Jake jsou Vase zkusenosti se svatbou v Parkhotelu v Brne,zejmena s dekoraci?Meli jste tam svat.koordinatora nebo Vam pomahala s celou svatbou agentura? V cem Vam prisli nepostradatelni? Celou svatbu planuji delat sama, max.domluvit koordinatora na obrad a mozna i hostinu..ale zase si rikam,jestli to nepodcenuji nebo naopak je to zbytecnost?:)
@ev001 Neznám ten hotel, ale pokud nemáš nějaké extrémně velké nároky nebo pokud máš někoho z kamarádů či v rodině, tak mi přijdou koordinátoři a agentury zbytečné vyhazování penez.
@ev001 Nam jako koordinator fungoval manazer hotelu kde jsem meli obrad i hostinu a kdyby nam sam nerekl, ze tam pro nas cely den bude, tak bych urcite koordinatora z agentury mela, nemyslim ze se jedna o vyhozene penize.. pokud v rodine nebo mezi prateli neni nekdo, kdo ma v tomto praxi a koho byste opravdu chteli na velkou cast zamestnat a nenechat si ho uzivat svatbu jako ostatni hosty, tak je profik skvela volba.. nas se za cely den nesel nikdo na nic ptat, vsechno klaplo uplne perfektne.. o mesic pozdeji jsme byli na svatbe bez koordinatora, za nevestou a zenichem kazdou chvili nekdo chodil se na neco ptat, jak z personalu tak z hostu, i kdyz spoustu veci vyresil svedek, i tak novomanzele museli sami porad nekde poletovat, vysvetlovat a organizovat :-/
jinak Parkhotel jsem nenavstivila, ale ochutnala jsem od nich jidlo na jednech slavnostech a urcite patrili k tomu lepsimu co jsem tam ochutnala :-)
@martaveg ja byla na svatbě bez koordinátora a bylo to v pohodě. Záleží asi hodně na lidech, protože ti dnes už manželé si to užili a nikdo je blbostma neotravoval. My třeba máme předem vše domluvené s cateringem a ten se o vše ohledně jídla a pití postará. Jinak nevím, co by se mělo nějak zásadně koordinovat. Naši rodiče se taky brali bez těchto vymyšlenin a vzali se :-)
@chris_n Jasne ze to jde i bez, ale ja obecne chtela svatbu bez starosti, nic jsme si nevyrabeli ani nepripravovali sami..
takze tu vetsinou zastupuji tu mensinu pohodlnych nevest, ktere si na vse vezmou koordinatora :-D
@chris_n Chtěla bych menší pěknou svatbu - max25lidí.
@martaveg a platili jste mu něco nebo byla tahle služba v ceně? já si právě říkám, že když má personál v hotelu zkušenosti, tak je asi koordinátor na hostině zbytečný - přesun hostů nebude potřeba, protože obřad i hostinu máme na stejném místě, výzdoba svat.tabule bude domluvená s hotelem-tak co by tam měl k.na práci? :) program si sestavím sama,navíc 25lidí není zase tolik,většina už má svatbu za sebou...záleží právě jaký je personál v parkhotelu a jak se k tomu staví, takže kdo jste tam měli svatbu, pište!!
Jinak koordinace obřadu mi přijde fajn na tu prvotní nervozitu atd., člověk je určitě jistější.
@ev001 Za organizaci jsme uz extra nic neplatili, to proste bylo v ramci vsech sluzeb, ze se nemusime absolutne o nic starat :-)
Zkusim vypsat par konkretnich veci, ktere pro nas organizoval, muzes se inspirovat az se budete s hotelem domlouvat ;-)
Pred obradem - prijezdy hostu, nasmerovat je na parkoviste, kde se ubytovat, kam pak prijit na pohosteni, priprava obradu (svatobrana, zidle, atd.), s fotografkou nafotit predani kyticek maminkam od zenicha a od tatinka neveste, usadit urcene lidi na zidle, zbytek hostu rovnomerne postavit do spaliru, sehnat rodice a svedky a seradit si je na prichody (prubezne kontroloval, jak probiha moje priprava, jestli se vse stiha na cas)
Po obradu - spolecne s fotografkou uhlidat vsechny lidi a udelat skupinove fotky, rozdat bublifuky a pripravit spalir, rozbiti talire, spolecny prichod do salu (stale kontroloval, aby fotografky vzdy byla vsude predtim nez my zacneme prichazet a mohla nas nafotit)
Samozrejme oraganizace hostiny, kontrola zda jsou uz vsichni usazeni aby mohli zacit proslovy, ze predkrmy uz jsou snezene a vsichni nas mohou v klidu pozorovat jak se krmime polivkou :-D
behem naseho soukromeho foceni se venoval hostum, kam dat dary, v kolik bude pokracovat program, atd..
