no já tam byla na svatbě kamarádky a nikdo cizí tam teda nebyl. Restaurace byla uzavřená jen pro ně. Jestli to "zviramami" byly zvířata, tak ty jsou přeci vzadu ne? a sice jsme se tam byli podívat naposledy v říjnu, ale myslim, že tam měli koně a králíky, ne třeba prasata a krávy:-)) asi je to otázka vkusu, někdo chce svatbu na zámku, někdo v přírodě )se všim, co k tomu náleží;-)
Byla jsem tam na více akcích (svatba to nebyla) a tyhle problémy tam taky nebyly. Byla jsem tam před 14 dny a potkala jsem akorát dvě kočky :-) . Místo je to hezké a jídlo je super. Krom toho dítka řvou asi všude stejně :-D .
@kajina to je náhoda, taky jsme tam poptávali termín 7.9. ale tím, že nám nabídli pouze venkovní altán, tak to se nám moc nelíbilo - v případě, že bude pršet, tak se nedá nic dělat a v restauraci prý mají jinou akci... moc mě to tam na první dojen neoslovilo... to ubytování v té vile mi také nepřišlo moc konfortní - spíše takové spartakiádní:-). ale určitě to nevyvracím, každý má jiné představy:-)
@lenule007 Jj, v restauraci má být nějaká oslava narozenin. Jenže pro nás by to stejně nebylo. Bude nás maximálně 40 a to by jsme se tam ztráceli. Já spíš chtěla ten altán. I když v září je to risk. Na pokoje jsme se taky byli dívat, ale spíš jako zázemí pro nevěstu a nebo mimča. Bylo to jako když jsem přijela k babičce. Ale tak my hosty ubytovávat nebudem, takže nevadí.
@poppapea Super. A v altánu nebo v restauraci?
Ahoj holky, tak po dlouhém hledání a vybírání místa nakonec skončíme asi v Botanice. Dnes jsme se tam byli podívat a pan Trepeš nám vše ukázal, vysvětlil, obsluha byla velice milá a dokonce tam nebude problém ani s našimi třemi pejsky, které na svatbě chceme.. Plánujeme červen/červenec..
Soboty jsou bez šance, ale pátky ještě termíny mají. Jdeme na to asi 28.6. :-) Vzhledem k tomu, že svatba bude jen malá, tak nám ten pátek nevadí a doufáme, že tam díky tomu nebude moc lidí..
Holky, byly jste se podívat v Botanice na židle? Chtěla jsem je mít na obřadu bez bílého potahu, ale nejsou nic moc, celkem oprýskané, jak to řešíte? Všechny máte ty potahy z Botaniky a mašle? A co barvy? Jaké letos v Botanice budou? Povídejte. :)
@mikalan Ahoj, budeme to teď v sobotu řešit s panem Trepešem. Asi půjdeme do toho bílého potahu, tak doufám, že jim to psi neoslintají a děti neumatlají.. Jinak máme už zaplacenou rezervaci a konečný termín je 26.7. Zítra jdu do dalšího studia vybírat šaty - netušila jsem, že to bude takové peklo.. :-| Jinak jsme se rozhodli, že menu chceme to jejich top.. :-)
Ahoj, všechny vás zdravím :-) přidávám se k vám do skupiny, vybrali jsme si také Botaniku a svatbu máme 6.9.13
Jsem moc ráda, že vznikla tato skupina, doufám, že mnohé z vás, které budou mít svatbu dříve se podělí o zážitky, rady, spokojenost, nespokojenost a tak dále :-))
Holky prosím vás, už máte některé domluvené jídlo..oběd a pak raut? Je možné si domluvit i něco jiného, než mají v hotové nabídce, nebo dělají jen to co mají... a jak cenově s rautem a s nabídkou? Co se nechá vymyslet na raut? Vím že počty osob jsou různé a od toho se odvíjí cena..ale jestli budete mít někdo podobně jako my plus-mínus 40 lidí můžete mi něco k tomu říct..?
@petra312 My máme 60 lidí, občerstvení před obřadem, to je fakt velké, naši si ho poručili, cca 315/os, položky:
(Celkem 3 ks na osobu)
Kanapka se šunkou a pomerančovým máslem
Kanapka se sýrem Ementál a olivou
Minizávin s listovým špenátem a kozím sýrem
Kanapka se škvarkovou pomazánkou
Kanapka s pražskou šunkou a křenem
Kanapka hermelínová se sezamovým semínkem a vlašským ořechem
Doplňky :
Založeno na koktejlových stolech. Celkem 30 g na osobu)
Slané sýrové pečivo s mákem, sezamovým semínkem a solí
Směs slaných oříšků
Cena za jednu osobu bez DPH 21% 115,- Kč
FINGERS FOOD 5ks na osobu
Kuřecí nugetky s dipem
Kuřecí špízek prokládaný ovocem
Vepřový špízek se slaninou a klobásou
Pikantní minikarbanátky
Grilovaný zeleninový vegetarianský špíz
Smažené tyčinky mozarelly s dipem
Cena za jednu osobu bez DPH 21% 200,- Kč
- Hosté přijíždí od 12.30, obřad ve 14.00, oběd nemáme, raut fakt velký za 800/os (ceny jsou bez DPH), máme od nich zdarma čokofontánu, koláčky, minidezerty a dort máme vlastní, kromě piva 10 nám doobjednali i 12, na naše přání objednali také malinovku (hodí se k naší barvě svatby).
