Teda to jsou šílený noční můry. Sny většinou znamenají pravý opak, takže to znamená, že naše svatby budou naprosto dokonalé. :-)
Tchánovic opravdu nedají pokoj. Za půl roku jsme neslyšeli jediné slovo, že by se těšili. Teď akorát hledají, co je na naší svatbě vlastně špatně a že dáváme přednost naší rodině než jim.
Jsem z nich tak vytočená, že jsem přestala být naprosto nervozní ze svatby. :-) Ale ono to zase přijde.
Naštvání mě za pár dní přejde a nervozita se zase vrátí. :-)
Začínám se šíleně těšit a modlím se za krásné počasí po celé republice. :-)
kd23: tchánovci Ti dávají pořádně zabrat. Už to vážně přehánějí. Já tohle nechápu, musí to být děsné rozčarování. :-S
Mně se žádné sny o svatbě nezdají, není to nějaké divné?? :-D :-D :-D
S tím počasím se přimlouvám také :-)
adriene: S přítelem nechápeme, co jim vadí. Jsou opravdu za trest. :-( Spíš jsou naštvaní, že tam nejdezdíme a jsme pořád u našich. Jenže jeho tatínkovi je 65 a je hroznej cholerik. Kdykoliv tam přijedeme, tak nadávají a nadávají. Za 7 let jsem nezažila, že by měli z něčeho radost. Přijde, že jim vadí, že jsme šťastní a děláme pěknou oslavu. Nemůžou překosnout, že to máme v téhle restauraci, že zveme tolik lidí, je to prý zbytečné apod. Je to s nimi opravdu těžké. Ale zkazit si to rozhodně nenechám.
kd23: myslím, že bych to psychicky neunesla! To tě obdivuju! 8-) Rozhodně si ale nenech zkazit radost z příprav. Možná jim jen opravdu pijete krev svým štěstím a pohodou. S tím se spoustu lidí těžko vyrovnává :-D
adriene: Díky. Snažím se to nějak ustát. Nečekala jsem, že někdo dokáže takhle házet klacky pod nohy a místo aby se z toho s námi těšili, tak to jen kazí. Jsou prostě opravdu hodně divní a nepřejícní. Je mi jich líto...
ahojky holky, jsem tu jen na skok, mám zakázaný počítač. :-( Mám od pátku problémy s očima,tak jsem včera raději zajela k očnímu s tím, že asi budu mít zánět spojivek, bohužel mi zjistili, že mám ekzém v očích. Já ani nevěděla,že to existuje.Takže teď vypadám jak stará vrásčitá bába. Aspoň,že máme do svatby ještě nějaký ten čas. Takže kosmetičku musím přesunout asi na ten týden kdy bude svatba.Takže to bude ještě zajímavé. Naštěstí mě žádné noční můry zatím netrápí.
kd23: z tchánojic si nic nedělej, u nás řádí takhle moje mamka. Předem jsme upozorňovali,že si budeme vše platit, aby nám do toho nikdo nekecal, ale to nepomůže. Vše jsme vymysleli špatně. Hlavně v dubnu jsem to slyšela nejvíc, protože můj nastávající byl celý měsíc na služebce. Naštěstí, když je tady, tak mamina si před ním tak moc nedovolí, takže už je to lepší. Já se pak nedivím, že ty nevěsty jsou tak nervozní, to neni tou svatbou, ale tím, jak jim do toho každý kecá!Hezký den, já se zase někdy objevím. ;-)
leknin: Přesně jak píšeš, nevěsty jsou víc nervózní z ostatních lidí. :-) Ten ekzém mě moc mrzí, držím palečky, ať to co nejdřív vyléčíš! Na tu kosmetiku před svatbou pozor, paní, co mě bude líčit upozorňovala, ať na kosmetiku nechodím týden před svatbou. Kdyby se na mě kosmetička totiž vyřádila, tak některé pupínky by se do svatby nestihli zahojit a make-up by je zakryl jen na chvíli. Když je kousek pokožky nezacelený a neuzdravený tak víc pohlcuje make-up a pupínky nebo stroupky pak víc vystupují a jsou vidět. Snad jsem to popsala stejně, jak mi bylo řečeno. Já byla na kosmetice minulý týden a pak půjdu až někdy na konci léta.
Všem přeji pěkný den :-) K
Ahoj holky, s tou kosmetikou diky za radu, ja jsem mela v planu se tam na pondeli pred svatbou objednat, tak to radeji prehodim na drivejsi termin.
kd- s tema tchanovcema te chapu, ja prozivam neco podobneho, akorat opacne, mam pocit, ze to s peci prehaneji, nakonec z toho vychazi tak megalomaska oslava... Musim byt potichu, protoze hostinu plati napul s myma rodicema, ted toho lituju, ze jsem na to pristoupila...Do vseho se motaji, mam pocit, ze co objednam nebo zaridim prochazi tvrdou kontrolou... Drzim se zuby nehty, Michal me nastesti podporuje, takze pak ve finale je po nasem, ale ty nervy. Moje kamaradka si z toho dela srandu jako, ze se velkomoravsky knize zeni ;-)
No přítelovi rodiče nechtějí dát ani korunu, tak už naprosto nechápu jejich postoj... Platíme to na půl s našima a oni se akorát přijdou najíst i jejich tetkama a sourozencema... Jak pěkné od nich. Žení poprvé dítě a chovají se takhle... Možná jednou pochopím, proč se tak chovají, ale zatím mi to hlava nebere...
