Svatba v září 2011

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj holky, je to hodně brzy, ale přeci, víte už některá že váš den bude v září?
Odpovědět
@verusa.s u nás to taky nechápali :)) ale zas já si chtěla vždy užít zasnoubení :) a tím spíš když jsme oznámili, že svatba bude až později odpoledne, bez klasického obědu:) Což je mi jasné že většina rodiny si klepe na čelo, ale já rpostě nejsem ten klasický typ na oslavy:) Je tu někdo kdo se taky bere až odpoledne?
Odpovědět
@hatsepsut ahojky, tak ja se taky pridavam ja chci mat take obrad kolem 3 nebo 4. U nas na SR je to normalne ze obrad je odpoledne tak je vecera a pak az raut. Je to podle mne mnohem praktickejsi kdyz zacnes popoludni nez o tej 11 a potom ti hostia su tam cely den je to aj dost unavne :) @verusa.s tak my sme nas den vedeli uz rok dopredu a poviem ti pravdu kdyz sem ten rok do predu zacala obvolavat fotografou, kameramou tak uz ich strasne moc bylo zamluvenych, cize v tem vpripade 3/4 rok je uplne v pohode :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s Naštěstí odpadly věty typu: Vy musíte? a Kdy se to narodí? :-D Páč rok do svatby je přece jenom víc, než devět měsíců těhotenství... 8-) A rok dopředu jsme to plánovali kvůli fotografům a místu... Přece jenom jsme chtěli mít jistotu, že náš termín obsazený nebude...
Odpovědět
@verusa.s my bychom chtěli 10.9.-) 9.9. sice máme výročí seznámení, ale kvůli hostům to chceme nechat na sobotu-) u nás si taky klepají na čelo, hlavně rodina, že to jsou vyhozené peníze..
Odpovědět
Profilova fotka
@hest Jo, sobota je lepší... Nemusí si na to nikdo brát dovolenou... Ale u nás se nikdo nedivil, že se chceme brát. My jsme tradičně založení, takže svatbou to všechno začíná... ;-)
Odpovědět
@tekame no nás se s humorem tchýně ptala, kolik hodláme míát do svatby ještě dětí-))))) já soobně bych se nevdávala, ale partner chce, a taky člověk se teď už na věci dívá jinak kvůli dětem, třeba jsem dlouho řešila že bych si nechala svoje příjmení, že se nechci jmenovat jako ten můj chlap..že mi to přijde nefér abych já měnila a on ne-) a co se narodil malý (přijmení má po tátovi..to už jsme byli zasnoubení, tak asi byla vidina že se snad někdy vezmeme) tak jsem si řekla, jo, chtěla bych se jmenovat jako můj syn..a jelikož mě teď u doktora a na plavání říkají příjmením maléh, tak už jsem si na to nějak zvykla, že už je mi to jedno-)) už na to i slyším-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s No u nás byli všichni rádi, že se miláček konečně vyjádřil (po šestiletém vztahu), takže reakce na obou stranách zněla: "NO KONEČNĚ!" :-D Původně jsme taky uvažovali o Viničním altánu, ale když jsme se tam byli podívat, tak nás příliš neuchvátil výhled s mrakodrapy v pozadí a taky dole zrovna projížděl vlak a dost se to neslo, tak jsme si říkali, že bychom nechtěli, aby tam prohučel zrovna v nejdůležitějších okamžicích. No a taky nás odradily schody. Někteří příbuzní už jsou starší a hůře chodí a taky tam bude dost kočárků :-) To už nám připadal lepší rovnou Pavilón, ale tak jako tak by byl problém s parkováním, tak jsme nakonec skončili na Chvalském zámku v Horních Počernicích :-)
Odpovědět
@makovaapanenka ahoj, tak po tech 6 etech jsme to měli stejně :)) taky zaznělo v cele rodine no konecne :))
Odpovědět
