@denulkaapavlik Byli jsme se podívat na možná místa svatby a hostiny (rautu), máme promyšleno cca. počet lidí a jak asi chceme, aby naše svatba vypadala. Promýšlím nějaké doplňky a tak. Volala jsem kvůli termínu na magistrát, ale odkázali mě až na leden. Psali jsme už paní, co dělá dorty, tak si s ní musíme dát ještě schůzku, až budeme v místě svatby - řešíme to na dálku. To samé s fotografem. Koukali jsme i jaké bychom asi chtěli prsteny... To je asi vše :) A vy? Více méně koukám, co kde a jak se mi líbí - šaty, kytka, doplňky,...
@luca_lucky No já stále přemýšlím kde se vzít.. u nás je to všechno okoukané a nic v přírodě, tak bych brala něco kde se nemusí přejíždět a klidně do 100km od nás :) ale hledám hledám, nenacházím :(
@nika_berunka my volíme místo kde je nejvíc členů rodiny, bude to tak snažší, původně jsme plánovali obřad v Mariánských Lázních, ale baba (matrikářka) mě odkázala až na duben, což nepřipadá v úvahu, takže z ML bude alespoň předmanželské fotky ( na slovensku se fotí novomanželé ještě před svatbou, aby to nerušilo průběh hostiny:-) )
@luca_lucky ty jsou moc pěkné :-), my se rozhodli pro klasické angličáky, protože jsme mluvili se zlatnicí tady u nás a tak nám říkala, jak se matovaný prstýnky strašně rychle škrábou a tak, tak jsme to nakonec zavrhli a zůstali u letité klasiky
Já už mám teda svatbu za sebou, ale koukám, že tu jsou místní. Jsem z JBC n/N, a pokud chcete obřad v LBC, tak doporučuju muzeum ;) Udělají jak venkovní obřad, tak v případě špatného počasí uvnitř, my se tam jen fotili a paní tam je moc příjemná a svatbami žije ;)
A prstýnky máme z Žabky ;) a spokojenost!
@mishka88 Taky jsme dostali spoustu rad... ještě bychom právě chtěli pohovořit v Žabce, co oni nám řeknout... jinak děkuji :) Nám se líbí nejvíc to dvoubarevné zlato. Akorát přemýšlíme, zda neudělat příteli jen stříbrný prsten, neví, zda ho bude schopen nosit. Nikdy prsteny ani nic na rukách nenosil, tak z toho má strach :)
@andik.cz Ahoj, moc děkuji za doporučení :) V Severočeském muzeu jsme se byli podívat a také přemýšlíme, že se tam pouze necháme vyfotit. Platí se za to focení tam něco nebo to stačí dojednat s paní na nějaký termín? Líbí se mi hrozně ty terasy s výhledem na Ještěd :)
@luca_lucky na to si většina chlapů bez problémů zvykne :-), dvoubarevné jsou pěkné, ale sama na sobě si ho prostě nedokážu představit. Hodně uvažuju o bílém zlatě, ale překvapuje mě, že v okolí LBC jsou skoro nejnižší ceny snubáků v republice :-), takže cesta 60km za to stojí :-)
@luca_lucky No platí se 500,- na hodinu (ale pokud tam není svatba, tak vás tam nechají třeba 3 hodiny), my se fotili taky na terase, ale byly mraky, tak to máme bez Ještědu...
@mishka88 Tak oni neplatí pronájem prostor, neplatí prodavače...tím, že mají jen svou dílničku na konci Smržovky a inet obchod, mají to ve vlastním domě, tak asi tady je ta úspora... Já mám i 6 briliantíků a pan Ulrich mi říkal, že ví kde nakupovat za perfektní poměr cena/čistota...
Taky se prodavam:-) my jsme z Prahy, většina mé rodiny přijede z Moravy a přitelova rodina je z Č. Budějovic, takže jako kompromis bude Jindřichův Hradec :-D
@luca_lucky Já jsem z Moravy, bydlíme kousek od Břeclavi, řekla bych že my máme tak nějak promyšlené všechno, ale přece jen máme hodně času, takže pěkně v klidu :) My jsme chtěli svatbu už tento rok, ale bohužel se nám ji nepodařilo uskutečnit, hlavně kvůli financím, takže proto ten odklad...