Svatební den 30.dubna 2011. Kdo se taky vdává?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Tak nakonec jsme se rozmysleli pro tohle datum...kdo další bude mít na čarodějky svůj den D a kde vymění koště za snubní prstýnek... 8-) :-D ?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy441986 Nooo pěkné pěkné, něco podobného měla kámoška v zelené barvě... :) moc hezké :)
Odpovědět
Profilova fotka
no vidíš a neprodává to??
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy441986 Jéé miláčku ona to měla z živých kytek, tak to už asi ne :-( je mi líto :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka tak to je škoda -))) je fakt, že vysušený kytky by asi nevypadaly dobře -))))))))))))))))))) holky už jen 2 měsíce a 22 dní to je děsný jak to letí....a my ještě nemáme oznámení
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy441986 Jo jo 81 dní a je to tady prostě... heeeej, mazeeeec :D my máme už doma oznámka skoro měsíc, už jsou částečně i rozdané...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka ty prstýnky do cukroví jsem ted viděla na tom www.svatebnidekorace.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka jj a já 80 dní do odevzdání diplomky, ach joooooooooooo
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy441986 sakra, to vědět dřív! Dneska jsme v Havířově byli :( kuš :( no neva, ještě tam určitě pojedeme tak se tam stavím, ty prstýnky tam vypadají dobře!! Ještě se kouknu co tam mají....
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka Super, že jste nakonec našli takový kompromis. A brylky pěkné. Není to snadné vybrat takové, které sedí, líbí se, vyhovují očím a nestojí hotovej majlant. Ale aspoň v mém případě to byla ještě brnkačka oproti sklům!
Odpovědět
Profilova fotka
@alkena Tak mě vyšly rámky na 1690,- a jedno sklo na 395,- je to s antireflexem a ty jakoby CRIZAL, jen neoriginální. Tak co už no. Brýle nosím dnes a denně od rána do večera, takže je to potřeba. Mám sice jenom půlky, ale jak je nemám jsem jak slepá...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka No, to já mám dioptrie kolem 7, takže bez nich jsem teprv slepá. Mě právě skla vyšly asi na 3500 (dva roky zpátky), samozbarvovací plasty v mých dioptriích dělají jen na zakázku, takže je to dražší. A to jsem šla do starší technologie, která prý není tak dobrá (poamleji se zabarvuje a odbarvuje), mít ty lepší, bych šla do vrtule.
Odpovědět
Profilova fotka
alkena: Jo taky jsem měla zabarvovačky, ty Transitions. Nebyla to špatná věc, ale proti slunku mi to stejně moc nepomohlo. Teď mám brýle s UV klipem, taky jsem ho využila tak 2x, takže nic moc. A taky vyšly brejle na 2200. Teď mám brýle za 2600,- tak snad to co k čemu bude. Měli tady fakt hodně velký výběr, problém byl teda v tom že mám brýle špatně udělané...takže proto jsem teď vybírala nové, pořád mě bolí hlava, oči a za očima... snad to s novýma brýlema už skončí...