@hatsepsut : jj, my se bereme ve 14hod, a ten klasický typ oslavy jsem taky zavrhla, prostě se po obřadu přesunem do Pavilonu, kde bude raut, grilování a tak, prostě to pojmeme jako takovou stylovou garden party (ale co se týče výzdoby, bude to nádherná svatba podle mých představ:)) @niccky.z , @tekame : to byl právě jeden z důvodu, proč jsem to začala zařizovat zavčasu...zrovna toho 9. je ve viničním altánu asi 5 svateb a při představě, že by mi někdo z nich zabral místo pro hostinu nebo nedejbože Wagenknechta, se mi dělalo nevolno :D takže teď máme zamluvený to nejdůležitější a je čas začít řešit detaily:) všichni se ptali, co šaty, co prstýnky...říkám, budu vybírat až někdy v dubnu..a ejhle, oboje jsem si předvybrala minulej týden a už se nemůžu dočkat, až půjdu zkoušet :D Pravda, sobota je na svatbu určitě lepší..jen většina našich známých pracuje i přes víkendy, takže by si dovču museli brát tak jako tak...každopádně, hodláme si to všechny pořádně užít, ne:)
Odpovědět
@makovaapanenka : no, my měli původně vybranej průhonickej zámek, ale já mám radši jistotu a kvůli počasí jsem radši zvolila tuhle variantu. Hlavně, ke Grébovce máme oba osobní vztah, bydlíme tři minuty chůzí odsud, každý den tu venčíme našeho psíka (toho chceme mít na svatbě taky, může si tam volně pobíhat 8-) ), známe to tu, takže se už fest těším :) btw, po šesti letech, to se ani nedivím :) kamarádka je se svým přítelem už skoro 7 let (od 16) a každej se jí taky při setkání ptá, tak co svatba :)
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s No to jo. Ono je úplně jedno, kdy a jak svatba proběhne, hlavně aby to bylo podle nás. Co někomu nevyhovuje, z toho je druhý nadšený a naopak :-) A vždycky se najde někdo, komu se něco nebude líbit. Například mě fascinuje, že když jsme to řekli snoubencovým rodičům, hned začali řešit, kdo s kým pojede v autě :-D Když ani nevíme, kolik lidí nakonec přijde :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s No tak to je něco úplně jiného :-) Když bydlíte tak blízko 8-) Tvojí kamarádce je tedy 23, takže to ještě ujde, ale mě takhle naši trápí už od dvaceti :-S
Odpovědět
Článek se načítá
@makovaapanenka : joo, u nás to bylo naprosto stejně...hned se začalo řešit koho budeme MUSET pozvat (takoví ti rodinný příslušníci, který člověk tři roky nevidí, ale na svatbu je podle nich prostě pozvat musíme, ze slušnosti 8-( ), pak že catering (pronájem Pavilonu i s tím cateringem) je moc drahej, bla bla..kdo s kým pojede v autě (já asi popojedu toho půl kiláku se svědkyní, jinak každej ať se tam dopraví jak chce..) to znám :)
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s Hm, a to jsme to teprve oznámili... Už se nemůžu dočkat, jak nám do toho s přibývajícím časem budou všichni mluvit víc a víc... Například si asi dost užiju teď o Vánocích, když budu u našich celých pět dnů... :-S
Odpovědět
@makovaapanenka tak ja to mam s nasimi super, od zacatku sme im povedali ze je to nasa svadba a hotovo a chceme ju mit podla nas :) takze to je super A jake misto ste si nakonec vybrali?? Holky muzu se zeptat jaky mate pribliznej rozpocet?? ja se obavam ze se don asi nevmestime tak chci vedet ci je to realne.
Odpovědět
@makovaapanenka : to máme hodně podobný, no...zejména přítelova maminka se chce angažovat, mám jí moc ráda a kdyby bylo potřeba, samozřejmě bych se nezlobila...ale svatbu chci mít podle sebe..už jsme upozorňovali, že ani na nástup nebudeme mít nic klasického, na rautu nebude živá kapela, ale dj patrik rokl, klasický tance netančím, takže žádnej valčík..no a hned problém, že valčík bejt musí..vím, že nikdo z pozvaných hostů by to neocenil, tak proč to dělat jen proto, že to tak prostě bývá ?!?! @niccky.z : to bude taky veselý, původně jsme se chtěli vejít do 100t, ale obávám se že to bude víc...raut nás vyjde na 40tisíc i se základním pitím (zahrnuje to pronájem prostoru a konzumaci do těch 40tisíc, jen pronájem by byl za 30, plus vlastní catering, to bych moc neušetřila), moje šaty budou stát kolem 15t, plus ženich oblek cca 5t, prstýnky cca 13t...musím ještě přičíst vizážistku, kadeřnici, květinovou výzdobu, oznamka, dekorace na tom rautu (páč ta jejich základní mou představu o bílo-tyrkysové svatbě nesplňuje :D) jak jste na tom vy, holky :)?
