Jak dlouho předem mám péct minikoláčky na svatbu?

Profilova fotka
Máme obavy z toho, aby nám koláčky neztvrdly.. Jak jste to dělali a jaké máte zkušenosti vy?
Odpovědět
@komarkoz Pošlu Ti odkaz na koláčky, co upečeš, zamrazíš a pak jen den předem rozmrazíš a namočíš v másle - prý jsou takhle dokonce lepší než čerstvé.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucien jů.. tak moc děkuji..
Odpovědět
Profilova fotka
@lucien Neposlala bys mi ho prosím taky?
Odpovědět
Profilova fotka
Tento vejkend jsme peklo vážně luxus..recept muzu dodat
Odpovědět
@assol Máš to v IP :-)
Odpovědět
ahojky, mohla bych také poprosit o recept? moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem mela rozmrazene, namocene v masle a cukru a vsichni se rozplyvali, jak jsou uzasny :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucien mohla by jsem také poprosit o recept? Děkuji.
Odpovědět
mozem aj ja poprosit o recept? Dakujem :-)
Odpovědět
@efkaakfe @cocopeska @jozefina_82 Posílám
Odpovědět
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id...
Odpovědět
děvčata, já mám skvělou zkušenost se svatebníma koláčkama... peču je normálně na každou větší oslavu, jsou kvalitní, velice chutné... a netrvrdnou, ba naopak, pokud jsou uzavřené v nějaké krabici, např. plechové, tak spíš měknou.... recpet je trošku náročnější, ale ta práce s tím se rozhodně vyplatí.... recept je tady: Droždové těsto: 450g hladké mouky 50g hrubé mouky 60g másla 5 žloutků, 3 lžíce cukru 40g droždí asi 1/4l mléka vanilínový cukr, sůl Máslové těsto: 300g másla 100g hladké mouky hladká mouka na vyválení tuk na vymazání plechů 2 žloutky na potření Tvarohová nádivka: 250g měkkého tvarohu 2 žloutky 50g moučkového cukru 30 g strouhaných piškotů 2lžíce rumu, 1 lžíce rozinek Nejprve připravíme máslové těsto: na vál prosijeme mouku, přidáme drobně nakrájené máslo, promneme je, potom prohněteme a utvoříme čtverec vysoký asi jeden centimetr. Položíme jej na pomoučený talíř a necháme v chladničce ztuhout. Mezitím připravíme drožďové těsto: Droždí promícháme se lžící cukru, zředíme čtyřmi lžícemi vlažného mléka, vmícháme dvě lžíce mouky, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Mouku prosijeme se solí do mísy, přidáme cukr, vanilínový cukr, žloutky, rozehřátý tuk, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláváme vláčné těsto. Dobře je propracujeme, poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na teplém místě. Nakynuté těsto postavíme na chvilku do studena, aby se při převalování máslové těsto příliš neohřálvalo. Vykynuté těsto prohněteme, rozválíme je do tvaru čtverce tak, aby bylo po obvodu v tenčí vrstvě. Máslové těsto rozválíme ve čtverec o polovinu menší, než je drožďové těsto, a položíme je nakoso na drožďové těsto. Cípy drožďového těsta přeložíme přes máslové těsto a spojíme je. Vše lehce vyválíme na čtverec, jehož horní třetinu přeložíme přes střed čtverce, pak přeložíme spodní třetinu, pak pravou třetinu vzniklého obdélníku přeložíme přes střed, pak přeložíme levou třetinu. Těsto necháme v chladnu odležet půl hodiny, pak je vyválíme a přeložíme stejně jako u prvního převalování a po půlhodinovém intervalu převalování opakujeme. Pak 'těsto necháme nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na půlky, z každé vyválíme tenký plát a koláčky tvarujeme: plát těsta nakrájíme na čtverečky, pokladame je nádivkou, zabalíme ji do těsta a přeložíme na vymazané plechy. Koláčky roztlačíme prsty do šířky, necháme nakynout, pak potřeme žloutky rozšlehanými se lžící mléka a posypeme drobenkou. Drobenka: 100g másla 100g moučkového cukru 130g polohrubé mouky špetka mleté skořice Příprava tvarohové nádivky: Tvaroh rozetřeme s cukrem a se žloutky, přidáme rum a piškoty a nakonec přebrané propláchnuté a odkapané rozinky a zamícháme. Nakynuté koláčky pečeme ve středně teplé troubě (200 C), před podáváním je pocukrujeme.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?