Taky tomu nerozumim, jinak s nima ma pritel normalni vztah nebo te to vlastne ani neprekvapilo, ze ho takhle zazdili? Co jsem cetla v jinych diskuzich, tak to spousta lidi ma slozite s rodicema nebo s pribuznyma obecne. Nejhorsi je, ze clovek by si ty pripravy chtel uzivat a nepremyslet nad neprijemnostma nebo pred negativistama obhajovat soje rozhodnuti, do kterych jim nota bene (kdyz se o nic nestraji) nic neni. Kdyz uz je to nezajima, tak at aspon mlcej a neremcaj. No preju ti pevne nervy, at to prezijes.
Přítel s nima moc nevychází. Vždycky upřednosňovali jejich staršího syna (je mu 30 a ještě s nimi bydlí....).
Co jsme s přítelem před 7 lety spolu začali bydlet, tak nadávají... Ale ani předtím spolu neměli super vztah. Jsou prostě divný.
Přesně jak píšeš, místo toho abychom si užívali přípravy, tak se akorát nervujeme. Ale jedna věc je super na přípravách... Poznáš opravdové přátele. Dostali jsme pomocnou ruku od těch, od kterých bysme to nečekali a u jiných lidí nám to otevřelo oči.
Třeba moje známá kadeřnice (pozvala jsem ji na celou svatbu i na rodinný oběd, protože mě bude česat, zkoušku účesu mi dala zadarmo jako "svatební dar" a až mě učeše ve svatební den, tak jí zaplatím 1 000,- Kč.... !!!!!) Úplně mi to vyrazilo dech, ale co můžu dělat necelý měsíc před svatbou když už je pozvaná a shánět někoho jiného už stejně nestihnu......
Jo a to jsem ji pozvala na dnešní "pyžamkový majedánek" a teď mi volala kamarádka, že jí telefonovala ta naše "známá kadeřnice" že ten dnešní večer asi nestihne.... Zatím mi nikdo nevolal, tak uvidím.... Aspoň je vidět, komu na vás záleží a komu ne. Jestli mě bere jen jako kšeft a já blbá ji pozvala na celou svatbu, tak si akorát můžu nadávat..... :-(
Někteří lidi opravdu překvapí a vás to zamrzí...
Presne, clovek ma pocit, ze zves lidi na kterych ti opravdu zalezi a kdyz pak vidis z jejich strany nezajem, tak je ti to lito.
Moje letita kamoska, pozvala jsem ji, zaridila ubytovani a sehnala dopravu( bereme se 300 km daleko), tak ted z ni pomalu leze, ze vlastne ani nevi jestli prijede... to jsem se teda namichla, me kdyz nekdo pozve na svatbu, tak to beru jako, ze jsem pro neho opravdu dulezita a chci ho podporit, pak me stve, kdyz bych tu podporu potrebovala sama a kde nic tu nic... aaaaaaaaaaach jo :-(
Taky mi pripravy otevrely oci, vim pro koho jsme duleziti a pro koho ne ;-)
Ta kadernice je teda husta, ja zkousku vubec neplatila, jeste mi pak umyla vlasy a vyfoukala, abych nemusela jit domu v tom drdolu a to jsem ji videla poprve v zivote, kontaktovala jsem ji pres mail, asi cenu zkousky ma zapocitanou v celkove castce, ale i tak ji budu platit mezi 650-850, podle toho na cem se nakonec dohodneme. :-|
Ahojky, koukám jste toho nakecali, nestíhám dočítat, jsme doma marod, připadám si jak přejetá kombajnem, v noci byl WC můj nejlepší kamarád, tak hlavně ať se vymarodíme teď a na svatbu jsme fit
Ja taky doufam, jsem dobrej adept na to, aby se mi presne ve svatebni den udelalo neco na obliceji... V detstvi snad nemam jedinou fotku bez oparu a ted rok na obliceji nemam ani pupinek a jen jsem jela na svatbu kamaradce tak tam byl :-( ... Tak doufam, ze pocasi vyjde, my budeme zdrave, hosti prijedou, jidlo bude k jidlu a piti potece proudem a my si to uzijeme a vsechny tyhle blby starosti s pribuznyma a kamaradama hodime za hlavu.
Holčiny, no já také koukám, jak jste se rozepsali :-)
kd23, axonka: nevěšte hlavu holky a myslete si o.... :-D Jinak je to samozřejmě síla.
