jak psala kaprhaloval, Kalabrie super, na jedničku, byli jsme moc spokojení. Ovšem loni jsme ještě k jiné dovolené u moře, přidali další týden dovči v Italii u jezera Lago di Garda a nemůžu si to vynachválit. Byla to spíše taková poznávačka, projeli jsme pak toho kolem strašně moc od Sirmione, Lemone, Benátky, Padova, Milano...zábavní park Gardaland, krásné čisté ( hodně velké jezero - na druhý břeh nedohlídneš ), klídeček, super uličky k nákupům, skvělé jídlo, skvělí lidi, super ubytko za mrzký peníz :-)
Tak za mě jednoznačně Sicílie - můj manžel je ze Sicílie, takže mám zmapovaný celý ostrov:) Asi záleží, jak si tu cestu představujete - ležení na pláži anebo cestování. Ať tak či tak, za mě je jednoznačně lepší Sicílie než Kalábrie. Kalábrie má sice nějaká ta letoviska, ale v podstatě se jedná o nejchudší oblast celé Itálie a podle toho tam vypadá situace ve věci kriminality apod. Neříkám, že se tam přepadá na každém rohu a tak, ale ta atmosféra tam není úplně to ono. Takže max. tak se plácnout na 14 dní na pláž, to je OK. Jinak na Sicílii je hodně zajímavostí - spousta antických chrámů, muslimských staveb - prostě díky historickému prolínání kultur je tam od všeho něco:) Navíc jsou tam krásné přírodní rezervace, to znamená i nádherné pláže atd. Taky je nádhera koupit si výlet na lodi - my jsme ho dělali na severním pobřeží směrem na západ, a ta loď ti zastaví kus od břehu a máte možnost se koupat, plus je v ceně jídlo apod. Lidi tam jsou skvělí (možná se připravte na neznalost cizích jazyků, ale to je i v Kalábrii). Navíc tam mají obrovský aquapark pod širým nebem - tam jsme byli a za jeden den se nedá stihnout jít na všechny atrakce...Pokud bys potřebovala nějaké tipy na místa/výlety, co navštívit na Sicílii, tak dej vědět. Jak říkám - znám to tam jako svoje boty (víc než ČR). Jediné, na co ti tip dát asi nemůžu, je ubytko, protože bydlíme vždycky ve svém...
Kalábrie je levnější, doprava autobusová, ubytování nejčastěji v apartmánech, rezidencích, některé mohou mít i bazén. Na Sicílii se dostanete autobusem do Janova a poté ještě celkem dlouhá cesta trajektem nebo letecky. Ubytování se nabízí většinou v hotelech. Spoustu zájezdů do Itálie najdete na mých stránkách nebo napište e-mail uvedený v profilu, ráda poradím s výběrem.