpovědět
Děkuju všem za rady :) já právě nevěděla a jelikož máme 100 hostů včetně dětí, tak ty ceny jsou hoooodně vysoký :-O někdo nějaký typy i na cukrářku/ře :) děkuji
Odpovědět
Pokud pri 100 lidech nechces udelat 50 porci a doufat, ze to lidi nebudou, tak na tom nijak vyrazne neusetris. Typ na cukrare nemam, ale my jsme meli od jedne vyhkasene cukrárny kalkulaci na dort, cca 65 porci 6000 Kc, pak jsem pohledala no name pani, kvalita stejna, mozna trochu mene esteticky, ale vysel nas na meme nez polovinu! A chutove si jej vsichni chválili a snědl se cely. Ja nerikam, ze se clovek ma z tech lidi poprdet a snest modre z nebe, ale šetřit se da určitě i jinde a jinak..
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbu pro 60 osob jsem upekli dort 3 patrový, a 100porcí zákusků a bohatě to stačilo.:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?