pak uz nevim co vsechno delal behem volne zabavy, kazdopadne vsichni hoste vedeli kdy kde maji byt, co se bude dit, atd..
@chris_n Vsak ja netvrdim ze to nejde resit jinak :-)
ale ja obecne kdyz si neco nemuzu kompletne pripravovat, organizovat a hlidat sama, tak radsi zaplatim profesionalum nez abych obtezovala a prehazovala zodpovednost na nekoho z kamaradu, protoze kdyz nekoho platim tak nemam problem ho servat, ale kamaradum podekuji a nedam najevo zklamani a nespokojenost :-/
proste jsem byla pohodlna nevesta a nestydim se za to :-D
V Parkhotelu ti nabídnou, že se o organizaci postarají, dělají i svatby na klíč. My jsme uvažovali o tom, že by se o organizaci mohli postarat i oni, ale naštěstí jsme agenturu nakonec měli.) Neříkám, že tam svatba bez agentury udělat nejde, ale já třeba nechci platit za něco, co není podle mých představ, i kdyby to bylo levné. A myslím, že dneska už není moc pasivních nevěst, které nechají podobu svatby na rodičích (případně na hotelu) a tady právě vyvstává problém. Jinak jak už jsem ti psala, je to krásný hotel se spoustou možností co tam v rámci svatby udělat, profesionální personál, ale i nějaká nevýhoda se najde, jak jsem ti už psala. Abych byla konkrétní, uvedu jeden příklad, kdy jsem si dort zařídila sama a příklad nápojů do velkých nádob, které jsem nechala k zařízení majiteli hotelu. Dort mi nacenili v až v překvapivě nízké částce, prý nebude žádný problém udělat dort přesně podle mnou dodaného obrázku, bohužel cukrář přijede zdaleka, takže ochutnávka by nás vyšla draho. Poptávala jsem aspoň ukázky práce cukráře, ale nedočkala jsem se jich. Proto jsem tři měsíce před svatbou obeslala všemožné cukrářky a nenašel se nikdo, kdo by mi dort potažený čokoládou slíbil vyrobit. Nakonec jsme uspěli u Erharta, ochutnávka byla a dort dopadl skvěle (jedna z věcí, na které dodnes vzpomínám a chci ho objednat znovu). Na hotel jsme se spolehli u nápojů, od první schůzky jsem panu majiteli ukazovala fotky nádob a vždycky téma odmávnul, že s tím není problém a nějaké limonády do nich vymyslí. Až na schůzce týden před svatbou mi tvrdil, že vůbec netuší, co by do nich měli dát a že vyjdou strašně draze, protože bude potřeba jednoho zaměstnance aby míchal, jednu skleničku nám vyčíslil ve stovkách korun (asi necelých 400), přitom sami jsme si nemohli vyrobit nic (což je chápu, ale měli by teda být schopní udělat limonádu sami), takže jsme karty s nabídkou nápojů a další tiskoviny tiskli opravdu na poslední chvíli. Tak trochu jsem doufala, že když majitelé uvidí, že jde úspěšně a pěkně udělat bez koláčků na svatebním stole a oranžových ubrousků, že další nevěsty to tam budou mít jednodušší, ale podle toho co jsi mi psala, to tak úplně nevypadá. Držím pěsti!
No a z těchto důvodu jsem ti právě do IP psala, aby ses snažila domluvit na všech podrobnostech co nejvíc dopředu a písemně a pokud možno si vzala agenturu aspoň na svatební den ;-) Aspoň já si nedovedu představit, že bych v noci před svatbou skládala ubrousky nebo se při příchodu na hostinu hádala, jestli můžeme otevřít okno, abychom měli čerstvý vzduch.