Odpovědět
@verusa.s tak ja to mam taky do 100t ale nevim ci se vejdem. Ratam s tym ze vecera raut ubytovani najdem do tych 50 tis a dalsich 50tis mam na saty( moje 2x, zenich, topanky... ), fotograf, dj, kvety, kolace, .....
Odpovědět
Profilova fotka
@verusa.s My už ty peníze ani nepočítáme... Hostina spolu s pronájmem a rautem nás vyjde bez pití na skoro 80 tis. (pro 50 lidí). No a moje šaty zatím 13. Prstýnky vychází okolo 15-20. Fotograf, kameraman... Prostě holt to bude honosná svatba, aniž bychom to až tak plánovali... ;-)
Odpovědět
holky tolik? no to mi ani neřikejte ve snu, to já chci tak do 40t, s tím že do toho nepočítám prstýnky a šaty
Odpovědět
Profilova fotka
@azeretv Nás totiž jenom pronájem zámku vyjde na 33 tis. Takže jasně, že by to šlo všechno levněji... Mít to v nějaké hospodě s pronájmem zadarmo...
Odpovědět
@tekame no nám o místo ani tak nejde, takže nám úplně postačí naše Hostivická radnice, je hezká a pak restaurace nějaká fajnovější, ale nic snobáckýho, pro 30-40lidí, proto si myslím, že by se člověk do 50t mohl vejít, ale těžko říct, no... je to děs, zbytečně vyhozený peníze :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@azeretv Taky se dá ušetřit na obědě, kam pozveš jenom rodinu a všechny ostatní až večer na raut, který může být i u někoho na zahradě, takže minimální náklady... Ale zase musí vyjít počasí, nebo mít mokrou variantu. Slušné šaty se dají pořídit i za míň než tři tisíce a prstýnky z oceli i za pět stovek... Namalovat se můžeš sama, kadeřnice taky můžeš být ty... Kytici si nechat udělat ne na zakázku - když jim neřekneš, že je to svatební, tak obvykle půlku ušetříš... Atd. atd... ;-)
Odpovědět
@tekame jojojo, tak to jsi naprosto trefila, maci kamoška jí tvrdila, ať hlavně neřikáme slovo svatební, že na tom nejvíc natahujou:-) to jsi mi udělala radost, že je to tak:-))) jo tak prstýnky chcem bílý zlato, to zas odfláknout nechci, ale třeba malovat , to myslim zvládnu uplně vpohodě:-)na toho nikoho nechci, no kadeřnici, to uvidím, jinak ten zámek je ale parádní, jsem ho viděla u tebe na fotkách, ale to už je móóóc luxus:-)) ale je to hezounký
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z No, já jsem našim taky řekla, že je to naše svatba a že to chceme mít podle sebe, a taky to samozřejmě nakonec podle sebe mít budeme, ale kolik mě bude stát nervů odrážet všechny ty otázky, jaké řeší Verusa.s... 8-( No a rozpočet nemáme :-D Snoubenec chtěl nějaký stanovit, ale mně to přijde zbytečné se nervovat, že už se blížím k nějaké stanovené hranici a musím se omezovat. Bude to jednou za život (doufám! ;-) ), tak ať to stojí za to! :-D Ale samozřejmě nechceme utrácet bezhlavě, proto jsme třeba zavrhli Průhonický zámek, kde chtěli jen za pronájem sálu na obřad 15 000... To mi přijde fakt zbytečné.
