@limda no tak to si myslím, že jste úplně v pohodě..ikdyž ty peníze máte na vše nebo je na hostinu ? z postřehů, co jsem tady získala, jsem si spočítala že za nějaký welcome drink, oběd, raut a pití bychom měli dát cca. 2000na osobu..
@limda: Vitej mezi nas:-). Take si myslim, ze by jste se do teto castky meli vejit uplne v pohode, jestli je to rozpocet jen na hostinu.
@jaja_kubin: Budete na Botanice take ubytovavat, nebo to pocitas jen za hostinu?
@jaja_kubin jo jo souhlasim, cca 2000 na osobu.... Vybrala isi nejake menu komplet nebo si sestavite vlastni? Taky jsem premyslela, zda mit dezert a pak tak za hodinku kavu a dort a nebo nakrajet dort mist dezertu z menu? Myslim, ze kyz by byl dezert, tak uz si dalsi sladky nikdo neda....
@raduska21 no co se týče dortu, tak ten my máme jako dezert - ale je to jen kvůli tomu, že všechny pozvané lidi na svatbu tam budeme mít celý den..vím, že holky, co mají třeba na oběd jen rodinu a přátele až večer, tak krájí dort večer a mívají po obědě klasické dezerty..
no a menu - oběd si skládáme sami z té jejich brožury, chceme předrkm a hlavní jídlo ( každý z jiného menu ), polévku nechceme vůbec a ten večerní raut bereme ten grilovací jen s mírnými úpravami..
Ahoj, tak se také přidávám k vám do klubu. Zarezervovala jsem si před pár dny Botaniku na 7.7.2012 - probudila jsem se tedy sice dost pozdě, ale nějakou shodou náhod byl termín ještě volný. Zdá se mi, že jedna uživatelka, co tady přispívala výše, tento termín už měla zamluvený a zrušila ho :D... Příští týden bychom měli mít v Botanice první schůzku - jen se trochu už předem bojím, že pro ně budeme "malý ryby" - budeme mít jen malou svatbu, obřad chci jinde než v Botanice a oběd bude asi jen pro 15 lidí (+několik dětí) a raut ca pro 40. Tak jsem zvědavá, jestli si nás tam vůbec budou chtít při tak malém počtu lidí vzít :)
@amaalka Ahoj,nevim, jak pro rok 2012, ale mam pocit, ze v lonskem roce chtela Botanika zaplatit pronajem restaurace, pokud bylo mene nez 30 nebo 40 hostu....abyste pak nebyli neprijemne prekvapeni dalsim nakladem. I kdyz jestli pises, ze uz mate zamluveno, tak uz jste asi platili rezervacni zalohu a vsechno vam rekli :-)
@marcipanka.k Díky za odpověď! No ono zamluvené to sice máme, ale zálohu jsme ještě neplatili (ale vím o ní - byla to první věc, kterou jsem se od pana Trepeše dozvěděla, že je potřeba zaplatit 10.000,- :)). Zatím jsme si jen mailovali, tak jsem mu psala, že před tím, než zaplatím tu desítku, o kterou už automaticky příjdu, bych to tam docela ráda viděla a dohodla se na alespoň nějakém prvotním nástřelu rozpočtu :). Zítra mu budu volat, protože mi ještě na můj poslední mail neodpověděl, tak jen doufám, že to pořád platí, už s tím místem tak nějak počítám, a fakt by mě mrzelo, kdybychom museli hledat něco jiného..
@amaalka Oni maji ted pres zimu zavreno, takze jsou asi reakce pomalejsi, ale nas mel na starost zrovna pan Trepes a vsechno klaplo na 1, krasne se o nas staral ;-)
Tak po dnešní schůzce s panem Trepešem bych měla dotaz na zde přítomné, zda nemáte někdo zkušenost s "dvojitou svatbou" na Botanice :)? Jde mi o to, že v námi zvolený den bude v areálu ještě jedna svatba - tím pádem by byla jedna na restauraci a jedna venku v altánu (jde o hostinu a zejména raut). Podle pana Trepeše se to tam dělá naprosto běžně a svatebčané si navzájem nijak nevadí - jsou od sebe dostatečně vzdáleni, takže se např. ani neruší hudba, a ti lidé se vzájemně nepotkávají.. Moc ráda bych ale znala názor někoho, kdo to tam v paxi zažil, než to definitivně potvrdím...
@raduska21 už to máte domluvené s tou vodou vlastním pitím apod . ? pokud ne, tak já mám info, že chtějí 200,- korkovné za lahev a voda do karaf není problém, sami nám to i nabídli :-)
@amaalka Ahoj, chceš říct, že je možné, že tam bude mít ještě v můj den někdo jiný svatbu ? to mi přijde víc než divný, zas tak velký to tam není, aby se nikdo nerušil..
pusak: Korkovné je prý 70,- Kč - říkala nám to slečna z recepce teď v sobotu - ty to máš prosím tě od koho že je to 200,- ? To by byl docela mazec..
A s tím, že tam bude ještě jedna svatba - jsem z toho taky trochu na rozpacích, sice mě pan Trepeš přesvědčoval, že to není žádný problém, že se rušit nebudeme, ani hudba a tak, ale ještě si to musím nechat projít hlavou. Že potkám jinou nevěstu se ani tak nebojím, protože my tam obřad mít nebudeme, jen oběd a raut, a na druhou stranu - když se někdo vdává na nějakém jen trošku víc oblíbeném místě, tak má téměř jistotu, že tam potká i jinou nevěstu :). A jaja_kubin - raději se zeptej, jestli tam budete sami, protože to, že máte zabukovanou restauraci ještě nemusí vůbec znamenat, že v altánu nebude druhá svatba..
