@antinkam tak pokud děláš marcipán z mandlí, nebo falešný - mléčná hmota, tak ho nikdy nebudeš mít čistě bílý. Bílé potahové hmoty se kupují z ciziny už hotové , třeba White Icing od Wiltonu. Koupíš je přes webovky cukrářských potřeb( Timidekor ).
mě ze všech potahovek nejvíc chutná ten holandský marcipán (ale ten není úplně bílý), je pravda že jsou ty potahovky hodně sladké ale kyž se nepřesladí krém v dortu tak je to pak moc dobré... ale ten white icing mi přišel takový "umělý" na chuť....
úplně bílý ho mít nebudeš.....bílý je fondant , ten budeme mít my.Také jsem viděla pěkný dort potřený bílým máslovým krémem, vypadalo to hezky a chutnalo ještě lépe, ale nevím, zda to tu někdo dělá
marcipán bílý nebude, ale pokud nechceš kupovanou potahovku, tak je ještě možnost si ho obarvit - buď bělobou - ale ta mění trochu srtukturu marcipánu nebo potřít bílou prachovou barvou rozmíchanou v alkoholu, na sněhově bílou hmotu jedině smartflex (i když chuťově pro mě nesrovnatelný)
na svatební se právě používají ty fondány, aby byl dortík bílý.. ještě se to dá řešit tím, že potáhnou dort marcipánem a až na něj tenkou vrstvu fondánu-jen pro barvu :) ale to zas naroste váha dortu :)