Já poslední dobu cítím podporu. Na začátku příprav byly sice nějaké dohady (hlavně co se týče vůbec obřadu, jídla na hostině, placení alkoholu.. atd.), ale to se brzy utlo a já musím říct a zpětně zhodnotit, že jsem si celé přípravy udělala dle svého a dle schválení partnera. Takže to bude díky Bohu dle našich přání, za což jsem moc ráda. Naši nám dají 50 tisíc na hostinu, což je hodně a jsme za to rádi. Přítelovi rodiče dají 20 na další potřebné věci. Takže si nemůžeme stěžovat, vlastně. Občas člověk uslyší něco, co třeba trochu zamrzí... ale to se dá zkousnout 8-)
Co se týče zkoušky účesu, já platila 250 :-) Za hotový si myslím bude účtovat o trošku více, ale i tak to nebude tak hrozný :-)
vrtule: přeji brzké uzdravení :-)
Ahoj holky, já jdu na kosmetiku zítra, abych pak neměla pupínky, jak Katka psala. Na opar ani radši nemyslím, minulý rok jsem měla hned tři zaráz, tak snad jsem si to už vybrala! Katko, lidí jsou různí, jedni jsem výpočítaví, jiní závistiví. Já jsem si třeba vždycky myslela, že se mnou jednou bude svatbu plánovat a chystat mamka a ve finále jsem si musela všechno zařídit sama. Ale aspoň si na všechno dohlednu a vše je podle mě..
A taky se musím pochlubit, už máme píseň pro náš manželský tanec! Můj bratr pro nás složil písničku, je pomalá, o nás a o svatbě...je hrozně hezká, úplně mi z ní jde mráz po zádech. Brácha bude zpívat a doprovázet se na kytaru. Jen bude asi chudák trochu nervózní :D
seele: No tak to je bomba s tou písní. :-) Máš super bráchu. :-) To bude opravdu nezapomenutelný zážitek. Super. Nezapomeňte si to zvěčnit na kamerku. :-)
Ahoj holky, dva dny jsem byla pracovně mimo a tady se píšou úplné romány. Co se týče rodiny, tak se už začínám řídit helsem: rodinu si nevybíráš, tu máš za trest a já asi někdy zlobila. Přestávám to už řešit a nevšímám si jakýchkoliv poznámek z druhé strany, jediné co mi vadí je, že se někdo zaobírá věcmi, do kterých mu nic není a tím myslím lidi, kteří nic neplatí a ani nejsou rodičmi, a přitom pořád mají nějaké připomínky, ale i to se už snažím neřešit, já si prostě nemíním nechat svůj den nikým pokazit!
Seele: tak vlastní novomanželksou píseň ti teda závidím, je to luxus. My jsme si minulou neděli vybrali také svou píseň a to úplnou náhodou, dívali jsme se na telvizi a ona najednou zazněla a oba jsme v tu cvhíli řekli, tak to je ona, to je ta píseň, kterou nám zahrají ;-)
Kosmetiku vůbec neřeším, nikdy jsem na ni nechodila a ani teď nechci, nemám s pletí problémy, takže to nepovažuji za důležité, já akorát půjdu na nehtíky.
Ahoj zlatíčka. Tak pyžámkový mejdánek se vydařil. Nakonec přišli všechny a s Ivou jsme dopíjeli vínko do 3 do rána, tak jsem trošku K.O. v práci :-S . Ale jinak to bylo suprovoučký :-D .
Je teprve ráno a já už se těším domů na gaučík :-)
Dnes je to jen 17 dní!!! Pěkný den všem. :-)
kd23: tak to jste upily slušně do 3 do rána :-D já bych asi nevstala :-D já dnes lezla z postele už v 5:15... už potolikáté a stejně si snad nikdy nezvyknu 8-)
17 dní?? začínám se stresovat :-.
Ahojky. :-) Tak jsem dneska ještě předělávala zasedací pořádek, protože mě paní z restaurace upozornila, že bych měla sedět po pravé straně ženicha, na to jsem úplně zapomněla. Tak jsem obě rodiny prohodila. :-) Nechceme totiž, abych seděla u přítelových rodičů. Sám to navrhl, když vidí, jak se z nich stresuju, vlastně oba stresujeme.
Takže je to z leva doprava- otec ženicha, máma ženicha, x-) ženich x-) , :-D JÁ :-D, můj táta, moje máma :-)
A paní mi zrovna napsala mail, že je to takhle super a že už tiskne jmenovkyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!! Holky, teď to uteče turborychle :-D :-D :-D . Těším se na zítra, přijede mi můj milý. :-) x-) x-)
Ještě hodinku a hurá domu dospat ten flám... Pěkný zbytek dne. :-)
Já budu sedět také po pravé straně ženicha. Ale sedět vedle ženichových rodičů se mi nechce, takže vedle sebe budu mít mamku a bráchu. My zasedací pořádek ještě definitivně nemáme, ještě čekáme na potvrzení některých pozvaných lidí. Jinak jsem si dnes byla vyzvednout fotku na jedlém papíře mého nastávajícího, když byl ještě malý, fotka bude na dortu pro jeho rodiče. Musím říct, že to vypadá bezvadně, jsem z toho nadšená :-)
adriene: Ty jo, koukám, že je dobře, že mě napadlo to sem napsat. :-)
seele: Tak to jsem ráda, že máš radost a že se fotečka povedla. Rodiče budou mít určitě vééééélikou radost.