Ahoj nevěsty,
se snoubenkou se nám pomalu blíží den D (3.10.) tak se jíž rozhlížíme po nějaké exotické svatební cestě za rozumnou cenu. Nechtěl bych tunis, turecku egypt, řecko a podobné profláklé státy... . byl bych vám vděčný za případné tipy. Díyk Martin :-)
Jsme na tom podobně. Také hledáme exotiku do 30 tis. ale asi si budeme muset počkat na last minute. Chceme do Dominikansé republiky. Furt čekuju zajezdy.cz :-D
30tis na jednoho, nebo za oba? jsem trošku rozhozená z těch cen.. myslela jsem, že exotika jako jsou Maledivy, Karibik, atd. je tak 50-60 tis na osobu... Můžete mě taky prosím trošku navnadit? :)
Ahojky, my mame Dominikanskou na konci listopadu a objednavali jsme pres nemeckou cestovku.. Pani nam rikala, ze cim pozdeji, tim jsou ceny vyssi - blizi se jim sezona.. Nas to vyslo na osobu i s pojistenim 41000,-/17 dnu.. Uz se nemuzem dockat.. :-) Kdyby jste nekdo chteli kontakt na tu pani, neni problem, je opravdu hodna a snazi se maximalne.. Jinak, jak pise maloira, Karibik jde za 30, ale opravdu vse sami.. ;-)
@mat11 a to je 30 tis. na osobu, anebo dohromady? Za 30 tis. na osobu se dá sehnat Dominikána, Kuba, Isla Margarita, Kapverdy a asi i Sri Lanka, ale nejsem si jistá,zda tam v říjnu, listopadu nejsou deště...Pokud 30 tis. dohromady tak to není na exotiku nic moc a počkala bych na nějaký opravdu super last moment, anebo si koupila jen letenky v super akci a pak na místě sehnala ubytování, což ne každá žena má ráda- zejména na svatební cestě.
Ahoj, pokud plánujete romantickou svatební cestu, tak za sebe určitě doporučuji si maličko připlatit a vyrazit klidně na Seychely - úžasný místo, Mauricius nebo Maledivy. I přes cestovní kancelář již seženete za cenu kolem 35 tis / osobu. Myslím, že na svatební cestě nikdo nechce hledat ubytování až na místě, ale mít vše krásně zajištěné předem s dárkem nebo překvapením :-).
Ahojky, tady je kontakt na p. Sramkovou - jana.sramkova@studentagency.cz
Opravdu sezene to, co hledate.. Drzim palce a kdyby jste nahodou vybrali Dominikanskou v listopadu, dejte vedet.. :-)
@martina_autentickadovolena
Jet bez cestovky přece neznamená hledat ubytování až na místě, existuje booking, airbnb a pod. :) A v případě těch exotik za stejný peníze víc muziky..
@l_fifi Samozřejmě, že pokud si vše zajistíte sami, tak se dostanete asi na rozumnější cenu i s rezervací hotelu předem. Pro lidi, kteří se bojí nakupovat přes rezervační systémy a nechtějí se o nic starat, tak jsou tu cestovní kanceláře ;-). Také se dokážeme dostat na velmi hezké ceny.
Já jsem služby cestovky nikdy nevyužila. Stačí se přilepit na pár dnů na různá fóra, koupit si průvodce a vyrazit. Mimochodem průvodce například od Lonely Planet jde stáhnout do mobilu, takže nemusíš tahat tu knížku. Moje rada zní: vyhni se různým dealerům a průvodcům, kteří tě dycky natáhnou. Najdi si destinace, kde byste se chtěli podívat a leťte mimo sezónu, bude levnější letenka i ubytko a dá se samozřejmě vždycky smlouvat. Vyhni a rádoby 5* hotelům a koukni, jak žijí místní. Dneska i na tripadvisoru najdeš spoustu geusthouses s hodnocením, takže se není třeba bát. Oni vám rádi za pár kaček i uvaří místní jídlo. A milá @karlap, jsi dost mimo. Mimo sezónu se i na Srí Lanku za 30 000Kč určo dostanete. Viděla jsem zpáteční letenku něco kolem 10tis z Prahy do Colomba. Když přispějete lokální komunitě spíše než mezinárodním řetězcům, ušetříte spoustu peněz a ještě budete mít dobrý pocit, že krapánek pozvednete místní ekonomiku. Ale pozor, i místní se naučili podvádět a násobit ceny v případě turistů. Stačí být mírně otrlá a neskočit na první cenu a smlouvat, jak jsem říkala. Na druhou stranu bych nevolila destinaci, kde pak budu celý den čumět na moře, protože mi nezbylo na prohlídky a výlety. Koukni na letenky z Německa, nebo Polska, jsou levnější.
@martina_autentickadovolena Tak zaplatit 35tis za pár dní u moře se mi zdá šílené. S manželem jsme přibližně za podobnou částku byli měsíc na cestě... 3 dny Istanbul, stopover v Dubaji, 14 dní Indie a 14 dní Srí Lanka, konečná destinace Perth, západní Austrálie. Po cestě zpět do Evropy to bylo tak na stejno, akorát už jsme věděli co a kde a jak. Zvolili jsme částečně jiné destinace. 3 dny v Singapuru, 10 dní v Malajsii a 5 týdnů na Srí Lance za téměř stejné peníze. Pořád mě šokuje, jak v době internetu, kde najdete úplně všechno, jsou lidi pořád schopni zaplatit různým agenturám tolik peněz a šetřit na dovolenou měsíce. Asi si založím web, kde budu za peníze vysvětlovat, jak levně cestovat :) Cestovka je pohodlná záležitost, ale to, co tu danou zemi charakterizuje, rozhodně nenajdete v estrádách pro turisty, ani za oknem hotelu. My máme vždycky ty nejlepší zážitky z cestování na vlastní pěst, místními busy a vlaky, s batohem na zádech :)