Odpovědět
@makovaapanenka tak to ti verim , jen mozna taka mala rada, ked zacali s tou temou ze a toto musite by tak - tak moja reakce byla - ja sem neco zekla ne tak stop.......a tema je uzavrena. Mozna je to trosku aj drze ale musis od zaciatku byt tvrda lebo ked im povolis raz tak takto to uz pojde stale :D Jinak sem si vsimla ze svatbu budes mat na chvalskym zamku, budes mat aj hostinu na Chvalskej tvrzi?
Odpovědět
Ahoj ctu si vase reakce, tak mi rposim poradte, jak to udeat aby byla svatba jen a jen pode VASICH predstav, aby se rodice necitili uzrazene a aby se necitila urazene cela rodina, se kterou se dost uzce stykate..my budeme mit na svatbe 25 lidi a uz ted se desim vsechny te organizace a lidu, nejsem typ na podobne monstr akce...nechceme naprikad platit tvrdy alkoho, budeme mit vlastni vino ( mame vlastniho vinare:) a sekty, takze..mi prijde zbytecne abych enkomu dotovala nezrizene piti panaku tullamorek a podobne..jen to bohuzel nikdo krom mého muže nechápe: )) daLe nejsem typ na ruzne svatebni hry, zvyky a tradice( z unosu nevesty, spolecneho jezeni polevky ci poznavani nevesty podle kolen - v lepsim pripade- mam jen husi kuzi a malem mi naskakuji osypkY)...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme naplánován termín 10. září a teprve domlouváme kostel v Humpolci a hostinu na zámku (tam jsme se ještě nerozhodli )... hotový je zatím jen seznam hostů, jinak nic :-( Ale jak Vás tu tak pročítám, asi se na to budu muset hned po Novém roce vrhnout ...
Odpovědět
@hatsepsut vim ze tu take tematy uz byli jak to urobit tak aby sa rodina neurazila. Proste je to tva svatba a chce aby to bolo dle Vas. Vasi rodicia ci pribuzni uz svatbu mali a mohli si to udelat tak jak chteli oni. My sme hned od zacatku povedali ze je to nasa svatba a budeme ji mit tak jak chcem my a taky nebudeme zvat rodinu. Zo zacatku to bylo plne otazok proc??? jak ???? no asi po mesici se s tym zmerili a teraz je to ok. Myslim si ze uz sme v takej dobe ze to vsetci pochopia. Nikdo z nas to neni monster ale bohuzial zivot sa za posledne roky zmenil :-D Co se tyce alkoholu taky budeme mit jenom 3 druhy a kdo chce neco jinyho nech si plati. Tradicie?? dobra otazka taky ji nechci mit, tak sem to vyriesila jinou cestou. Zaden unos o pulnoci ale bude nejaky program ( to jeste 100% nevim ale bude ), spolocne jedeni polevky take ne, a to zpoznavani nevesty sem nahradili jinymi hrami. ;-) Urcite se neobavej povedet si svoj nazor a hotovo kto to nevie pochopit tak bohuzel to neni tvuj problem x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hatsepsut naši taky byly spočátku uražení když jsem řekla jak to bude... hlavně mamka už plánovala kolik dortíčku tam nebude a já jí tozatrhla že budou jen kouláče a hlavní dort a ještě medovníky. To se nejdřív urazila ale pak už to bylo ok. Takže se neboj prostě oznámit jak to bude a hotovo. Nejdřív budou hrát uražený ale pak se začnou zajímat ;-) Taky budeme mít 25-30lidí a doufám že bude stačit když připravým harmonogram, plánky, mapky , zaukoluju kamošky a každý si to už zařídí sam a já nebudu muset nikoho organizovat... tohle zase nechápe ženich, když jsem mu říkala že pro kytky by mohla zajít svědkyně tak hned že tam zaskočí sám... tak jsem mu vysvětlila že na zaskočení asi nebude mít čas :-D Všichni hosti budou muset jet na svatbu 200km kvuli našemu výmyslu se svatbou v Krumlově... Ale po 2měsících už je to ok.Když někdo měl řečit, tak jsme mu řekli že jezdit nemusí... To ale každý odmít, že přijede rád (najednou..) :-) A je vyřešeno.
Odpovědět
@kristyn.g presne tak kristyn od zacatku to bude trochu take ze proc a kazdy se urazi ale potom je to vsechno ok.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?