Jedna příchuť v celém svatebním dortu - máte zkušenosti?

Profilova fotka
Doma jsem se ptala, jaké by se líbily příchutě v dortu, na lísteček jsem napsala možnosti u korpusů i krémů... a přítel nechápal, co je to za hloupost, vždyť se dělá jedna příchuť celého dortu. Zeptala jsem se rodičů - ta samá reakce. Kamarádky - totéž. Vždyť se to rovnou sní, takže na přidávání a další zkoušení stejně nezbude, někdo uvidí, že soused má čokoládu a oříšky, bude se těšit a místo toho dostane vanilku a jahody... Podotýkám, vůbec to nemysleli špatně, všichni to říkali hezky jako dobrou radu :-) , ale chtěla bych se zeptat, zda jste měli "celý dort stejný" a jaké na to byly reakce. Předem děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@ad.elle No mne osobne to taky nikdy moc nedavalo logiku, proc delat kazde patro jine, taky jsem si rikala ze pak v tom akorat vzniknou pri krajeni zmatky a dohady, kdo co chce.. kdybychom meli patrovy dort tak bych asi udelala vsechno jedne prichute a neresila, jestli ma nekdo radsi cokoladu a nekdo jiny ovoce, byl by to nas dort, podle nasi chuti a hotovo :-) nakonec jsme meli nas maly dort na nakrojeni (ten dostali jen rodice a my s manzelem) a k tomu cupcakes dvou dalsich prichuti pro ostatni hosty, plan byl ze vzdy do paru dostanou od kazdeho jeden, jenze to jsme personalu nerekli (a stejne by to asi bylo tezko proveditelne) takze to bylo rozdano nahodne a samozrejme jsem si parkrat vyslechla "ja chtela ochutnat ten orechovy ale dostali jsme jen cokoladove", takze to mne jen utvrzuje v tom, ze je zbytecne si pridelavat starosti jeste i s ruznymi prichutemi dortu..
Odpovědět
my jsme měli jednu příchuť v celém dortu i v děkovných pro maminky a všichni si jej nadmíru pochvalovali...nechtěla jsem dort, ve kterém by bylo každé patro jiné chuti... myslím si, že je to zbytečná starost vymýšlet dvě nebo tři kombinace chutí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle Já bych třeba ocenila, kdyby bylo více variant. Na každé svatbě, krom jedné, byly patra odlišná. Na svatbě, kde měli jen jednu variantu, byl dort ořechový a já jsem alergická. Vždy je aspon jedno patro ořechové, takže jsem ráda, když je víc možností a můžu tak dort ochutnat i já :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jedno patro (to nejmenší) celé čokoládové bez ovoce (přání manžela) a ostatní dvě patra stejné - tvarohovo ovocné a všem to moc chutnalo. Je lepší nabídnout jednu příchuť než mít tři a pak se každého ptát, jakou příchuť by si dal.
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Vymyšlené jste to měli skvěle, škoda, že vám to pokazili... a rodiče mi říkali, že někdo bude chtít ochutnat nějakou příchuť a nezbude na něj, já se smála, že ti lidi jsou snad normální a o nic nejde, tak to řešit nebudou... ach jo, koukám, že je přeceňuji :-D @tristizia Ořechy jsou druhá věc, to samozřejmě naprosto chápu - pro ty účely bychom měli druhý dort na stole se sladkým, ten už asi nepatrový, jen čoko korpus, mascarpone a maliny...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to ani nenapadlo, mít každé patro jiné. Měli jsem 3 patra. Všechna měla stejný korpus a náplň. Vzhledem k množství lidí a toho jak se to krají si nedokážu představit ještě od dortu vyvolávat příchutě kdo chce kterou a že na někoho nezbyla tu co by chtěl :o)))
Odpovědět
My měli třípatrový dort a každé patro bylo jiné. Na svatbě se snědla vrchní a část prostřední části, všichni byli plní po obědě, tak se dávali porce spíš na ochutnání. Na té spodní sme si pochutnali v klidu v pondělí s rodinou u kafíčka. A ještě i část rozdali. Nikdo si nestěžoval, že někdo má takový a někdo takový. Nikoho jsme se ani neptali jaký chce (nikdo ani nevěděl, že je víc příchutí), jak to vyšlo, tak takový kousek dostal. Všimli sme si, že od sebe vzájemně ochutnávají :-D a řeší, který jak chutná. Takže na mě v tom problém nevidím.
