...Ahoj holky, svatbu máme v červnu.
Chtěla jsem se zeptat jaký dort je nejlepší, aby se nám neroztekl,co nejdéle vydržel.
Jedna paní mi řekla ať se s patrovým rozloučím,že bude teplo.
HMMM???
My budeme mít určitě patrový, ale do krájení bude v lednici...........klidně bys mohla udělat takový dort, který by vydržel ty teploty i déle, nějaký hodně piškotový, bez náplně. Ale byl by spíš na okrasu, na jídlo by byl hnusný. Ale takové se hodně často dělají v US, protože nevěsta chce dort ideálně pět hodin venku.
S tím bych si hlavu vůbec nelámala. My meli svatbu vloni když bylo 30 stupňů,největší horka a klasický patrový dort v pohodě vydržel. Během oběda byl ale v ledniččce a vystavil se až po obědě.
taky to máme v červnu a budem mít patrový dost a o tom že by nevydržel mi nic neříkaly když jsem si ho objednávala. Určitě bude záležet jak je udělaný a kde bude... Vůbec bych se toho nebála když bude horko tak prostě bude v lednici a vytáhne se až chvíli před krájením...
Klidně chtěj dort podle sebe.A klidně patrový,když se to pořádně vystuží a bude v lednici a nebude nějakou strašnou dobu na stole před krájením je to v pohodě a vydrží.
Já se přidávám k děvčatům. My měli svatbu v srpnu a měli jsme 4 patrový dort s marcipánem. Byli jsme domluvený s restaurací, že jim zavoláme až pojedem z focení, aby věděli zhruba kdy přijedem. Tak když jsme jim volali, tak pak vyndali dort z lednice, aby byl na stole, když jsme přišli. A hned po obědě jsme ho šli krájet. Sice se marcipán trochu lepil, ale díky tomu jsme si užili i dost legrace. A pokud byste ho krájeli dýl, tak se domluvíte, že vám ho buď nechají v lednici až do krájení a nebo ho tam zas uklidí, aby nebyl v horku...Podle mě je to vždy na té domluvě s restaurací