Ahoj holky, myslíte, že je na červnovou svatbu lepší třípatrový medovník potažený "marcipánem" a nazdobený, nebo nějaký klasický dort? Mám dilema, medovník se určitě nerozpadne, ale zase jestli není na léto moc těžký?!
a co odlišit každé patro chuťově? tak to budu mít já. Medovník může být jen jedno z pater. Ze zkušenosti vím, že ne každý ho má rád proto bych hostům nabídla i jiné varianty. Určitě bych dala do jednoho patra něco lehkého ovocného.
Medovník s marcipánem? :-p Ty chutě se budou hrozně tlouct. Navíc červnová svatba a takový těžký dort? nechceš raději něco ovocného? Já bych si teda toto nedala,obzvlášť ne v červnu.
my to resime tak.. ze mame dost ale jako ty minidorticky takze to kazdyho asi moc nezasiti nebo mozna bude chtit jeste neco sladkyho takze teta mi pak upece jeste medovnik.. kdyby nekdo chtel jeste vice sladkyho.. jako ze medovnik ma kazdy rad ze jo. ale jako hlavni dort ho teda nedavame
Miluju medovník a přemýšlím,zda ho nedat do výslužek místo klasického malého dortíku s cukrovím.Ale jako svatební dort?Nevím.Paní cukrářka mi řekla,že když je dort potaženej marcipanej,Mucí být pevnej základ.Pač marcipán je docela těžký.My zvolíme u svatebního dortu každé patro jinak chuťově.
Já zvolila jako svatební dort třípatrový medovník, foto mám v albu. Ale určitě si ho NEnechám potáhnout marcipánem :-p . Na internetu se dá objednat i krásný zápich z perníku...http://www.fler.cz/zbozi/svatebni-zapich-na-prani-vetsi-velikost-410201. My budeme mít hostinu venku a budeme to mít spíše dělané jako raut, takže by se mi tam ani nelíbil nějaký načančaný dort. Každému se samozřejmě líbí něco jiného...
Medovnik miluju, takze kdyby me to na nasi svatbu napadlo, tak bych ho urcite volila (brali jsme se v cervenci). Mozna bych ho nepotahovala marcipanem, ale jen lehce dozdobila.
Ahoj, my jsme meli na svatbe tripatrovy medovnik potazeny bilou hmotou, primo z oficialni vyrobny medovniku. Ta hmota nebyla primo marcipanova - nebyla ani moc sladka a s dortem se chutove dobre doplnovala. Ke kave jsme servirovali kazdemu maly kousek a pak si hoste mohli pripadne dat dalsi, zbytek jsme rozdali rodine k vysluzkam. U vsech mel dort uspech :-)
Já třeba mám medovník celkem ráda, ale neutluču se po něm a přítel ho vyloženě nerad. Takže ani medovníkem se nezavděčíš každému. Kromě toho, volila bych ho ještě tak v zimě, ale na červen bych spíš vybrala něco lehkého, ovocného, případně šlehačkového.
Tak já bych si medovník dala, ale manža ho nemusí, moje mamka taky ne, prý se jim zdá moc sladký...je fakt, že je takový dost hutný, ale tak aspoň toho lidi sní míń :-D
Tak my ho mít budeme a to hlavně kvůli přítelovi - ten ho miluje...ale mámu svatbu v dubnu, to možná ještě nebude takový vedro...bohužel máme trošku problém, že výrobna originál medovníku je jen v Praze a rozvozy mají v pondělí, takže bude někde týden stát...
my jsme měli marcipánem potažený lehký třípatrový dortík s lesním ovocem a jogurtovou náplní, uvnitř byl příjemně nakyslý a spolu s marcipánem to bylo moc dobrý;o)