A co se týká příprav, tak já zatím nic moc, nějak toho teď je hodně v práci, takže zatím mám spíš jen vymyšleno, kam se půjdu podívat na šaty, kam na prstýnky atp., ale v reálu jsem ještě nikde nebyla...
@jaja_kubin ahojda :-) přípravy pořád nějak jdou :-) většina je zařízena, tak teď čekáme, až se nám vrátí p. Vytáček z dovolené a finišujem :-) už bych to nejraději měla všechno za sebou :-) jak jste na tom vy ?
@pusak No ještě jsme nebyli na Botanice, to nejhorší si necháváme nakonec :)) přijde mi že tam s nima budu asi věčnost než se dohodneme, tak to pořád odsouvám..slyšela si něco o těch dvojitých svatbách ? musím říct, že my jsme teda zásadně proti, pokud by tam někdo měl být..
@jaja_kubin tak o tom jsem neslyšela , my máme jistotu, že tam budem sami :-) podle mě záleží na tom, jak velká je vaše svatba a pokud jste tam i ubytovaní, tak asi nemusíš mít strach, že by k vám ještě někoho šoupli
jinak my měli domluvu celkem rychlou, snad za hodinu (i s ženichovou večeří) jsme byli vyřízení :-) tak se toho neboj !!!! a s chutí do toho :-)
@pusak to máš pravdu 4.2. zaručuje to, že tam asi budete sami :) kde budete mít obřad ? venku ? ikdyž nám nasněží ? :)) no doufám v tom, ubytování potřebujeme pro všechny, takže vlastně celý areál..ale při představě, že někdo řekne, že ubytování nechce a daj nám ho tam je mi zle :)) no určitě, během ledna, února na ně vlítneme, ať máme jasno o kolik budeme chudší :)
@jaja_kubin Já myslím, že to by bez vašeho souhlasu udělat neměli, aby vám tam někoho dali. Já se tedy vlastně ani nezeptala, jestli s tím ta druhá svatba souhlasí, že tam budeme my, ale předpokládám, že o tom vědí, jinak by mi to přišlo taky dost divný.. Trochu si to nedovedu představit organizačně, no ale prý to zvládají, tak uvidíme.. Držím pěsti, ať se zadaří při vyjednávání rozpočtu, my také ještě nevíme, kolik nás to přesně bude stát, stále si říkám, že je dost času :)
@amaalka to se mi docela ulevilo, ikdyž teda doufám, že jsou tak slušní, že by se zeptali, protože to by mě asi v ten den zabilo :) ( ale zeptáme se ) ne že bych byla nějaký sobec a nerozdělila se, ale v tenhle den ne, sama nevím jak to tam bude probíhat, kde všude budeme a mít tam další mladou paní :)) my si to bookovali stylem, že chceme všechno za restaurací, tudíž vnitřní prostory, navečer chceme terasu, stoly, místo na obřad a tak..
korkovné za víno by mělo být 70, za tvrdý alkohol jsou snad ty 200stovky..alespoň tohle jsou informace z loňského roku..
@jaja_kubin
Ahojky, co se tyce korkovneho, mam informace od pana Trepese, ze korkovne je 70 za vina a 120 na lahev tvrdeho alkoholu. Co se tyce dvou svateb v arealu, moc si to nedokazu predstavit, ze bych se tam misili dvoji hoste a dva nevesty.... Asi nevyhodu ma ta v altanu, vecer asi jeste takove teplo nebude, kam chodit na wc, pergola se mi zda tak pro 30 lidi max- kdyz tam bude kapela stoly.....
@raduska21 Ahoj, tak to jsou jen lepší informace než jsem měla já :) jen tak dál..čím víc tím líp :)) no první informace, kterou jsme jim dali byla, že chceme restauraci, tak jsem trochu v klidu..ale trochu mě spíš překvapuje to, že se tady psala, že je to tam normální a že to zvládají..
@jaja_kubin To že dvojitá svatba je tam normální a že se to běžně zvládá, mi řekl předevčírem přímo na místě pan Trepeš. Ale stejně mi to pořád trochu vrtá hlavou a proto se snažím zjistit, jestli s tím nemá někdo osobní zkušenost.. Měla jsem úplně stejné dotazy jako raduska - pry pokud by bylo chladněji, tak nám do altánu dají ty zářiče, a kdo bude chtít, může se jít kdykoliv "schovat" do vily - tu budeme mít stejně vybukovanou k ubytování celou. na wc též do vily. a prý se do té pergoly vejde až 50 lidí (i s kapelou) a prý dělají to, že okolo toho altánku dávají ještě menší stoly, aby u nich případně mohli být lidé na stojáka, když nebudou chtít tancovat, tak aby si mohli povídat a nerušila je tolik hudba z altánu. no stejně ale by mě zajímalo, jestli o tom ví ta svatba, co má být na restauraci :). Hlavně jsem mu říkala, že budeme mít nějaké děti, takže jsme mysleli, že bychom využili to hřiště, koně a tak, a to by prý taky nebyl problém.. tak já vám nevím, co mám teď dělat - hledat jiné místo? jenže ono jich v tomto regionu je fakt poskrovnu..
@amaalka nenaháněj mi hrůzu..chápu, že se ta svatba dá udělat i v altánu, ale ty lidi se tam musej potkávat, jestli tohle dělaj jen kvůli vyšším výdělkům a "kazej" tak svatební den dvěma lidem..chjoo..