V rautu máme tyhle položky (kombinace jejich různých nabídek + našich požadavků - udělají cokoli, co si řekneš, je to vyhlášený kuchař, pořádají se u nich gurmánské akce, + my jsme u některých věcí omezili počet na míň hostů, protože víme, že všichni to nebudou):
Přípitek - Bianco
Servírovaný předkrm - uzená šunka od kosti v hořčično-javorovém glazé s čerstvě strouhaným smetanovým křenem a domácím sýrovým chlebem
Studené speciality (Celkem 150 g na osobu.)
Vepřová pečeně BBQ podávaná s rozmarýnovou Aïoli
Vykostěná kuřata pečená s nádivkou ze slaniny, parmezánu a lesních hub
Jihočeské kachny pečené s nádivkou z pekanových ořechů
Domácí zvěřinová paštika s jablečným pyré a brusinkami - dvojitá porce na osobu
Škvarková pomazánka
Tatarský biftek + topinky 40x porce ( Celkem 100 g na osobu.)
Saláty (Celkem 100 g na osobu.)
Vytvořte si salát z našeho salátového baru s dresinkem a dalšími přísadami
(krájená zelenina, trhané saláty, okurky, cibulka, olivy, Feta sýr,Kozí sýr ve slanině Botanika,, dresinky)
Caprese salát
Ceasar salát s kuřecím masem a krutony
Polévka 35x porce Drůbeží consommé s játrovými nočky, domácími nudlemi a barevnou zeleninou
Teplá kuchyně
Teplá vepřová kýta na kosti krájená naším kuchařem 150g na osobu
Kuřecí kousky na kari 150g na osobu
Přílohy 200g na osobu Pekařské brambory
Masa připavovaná na grilu s doplňky 17:30 hod.
(Podáváno naším kuchařem z grilu. Celkem 250 g na osobu.)
Rump steak grilovaný v čerstvě drceném pepři
Prsa kukuřičných kuřat grilovaná v marinádě ze sladkého chillies
Vepřové kotletky grilované v marinádě z limetek a hořčice
Plátky libové slaniny grilované v marinádě z čerstvého koriandru
Steak z norského lososa grilovaný s čerstvou bazalkou
Přílohy
(Podáváno naším kuchařem. Celkem 200 g na osobu.)
Brambory pečené s čerstvým rozmarýnem
Šťouchané brambory s mladou cibulkou
Pečené divoké houby
Výběr studených omáček a dresinků
Teplé občerstvení v nočních hodinách 22:30 hod.
(Podáváno naším kuchařem. Celkem 100 g na osobu.)
Pikantní Zvěřinový guláš
+ sýry a pečivo
@mikalan Tyyyy jo, to budete mít ve velkém stylu :-)) Musím se přiznat, že mě vůbec nenapadlo vynechat klasický oběd a ted jak to píšeš, mi příjde, že je to takhle super.. ono když ty obřady probíhají kolem jedné-druhé hodiny.. a ne jako za strarých časů dopoledne..tak už to tak o obědě moc ani není.. nehledě na to, že než proběhne focení a tak dále tak by ti chudáci hosté vyhladověli, pokud tam není tedy pohoštění před obřadem... No nasadila jsi mi ted brouka do hlavy.. :-N Tak popřemýšlím, co by bylo nejlepší a uvidíme..
@petra312 Tak potom pro inspiraci nahoď svoje menu, ať se taky podívám :) já bych ještě ráda nahradila to Aioli v předkrmu, protože vlastně nevím, co to je, raději bych něco "českého" a dobrého, co všichni znají, ale nevím, co by to mělo být. Prošla jsem tu diskuse, ale moc inspirace jsem nenačerpala, mělo by to být něco ve stylu škvarkové pomazánky a zvěřinové paštiky a krájené šunky, ale zatím nevím.
Chystáte se některá do Botaniky na brunch? Že bychom se tam sešly a daly nevěstovský pokec :)
@petra312 Brunch je taková pozdní snídaně / brzký oběd, jídlo vhodné pro oboje, používá se to volně, lidi tím myslí ne vždy pravý anglický brunch. Každopádně Botanika tyhle akce pořádá, zápisné je trochu drahé, ale je to výjimečná akce. Jejich seznam (data a druhy - vždy je to věnované tématu) najdeš v novinách Botaniky a ty jsou na adrese: http://www.arealbotanika.cz/aktuality... :)
my to budeme mít skoro stejně jako mikalan - obřad taky od 14hod a pak raut. Klasický oběd vynecháme, ale abychom zachovali alespoň trošku té tradice, budeme mít předkrm, knedlíčkovou polívku a přípitek - potom teprve raut.
Kéž by ještě to počasí vyšlo.