Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost se svatbou v zahraničí.V našem případě v UK.Rozhodli sme se s přítelem pro svatbu v UK. Chceme tam pozvat cca 30 lidí.Jak to všechno udělat s dopravou,ubytováním a vším tím?..Vůbec si nevíme rady :-(
a pokud jsem to pochopila, tak bydlíte tady V ČR že? Takže svatba takto v zahraničí pokud u nás není právně platná, tak Vám zbývá než symbolický obřad a pak tady ofic a nebo musíte být zaručeně pár měsíců přihlášený k pobytu či mít jejich občanství, aspoň tak je to ve Francii
Ahoj, ja som z Bratislavy a chceli sme svadbu niekde mimo, rozmyslali sme nad zahrancim ale vzdy to bolo len o nas dvoch... potom nas odradila trochu prilisna byrokracia ale vybrali sme si Prahu :-) lebo priatel tam studoval na vyske a mame ju velmi radi. Pozvali sme si aj rodicov, krsnych a starych rodicov a pravdaze svedkov ale vsetkym platime benzin, dialnicnu znamku a ubytovanie v hoteli na dve noci. Pripadalo by mi blbe, kedy som im oznamila, ze sa berieme v Prahe a ze su pozvany no nech si vsetko uhradia sami - cestu, hotel a pod. :-| A kebyze sa vydavam niekde este dalej tak by to bolo len o nas dvoch :-)
@janek83 nemyslela jsem celou zaplatily ale přispěli aspoň 500 kč,- a s ubytováním by nebyl problém,my tam máme dům a přítelova sestra a bratr taky takže v tom problém nevidím..my jsme přihlášení ještě stále bydleli sme tam 2 roky ..svatbu chci v UK,tady pak jen hostinu a obřad ve všedním oblečení!!... ;-) :-p
@barbora_ba jak už sem psala v předchozí odpovědi...chceme tam mít své nejbližší.. ;-)
30-ti lidem sehnat letenku ve stejném termínu bych viděla jako problém. Než jim říkat o příspěvek o peníze, tak bych jim řekla, ať zvolí místo darů obálkovou metodu. A nechcete mít obřad jen ve 4 lidech a až tu oslavu v ČR pro všechny? Když to budete tak nebo tak dělat, tak je zbytečný přesouvat do anglie tolik lidí, ne? Teda aspoň mně se to zdá náročný.
@kalkulka zatím je to jen naše přestava neříkám že to tak bude,na všem se musíme ještě domluvit...a příde mi nefér vůči mé rodině že tam nebudu...jeho sestra a bratr žijí v UK a určitě by přišly..a neříct jim o tom mi příde taky nefér..