Svatební cesta na Kypr. Máte nějaké tipy a rady?

Ahoj, za týden se chystáme na svatební cestu na Kypr,neměly byste nějaké tipy ohledně výletů,na co si dát pozor atd..Díky
Odpovědět
Ahojky, my jsme se před týdnem z Kypru vrátili. Byli jsme v Ayia Napě a moc se nám tam líbilo. My s manželem nejsme moc velcí výletníci, takže jsme si zaplatili jen odpolední plavbu lodí s koupáním, což bylo super, protože jízdenka stála 2 CYP na osobu. Doporučuji si nepřiplácet oběd, který stál 4CYP, protože to byl jeden hamburger :-| Turisté jsou převážně ruské, mladé rodiny nebo němečtí důchodci :-) Od jednich jsem slyšela, že je prý moc hezký výlet do Nicosie. My jsme dvakrát letěli padákem nad mořem, který táhl člun, taky super, stálo to 15CYP na osobu. měli jsme s sebou EUR, ale doporučili nám je vyměnit na místní měnu...Jinak pití v supermarketech taky dost drahé, koupili jsme si jednu vodu a colu v balení 1,5 l a v přepočtu jsme za to dali cca 160,--Kč. Jinak jsme měli zaplacené all inclusive, což se nám hlavně kvůli pití určitě vyplatilo. Moře bylo krásné čisté a hlavně teplé. Jestli jedete do stejné destinace, tak Ti můžu napsat víc do IP. Lucka
Odpovědět
laca:díky za info,my jedeme do Protaras,s tím pitím mě děsíš,my máme jen polopenzi ]-(
Odpovědět
ahojky, my jsme byli na Kypru loni v září, kde mě teď už manžel požádal o ruku:-) Bydleli jsme v hotelu Vassons Nissi Plage, přímo na pláži Nissi beach,která je na Kypru vyhlášená(letovisko Agyia Napa) Jinak ostrov není tak velký, že by se nedal projet, určitě stojí za to si půjčit auto nebo skutr a udělat si výlety. Nádherny výlet a výhled je na Capo Greco kousek od letoviska. Super se nám líbilo ve vinařských závodech, moc hezky jsou i hory směrem k hl. městu a busem si můžete udělat i výlet do Paphosu(-super vykopávky opačný cíp ostrova na západě) Nám se tam moc líbílo, že člověk po ostrově mohl cestovat volně, bez obav na skutru, busem nebo s cestovkou i místní,která nabízí výlety. Prostě Kypr můžu jen doporučit !!!! A hlavně je tam 300slunečních dní v roce,takže tam je krásně furt:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, pristi rok se budeme brat x-) a ja hledam cil nasi svatebni cesty....mezi favoritama je i Kypr, mate nejake info? Vylety? Letoviska? Hotely? Za vse budu moc rada :-) Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli letos na svatební cestě na Kypru a bylo to super 8-) Hned bych jela znovu ;-) Byli jsme na přelomu sprna a září a bylo krásné teploučko. Sluníčko pořád svítilo, moře krásně teply a čisty, jen hodne turistů (asi z důvodu sezóny). Také jsme byli v Agia Napě a bylo to super. Na výlet jsme jeli s cestovkou a byla to taková okružní jízda. Jeli jsme do vinařských závodů, kde jsme ochutnali spoustu vína a pak také výhodně nakoupili ;-) , pak jsme byli ve starých lázních (jsou to jen vykopávky, ale krásné) a pak jsme jeli do Paphosu, kde byly mozaiky - taky krásné. A organizovaný výlet můžu jen doporučit, protože paní průvodkyně nám celou cestu vykládala o Kypru o lidech a o všem možném. A lidi (jako Kypřani) jsou strašně milí. My jsme měli zaplacenou jen polopenzi, ale bohatě to stačilo, protože snídaně byly anglické (mohli jsme si ale vybrat, co jsme chtěli) a večeře formou švédských stolů (jídla až k prasknutí :-) ). S tím pitím to nebylo tak hrozné. My jsme kupovali 1,5 l vody za 0,4 CYP, což je asi 20,- Kč. Kypr můžu jen doporučit. Jednou bych se tam zase vrátila, protože to bylo fakt úžasné :-D
Odpovědět
Tak dneska jsme se z Kypru vrátili a můžu říct,že se mi více libyl Rodos,ale tam by ted už nebylo takové teplo,měli jsme tam kolem 30st.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
CHystáme se taky na Kypr na svatebku - hlavně by mě zajímala oblast Protaras - nebyli jste tam někdo....?Máte teď někdo aktuální zkušenosti? Pište zajímavosti, popř. s čím jste byli či nebyli spokojeni...atd... díky
Odpovědět
Profilova fotka
pajinkak, z Protarasu se teď vrátil brácha s přítelkyní a byli maximálně nadšení. My tam letíme za 3týdny, ale do Agia Napa na úžasnou pláž Makronisos-budeme mít hotel přímo u té pláže. Jinak jsem dostala od bráchy spoustu letáků, je jich dost v češtině, takže tam asi bude dost našinců :-| Dokonce tam mají i český personál na Emergency, kdyby se něco stalo. Brácha říkal, že jezdili busem nebo taxikem i na jiné pláže-byli i na té naší, jídlo taky super, no celkově byli v Protarasu moc spokojeni. Výletů je tam spousta, ale dle mého docela drahé, obzvláště přez cestovku. Jinak tam prý bylo hodně velký teplo, všude spousta anglánů a rusů.
Odpovědět
Pajinko, já byla vloni v září kousíček od Protaras, na pláž v Protaras jsem chodila pěšky. Je krásná široká písčitá, vstup do moře pozvolný, moře většinou klidné, i když nám tam asi dvakrát krátce pršelo. Co tě zajímá? Já tam byla podruhé s odstupem 4 let a překvapilo mě, že Angličani odtamtud utíkají, asi protože je tam dost draho. Hotely prázdné, krámků ubývá. Ale autobusy byly šíleně nacpané, jednou jsem si tam připadala jak Indii a čekala kdy nás řidič začne skládat na střechu. A buď připravená, že jsou všude davy koček, což já jako kočkařka těžce nesla a utrácela peníze za kočičí konzervy a krmila tam pouliční kočky. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, Kypr rozhodne doporucuji. Ne nadarmo se mu rika ostrov lasky... ;) Byli jsme na predsvatebni ceste v Aiya Nape. Naprosta parada. Nejteplejsi more z celeho Kypru a Nissi beach je hrozne krasna. Vyletovali jsme podel pobrezi pesky i na kole. V Protarasu bylo moc Rusaku...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?