Odpovědět
Článek se načítá
@kamculenka já teda nosím čočky, ale asi tak před rokem jsem si nechávala dělat nové brýle a je to hrůza, jak si je nasadím, roztočí se mi hlava a je mi blbě, než si zvyknu. Doktor říkal, že je to velkým rozdílem mezi očima, takže si je musím nechat dýl a zvyknu si. Ale to fakt nejde. Raději nosím čočky a je to pro mě pohodlnější. A tvoje brýlky jsou pěkné, každý si má vybrat to, co je pro něho nejpohodlnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gutgirl Jo, to točení hlavy znám taky, i když já mezi očima mám malý rozdíla, ale prostě je tam jiná vzdálenost čoček od očí, tak to pak pěkně mává. Já jsem zase líná nosit čočky, jednu dobu jsem je nosila, ale brýle je mnohem jednodušší nasadit a zase sundat, hihi. A když náhodou mám čočky, tak si ty nepřítomné brýle pořád popusunuju na nose :-D
Odpovědět
Profilova fotka
gutgirl: Jo mě to tak trvalo asi 14 dní než jsem si na nové brýle zvykla, taky moták v kebuli jako prase :-D ale tak jak už jsem si zvykla tak mi začaly ty bolesti hlavy a bolesti očí a za očima. Brýlky jsem fakt vybírala strašně dlouho, měli jich hafo. A tyhle se mi zdály docela v pohodě, sice trochu dražší než jsem čekala, ale já jsem zase takový rejpal, že jak se mi něco nezdá, že to neberu. Třeba brýle plastové, tenké, ale přišly mi že se strašně jakoby třepou, takové... na rozpadnutí :-D Tyhle jsou z části kovové, tak jsem je nechtěla, že se bude loupat barva, ale tak je na ně 2 roky záruka a když tam zajdu na čištění ultrazvukem, tak bude vidět že se o ně starám a že si je nebudu šoupat sama, že...
Odpovědět
Profilova fotka
jsem byla před 3 a půl lety na operaci - původní hodnota 6 dioptrií...ted nevím, ale funguje bez brýlí i bez čoček a vidím normálně, hlava mě nebolí, tak na oční zatím nejdu -)))
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy441986 Tak to gratuluji to jsi asi měla štěstí, hodně lidem se operace nepovede a mají to ještě horší :-(
Odpovědět
@alkena Mě zas přijde jednodušší si nasadit čočky :-D Já si brýle dám jen občas a trochu mi vadí, že mám na obličeji něco navíc :-) :-) Ale dřív jsem nosila jen brýle a než jsem přešla na čočky, taky to byl horor. :-D @kamculenka Je lepší investovat do dražších, jednak vydrží dýl a ta kvalita je určitě někde jinde. Taky jsem si zainvestovala, jenže bohužel je fakt nedokážu nosit, když vím, že mě bude bolet hlava. Už tak dost trpím na migrény a ještě tohle. :-S @lucy441986 taky bych chtěla na operaci ale kámoška nedávno byla a provázelo to spoustu potíží, tak nevím :-| Asi jsi měla fakt štěstí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gutgirl Já taky nosím brýle, a musím říct, že se si v nich líbím :). Mám i čočky, ale používám je jen v sezonu - kvůli psům, honům atd.. hony jsou na podzim kdy kape, a jak mám kapku na brýlých nevidím nic...se psama protože když běhám, tak se brýle orosí a nevidím zase nic :). Ale když je klidový režim tak bez brýlí ani ránu. Dokonce jsem se chtěla i vdávat v brýlých, ale bylo mi to rozmluveno. Co se týče čoček, tak jsem se na ně dala teprve vloni, byly to děsné boje, dávala jsem si jednu čočku i půl hodiny..ale časem jsem se to naučila a už to nic není. Samozřejmě používání čoček je dražší záležitost než brýle, ale ten komfort za to stojí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda zůstanu mileráda u brýlí už je to moje součást, a nemíním vynakládat tisíce za čočky. Opravdu nekradu... Ale pokud to někdo má a nosí, tak jasně. Pohoda :-) já na to nemám, ale brýle mi nevadí ani nepřekáží :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, taky se sama sobě v brýlích líbím, ale mžná je to jen o zvyku, konec konců, nosím je od pěti let. Čočky taky pořád nosím, ale jen v situacích, kdy jsou brýle nevhodné, a tak nějak jsem přešla na systém jednodenních. Jsou sice výrazně dražšší než ty dlouhodobější, ale zase tím, že je nosím jen občas, tak se mi to vyplatí. Ale teď mě napadá, že jestli nám bude na svatbu svítit sluníčko, tak jsem s focením pěkně v háji - brýle mi na slunku tmavnou a bez nich se dlouho nevydržím dívat a začnu mžourat a slzet. lucy - jsem ráda, že ti operace vyšla. Já mám docela strach, teď sice vidím blbě, ale kdyby se něco zvrtlo, tak budu vidět ještě hůř a nebo vůbec, a to bych asi těžko rozdejchávala.
