Ahoj holky, měla bych trošku specifický dotaz. Vůbec si totiž neumím představit krájení několikapatrového dortu (nejspíš 3 patra). Jak jste to řešili Vy? Krájeli jste ho po patrech nebo všechna patra najednou? Hlavně bych chtěla dort obloženy čokoládovými trubičkami a na něm ovoce (mají ho na e-party.cz) a to už si vůbec neumím představit :-D
To jsem si myslela, ale některé holčiny to krájely rovnou celé, tak mi to přišlo trošku nepraktický, pak ty porce musí být obrovitánský :-) Jen se bojím toho, aby se tenhle nerozpadal.
My jsme teda krájeli osobně dort pro všechny hosty (bylo nás 20). ;-) Celkem nás to i bavilo. Ale kdyby hostů bylo třeba 100, bylo by to už horší.. ;-) A dort jsme krájeli postupně po jednotlivých patrech.
My máme taky v plánu si ukrojit jen pro sebe a pak to nechat na obsluze ;-) Nejsem zrovna odborník na dorty a nehodlám přede všemi předvádět svoji nešikovnost :-p
My taky máme v plánu (po domluvě s obsluhou), že dort jen nakrojíme a zbytek obstará obsluha..... máme marcipánovou polevu a různé ozdoby na tom a prý bychom to jen rozpatlali :-N takže raději to nechám profkům :-D
My jsme měli dvoupatrový, dostali jsme tupý nůž bez špičky a já pižlala ten marcipán, no děs :-D byly to dost nespravedlivé porce (velké rozdíly, někdo symbolický kousek, někdo obří... ale jinak to nešlo :-N
My měli 2 patrový a moc jsme si na něj netroufali, protože tam byli všude macripánové růže, tak jsme s manželem udělali symbolický řez a zbytek pak rozkrájel personál....musím říct, že já bych to takhle krásně nesvedla.....prostě kdo umí ten umí......... :-)
My jsme taky měli 3 patra a navrchu marcipánové kytičky - ty jsem sundala a schovala si je na roční výročí a zbytek dortu jsme s manželem rozkrájeli - bylo nás 41 a docela to šlo :-D
My jsme taky krájeli po patrech - dalo to docela zabrat, ale rozkrájeli jsme vše sami, nejhorší byl fakt ten spodek, kde mezi patrama nejsou žádný plastový desky, se kterejma by to šlo bez problémů...Ale bylo to zábavný aspoň ;-)
Tak my jsme měli 3 patrový dort a krájeli ho po patrech. Patra byla přímo na sobě, ale tím, že byl politý marcipánem, tak to šlo od sebe v pohodě. Rozkrájeli jsme ho skoro celý sami a pak si nechali 2 kousky do mražáku na 1. výročí ;-)
Abych řekla pravdu tak u nás se tato tradice vůbec nedrží, takže i když jsou dorty krásné tak budeme mít jen klasické a jeden 3 úatrový....ty jsou na stolech jen na oběd a pak se odnosí a personál je rozkrájí a každý dostane kus......takže nám společné krájení odpadne a jsem docela ráda.....
@shemain My jsme nejdřív rozkrájeli vrchní patro, pak prostřední a spodní nám zbylo :-D Patra byla oddělená marcipánem, tak se dalo poznat, kde je konec. 1. porci jsme ukrojili společně, pak jsem já krájela a ženich podával talířky a lžičky, nechtěla jsem ho k tomu pustit :D Bylo to docela zábavné
No když se dělají dorty třípatrové,tak věčšinou jsou vystužené a to tak,že v každém patře jsou zapíchnuté brčka,nebo výstuže. A někdy je mezi patrama ještě bud oplatka,namazaná čokoládou a slepená k sobě,nebo kartonek obalený potravinářskou folií.Každý to dělá jinak.Takže bych vršek nařízla a sundala později patra a nakrájela.V létě si asi nevezme na triko žádná cukrářka to ,že se dort zbortí pod vlastí váhou,ani já ne.Proto se vystužuje.Ale nevím jak to dělají cukrárny.Hodně štěstí.
@luca44 - bohužel, jsou i tací, kteří si to lajznou. My jsme měli 3patrový velký dort bez výztuhy. Mě z toho omejvali, když mi to v cukrárně řekli, že ho nevyztužili a máme s ním jet rychle...
Nakonec ale vydržel (v restauraci nám ho dali do mražáku a zamrazili - každý si pak chválil "zmrzlinový" dort :-D ), jen stekla poleva (nechápu jak se to mohlo stát, natáhla se jako žvýkačka).
@marcelahall - dobře ty :-D