Ahoj holky,
zakládám téma už přímo na Dominikánu - našla jsem pouze tipy kam na svatební cestu apod. a takové rady už nepotřebuji, proto zakládám nové.
Máme 5* hotel, all inclusiv, Punta Cana, 21 nocí, říjen-listopad. A chtěla bych se zeptat:
- jaká všechna očkování? Žloutenka, co dál???
- kam na výlety,kromě hlavního města? Chtěli bychom aspoň pět výletů...
- s kým a jak na výlety? S CK nebo s domorodci...???
- měli jste i nějaký léky proti střevním problémům? My než jsme jeli na Djerbu, začli jsme něco brát a brali celou dobu pobytu a vše bylo OK. Nevím, jestli je něco podobného nutného i sem...
- další zajímavé tipy
- varování před... ???
- jsou ochotni komunikovat v angličtině?
- co s sebou vzít - co by nás nemuselo napadnout ;-)
- jak se tam pohybují ceny různých suvenýrů a blbůstek, jinými slovy kolik peněz, když jídlo máme a výlety do toho nepočítám ;-)
to je asi vše, předem všem moc děkuji za rady. Už se tam strašně moc těšíme a chtěla bych toho vědět co nejvíc, abych si to tam pak mohla co nej nej užít a nemyslet na to, že jsem zapomněla tohle očkování, ... ;-) x-) ;-)
Ahoj nevěsty a novomanželky.
asi už se to tu někde psalo, ale můžu vás poprosit o radu? vy které už jste byly v DR kdy je nejlepší tam jet? chtěli bychom v září, ale nerada bych aby celá dovolená propršela ;-)
díky :-)
glumbi, v DR jsem nebyla, ale plánujeme to, i když nevím kdy. mám načteno a taky mám dost info od holek, co tam byly.
nebála bych se jet tam kdykoliv, i když se píše, že je tam období dešťů, tak je to většinou jen pořádný slejvák a pak je krásně a v tom vedru to i bodne!
celkově je sezona tušim od podzimu do jara, na podzim je větší možnost, že tam budou hurikány. a období dešťů je právě nějak od května do září tušim. ale když si zadáš do google DR, tak najdeš spoustu článků, recenzí a informací. plus radím si pročíst tuto diskuzi od začátku, je fakt přínosná!
glumbi, my ideme tiež v septembri. odlietame 07.09 na 3 týždne. ja sa tých dažďov nebojím, všetci čo tam boli hovoriil, že án pršať bude, ale bude to riadny lejak a potom zas pekne... takže to aj celkom dobre padne.
Ahojte, my sme boli pred par rokmi v Iberostar Dominicana, letovisko Punta Cana (asi moja najlepsia dovolenka doteraz) a teraz cim dalej tym viac rozmyslam nad Bayhibe, a aspon 14 dni resp. idelane 21 dni. Co som pozerela weby cetsoviek tak je tam rozdiel asi 100-120 eur 14 resp. 21 dni tak to sa urcite oplati. Paci sa mi Viva Wydham Dominicus Beach, boli ste tam niekto? ale som otvorena aj dalsim moznostiam ale chcem aby bol v sekcii hotelov blizko narodneho parku. ako daleko je to z tychto hotelov do parku? pojdeme asi v polke septembra.
glumbi:
ideme do royal suites turquesa by palladium - punta cana na 21 dní. jupí!
tuším sa teším viac na tú svadbonú cestu ako na svadbu :-) to bude veget :-)
ahojte......my letime 28.08.hotel Natura Park Eco Beach Resort...uz asi 3tyzdne vyhladavam vsetko o hurykanoch a lejakoch v semp.,a je vidiet ze sa nemame coho bat...inak by tie dovolenky tolko nestali.... :-D
valeriami: Všude se dočtete, že období dešťů začíná od května a končí někdy v září. Nás na všech výletech provázel Čech, který žije v D. už 6 let. Říkal, že dle jeho zkušeností by určitě nedoporučoval jezdit naopak na začátku roku (což všichni považují za sezónu!) a pak květen + červen. Prý je ale počasí stejně tak nevyzpytatelné, že měl klientku, která přijela do D. na 14 dní v únoru - přijela, když pršelo, po 14 dnech odjížděla a pořád ještě pršelo!!!
westerr: tak super, že vip areál :-) nám povedali, že je to najlepšia časť z celého komplexu a tí, kotrí tam nemajú zaplatené ubytovanie, tak tam ani nemajú prístup. tak sa už moc teším!
danka: je to tak - celé Grand Palladium se skládá ze 4 částí - Bavaro, Punta Cana, Palace a Turquesa. Můžeš využívat neomezeně všechno v Bavaru, Puntě i Palacu (lázně, restaurace a la carte atd.), ale do Turquesy můžou jen její obyvatelé. Pokud bys chtěla, můžu vyštrachat fotky...
Ja som bola v Samaná - uplne neposkvrnena cast prirody. do aprila sa tam schadzaju velryby. Jazda na konoch k vodopadom bola neskutocna, ako aj kupel v nich! Pre mna o to zaujimavejsia panenska priroda bez preplnenych plazi klasickych rezortov (punta cana atd) - krasne rezorty su tu tiez, ale nestratili este domace caro ;-)
Ahojky holka, přidám se s otázkami. už sem pokoukala vaše tipy..myslím že všechny hotely vypadají pěkně. Chtěli bychom jet v druhé půlce září...DR nás láká kož není tak drahá jak maledivi a pro nás to bude něco,kam bychom už jinak než na svatebku nejeli;-)
ivulikivulik: mohla by jsi mi třeba i do IP napsat více podrobností kde jste byli přesně-hotel, cestovka či od koho..atp. dost by nás to zajímalo,jsme takový přírodní tipy:-))
Jinak možná hloupá otázka, je všude v DR bezpečno?
Holky, můžu se vás jen zeptat na jednu drobnost?
Zkoumám, jak je to s cestovními doklady a dalšími formalitami. Našla jsem si, že při příletu se musí vyplnit imigrační formulář a tam nerozumím jen jedné věci - co je to to Cédula No./Identification No.? To je číslo občanky? Tu ale mít nebudu, když pojedeme těsně po svatbě...
veverka: tak moje zkušenosti jsou naprosto opačné - Maledivy jsou mnohem levnější než Dominikánská republika :)
clifulka: Jo jo, vyplníš modrý papír a pak ho zacvakáš :) Tak číslo občanky jsme tedy nevyplňovali. Ale číslo pasu ano.
No nevím, jestli se to jmenuje turistická karta. Je to modrý papír, který nám dali k vyplnění už v letadle a po pasovce jsme to předložili a zaplatili právě těch 10 USD.