Ahoj holky, určitě mě poradíte. Když se jede na obřad, tak svatební kolona začíná autem ženicha a končí autem nevěsty? A jak je to zpátky? A kdo všechno nesmí jet s nevěstou či ženichem v autě? Mám v tom docela guláš, tak Vás prosím o radu..
Tak prvni zenich s matkou a sedi vzadu, pak jede matka nevesty s otcem zenicha. Pak je to relativne jedno, ale plati porad, ze vyznamnejsi osoboy jsou razeny drive. Na konci sedi vzadu nevesta s ocem. Zpatky jede prvni nevesta s zenichem, sami s ridicem teda jen. A pak vlastne poradi muze zustat.
Ahojky, věř mi, že po obřadu Ti bude úplně jedno kdo jak jede. Hlavně vyjeď ty už se se svým manželem jako první a zbytek už je fakt jedno. My vyjeli po obřadu, chtěli jsme udělat ještě okruh přes město :-) a když jsme přijeli na místo hostiny, tak jsme zjistili, že 3 auta to vzdaly a jeli si hned na hostinu. Děda si dokonce zajel domů a nějaká kolona je vůbec nezajímala :-D :-D Měli jsme asi 11 aut.
Ten "zasedací pořádek" v autech má taky asi každý podle svého, když jsme byli na svatbě sestřenice mého nastávajícího tak na obřad jel ženich jen s řidičem a svědkem, jeho mamka jela s jeho taťkem v jiném autě s maminkou nevěsty...
Já si myslím, že je úplně jedno, jak kdo pojede. Hlavně, aby ženich jel jako první se svoji maminkou a nevěsta s tatínkem jako poslední v koloně. Já bych to nějak nehrotila :-)
@sarka278 Tak si to taky udělejte podle svého a hotovo ;-)
My jsme se vykašlali na nějaké ceremonie a hlavně jsme nechtěli, aby jela kolona aut (cesta na obřad byla asi 14km) tak všichni hosté jeli objednaným autobusem a my za nima s ženichem v jednom autě. (řídil můj bratranec)
Udělali jsme to tak, protože to pro všechny bylo nejpohodlnější, nemuseli jsme donekonečna kombinovat, kdo s kým a hlavně si každý mohl dát panáka na uvítanou hned po příchodu na svatbu, bez starostí o to, že ještě musí za volant :-)
my pojedeme tak všelijak. s většinou lidí se potkáme až v místě obřadu. protože mě bude otec vyzvedávat u svědkyně, přítel pojede s manželem mé mamky a tchýně pojedou s mamkou rovnou od kadeřníka, jinak jsem to nezvládla naplánovat, aby tam byli všichni včas a kadeřník stihl učesat mě, mamku, tchýni i svědkyni..
a co poradíte tedy mně, když už máme dvě děti, všichni 4 půjdeme i spolu k oltáří, to pak máme řešit i abych jela s otcem? máme na to ještě měsíc a něco, abychom to promysleli, fakt je ten, že k nám přijedou jen rodiče a moje svědkyně, ostatní svatebčané se sjedou až před kostelem....
@martulkat ahoj, když se vdávala moje sestra, měla taky už dvě děti....ženich jel s jeho maminou, moje sestra nevěsta s taťkou a děti jsem veszla já s naší maminou...:) tak je dát k nějaké hodné tetičce, pokud nejsou opravdu malé....jinak když se ženil můj bratranec, tak měla nevěsta prcka u sebe v autě ...tak snad jsme trochu pomohla....:)
muze jet nevesta pouze se svedkyni? Moji rodice tam totiz bohužel nebudou, tak nevim jak to bude, muze jet se mnou a svedkyni otec mého pritele? To same me nebude k oltari vést muj táta, to je komplikace..