Odpovědět
Tak my měli dvě příchutě, ale jen proto, že jsme se s mužem nemohli rozhodnout - já chtěla schwarzwaldský, on karamelový. A brali jsme to tak, že každý bude mít překvapení, co dostane :) Kdybychom měli jen jednu příchuť, tak by si přeci taky nemohli vybírat. Kupodivu od nikoho jsme neslyšeli ani slovo, že chtěli to a ono a nedostalo se na ně, všichni si chválili, jak byl dobrý. Jen o marcipánové růžičky byla bitka ;-)
Odpovědět
@hanih Co je schwarzwaldská příchuť? :-D Já znám jen schwarzwaldskou šunku, ale tu jste tam asi neměli...? :-)
Odpovědět
@lemona je to dort s čokoládovým piškotovým korpusem, šlehačkovým krémem a višněmi. Přesný recept neznám, ale určitě se dá najít. Já jsem si ho úplně zamilovala :)
Odpovědět
My jsme měli středně velký dvouposchoďový dort vanilkovo - kávový jako "hlavní" a pak ještě menší čokoládový dort (a k tomu milion zákusků a cukroví úplně zbytečně, ale to je zase na jiný téma :-D ) @lemona pokud se nepletu, tak Dort Schwarzvald je čokoládový se smetanovou náplní a višněmi :-)
Odpovědět
My měli 3 patra a každé jiné :-) Všechny jsem měla ochutnané :-D A všechny ochutnala.. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@hanih @zoufala_nevesta Aháá, tak to jo :-) Zní to skvěle, musím někde ochutnat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@khornikova Můžu se jen zeptat, kolik jste měli hostů? Jinak ta kombinace zní moc dobře :-) a poctivé suroviny razím taktéž!
Odpovědět
My měli 3 patra a dvě příchutě (horní patro bylo opravdu maličké 3-4 porce, se nevyplatilo přidávat další příchuť). Měli jsme čokoládový korpus, maliny a bílou čokoládu a vanilkový korpus, mango a bílou čokoládu. Hostům jsme nabízeli, jakou příchut chtějí a bylo to vážně tak půl napůl. Alespoň si mohl každý vybrat a nikdo neprotestoval:)
Odpovědět
Ja myslim,ze je zbytecne delat ruzne prichute.meli jsme skvely dort,jednu prichut,na pridani taky nezbylo.
Odpovědět
každý vše nejí,proto se dělá každé patro jiné,aby si vzal každý co mu chutná :D
Odpovědět
@1adriana1 kdyz bim,jak se krajel dort,tak si dost dobre nedovedu predstavit,ze bych jeste davala vybirat.nemeli jsme zadnou specialni prichut,dortovou napln lehkou,chutnal vsem. Kdo by ho nechtel,mel tam cukrovi,rezy,kremrole a jeden cheescake.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme tři patra, každé si jinou příchutí, z toho jedno patro bylo dia. Všem chutnalo a většina lidí ochutnala více příchutí. Ale mít jen jednu není určitě na závadu.
Odpovědět
@vercik83 tak určitě záleží na každém... byla jsem teď na několika svatbách a na všech měli každé patro jinou příchuť :-D a každý si dal na co měl chuť
Odpovědět
@ad.elle ahoj, u nás to bylo jasné. Chtěla jsem dort takové chuti, která chutná nám (lépe řečeno manželovi, já dorty skoro nejím). Takže dort-korpus byl čokoládový s vanilkovým krémem. Pak jsme měli ještě dva dorty a to oříškové. Bohužel nakonec jsme dort krájeli hostům a druhý den jsme ze bylých dortů udělaly výslužky. A pak jsme zjistili, že ani já a ani manžel ani jeden dort neochutnal a to jsme chtěli, aby chutnaly hlavně nám. :-)
Odpovědět
@ad.elle My měli dort celý stejný a všichni říkali, že je úžasný - nutno podotknout že my ho měli bez zkoušky a ve všem jsme důvěřovali cukrářce, takže i my ho chutnali poprvé až na svatbě se všemi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbě kamarádky byl dort se 2 "příchutěmi", každý dostal co dostal a my jsme si to u stolu promixovali, aby každý ochutnal oba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my máme dvě patra a dvě příchutě:)
Odpovědět
My měli 3 patra a 3 příchutě a nebyl problém a ani hosté se nepoprali:-)
Odpovědět
My žádnou "anketu", jaký by chtěl kdo dort nedělali, a popravdě by mě to ani nenapadlo... Dali jsme na doporučení cukrářky a taky, co chutná nám. Měli jsme dvoupatrový a jednu příchuť - klasická kombinace oříškového těsta a vanilkového krému.
Odpovědět
já osobně bych se vyhnula oříškovému,jelikož nevíš jestli někdo nemá alergii proto se např.také děla každé patro jiná příchuť a to samé je tvaroh,znám hodně lidí co ho nemá rádo..... :-D
Odpovědět
Ahoj, my dort vyřešili tím, že jsme objednali 5 různých druhů jednopatrových "obyčejných" dotrů z Ollies: Cukrárna Ostrava..Hosté byli nadšení, protože dorty byly nejen výborné, skvěle vypadající ( nelíbí se mi klasické kýčovité patrové svatební dorty) ale navíc bylo super, že všichni hosti chtěli ochutnat co nejvíc druhů..tak se s toho stala ochutnávková sešlost ve skupinkách kdy navzájem zkoušeli jednotlivé druhy..takže tato volba slavila opravdu úspěch
Odpovědět
My měli třípatrový dort, každé patro jiné a nikdo s tím problémy tedy vůbec neměl. Zkrátka jsme rozhlásili, že jedno patro takové, druhé makové a jestli někdo chce konkrétní kus, ať se ozve:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?