Odpovědět
Profilova fotka
no já na stránky, kde se píše o možnostech nevydaření operace narazila až večer před operací a to už by bylo blbý tam nejít, tak jsem to risknula a vyplatilo se... jinak před ní jsem nosila sedm let čočky a kdyby se náhodou něco stalo, tak se vrátím zase k nim.....ale snad nebude potřeba....(např. po dětech)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, na kolik tak ty čočky vyjdou?? Jestli to teda není tajné, kdybych třeba uvažovala o těch dlouhodobějších na každodenní nošení...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamculenka Mě ty moje stojí cca 300 měsíčně. A právě na focení (např. na svatbu) jsou čočky dobré, právě kvůli sluníčku. S brýlema se fotografům těžko pracuje, hlídat aby se ti neleskly do objektivu atd. Jo a pokud narazíš na dobrou optiku, tak ti dokonce čočky zdarma na nějakou dobu (u nás to byl týden) zapůjčí, a pak si podle toho jestli ti seděly nebo ne vyzkoušíš jiné. Já mám i jednodenní, kdy vím, že jeden den z měsíce budu potřebovat být bez brýlí, a nechci si načínat měsíční balení.
Odpovědět
Profilova fotka
Co jsem se tak dívala, tak ceny se pohybují okolo 1000 za balení (+- 200 podle typu a výrobce). U měsíčních a 14-denních je jich v balení obvykle 6, takže jestli más na obou očích stejné dioptrie, tak to balení máš na tři nebo jeden a půl měsíce, jinak musíš počítat dvakrát. Ty jednodenní jsou tak 500 - 800 a je jich v balení 30. U dlouhodobějších musíš počítat ještě s roztokem na čištění, kolem 400 za zhruba 350 ml, ale toti teď už opravdu neřeknu, na jak dlouho to vydrží. Jinak ještě upozornění, pokud by ses pro čočky rozhodla, tak určitě nechat změřit oči někým, kdo se čočkama zabývá, oproti brýlím tam totiž bude i rozdíl v dioptriích.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo to jsem někde četla že je třeba to přeměřit u nějakého.... dejme tomu čočkologa :-D jo mám stejné dioptrie, mám jen půlky do dálky, ale teď jsem třeba od rána bez brýlí a blbě prostě doostřuju. Ale aspoň mě nebolí hlava. Jsem zvědavá na ty nové brýle zda to bude OK.
Odpovědět
Já mám čočky za 1000kč balení, na půl roku, takže na obě dvě oči mě to vyjde 4tis. ročně. Jinak jsem poprvé měla taky možnost, že mi dali zkušební balení na měsíc zadarmo.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem chtěla miláčkovi udělat radost, že pojedem o víkendu na Wellness pobyt do Velkých Losin a nějak to nedopadlo - jde v pátek na kafé s kamoškou a jelikož jí to už jednou odvolal, tak to nechce znovu odvolávat.........tak nevím noooooooo ach jo a to jsem z toho měla takovou radost
Odpovědět
Profilova fotka
Hmmm, tak to je docela dost, tak to o čočkách ani neuvažuji :-( mno jo, každá sranda něco stojí :-) Dneska jsme byli nakupovat. Tácky a krajky a celofány na koláče, krepový papír, lepidlo, a pár dalších drobností a nakupovali jsme na e-shopech čokoládové mince, cylindr na auto, organzu, stuhy, svatební skleničky, balonky, špendlíky... juj! :-) už se to plní, snad bude všechno a pak už jen vyřešit jídlo a pití a tradááááá :-D
Odpovědět
@lucy441986 jejda, tak to je nemilé, ale určitě si to vynahradíte jindy. ;-) ;-) @kamculenka no jasné, kdyby mě mamka nepřispívala stravenkama, které se týkají i těch čoček, taky bych si to asi rozmýšlela. :-) To jste šikovní, jak jste to všechno pokoupili, :-) :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?