@duschan Tak pro mě je stříbro úplně ideální a přítelovi je to v celku jedno.
Kameramana mít taky nebudem a za obřadní místo taky platit nebudem, takže úspory jak blázen :-D
Nejdražší budou moje šaty, fotograf a DJ a pronájem sálu a pak jídlo,ale to si všechno budem platit a dělat samy, tak to snad nebude tak drahý
No tak hostina je opravdu největší položka... jídlo + pití při 60 hostech kolem 70 000, to je prostě mazec a to nejde o žádný luxus...je to zlo, ale na druhou stranu ruku na srdce, šlo by to udělat i levněji...
Tak plus minus to sedí, ale tak nám rovnou načetli i ubytování za 32 tis...
@duschan
Kamarádka měla svatbu v Liškově mlýně loňi a vyšlo ji to taky tak nějak, ale součástí
ceny byl obřad a ubytování pro 50 lidí včetně snídaně.
@stesti_zm Dyť máš svatbu až za půl roku, tak co řešíš? Navíc, pokud si hodláš šaty půjčovat, tak nové kolekce stejně budou většinou až po Novým roce a pokud si je necháš šít, tak většinou stačí dva měsíce před... taky šaty nemáme...a že bysme z toho byly hin, to tedy ne....:-)
@stesti_zm souhlasím s @duschan ...já se vdávala 24. srpna a šaty jsem začala zařizovat až na konci června a to jen proto, že jsem si je nechávala šít a švadlena měla v červenci dovolenou. Vůbec tyhle stresy nechápu, mi to přijde jako závod o to, kdo bude mít všechno zařízený jako první...a přitom je to tak zbytečný...navíc většina holek jak to tu pozoruju s velkou pompou shání šaty proto, aby je měly zarezervované, nebo rovnou koupené pár měsíců, a pak zjistily, že to nejsou ony a pak řeší co s tím, že objevily hezčí.... 8-(
@pupickova Tak to jsem rada, ze nejsem sama :D ja mam prave problem, ze kolem me uz vsichni vsechno maji, tak jsem si zacala rikat, jestli neni neco spatne :-))
Mě osobně se zámek na Dobříši nelíbí. Je na můj vkus moc přeplácaný a předražený. My jsme si vybrali zámek Radíč v Sedlčanech. Naprosto jsem se do toho místa zamilovala a hlavně ta cena se nedá například se zámkem na Dobříši vůbec srovnat....Jsem naprosto spokojená a už se strašně těším. A navíc kastelánka z Radíče je ochotná, příjemná a vychází nám vstříc.
@veradesign náhodou na Dobříši zámecká zahrada je naprosto úchvatná...ale ty ceny teda fakt Coloredo přehnal :-( 20tisíc za půl hodiny v zahradě je fakt neskutečný. To byla čtvrtina našeho rozpočtu... Myslím, že jak jsem tu dřív vídala jednu svatbu za druhou, teď už si to lidi hodně rozmyslí... 8-(
@veradesign jojo, Colorédo chce za každou cenu vydělávat, ale myslím, že mu to spíš ublíží...navíc ta zahrada je jen pro poslední svatbu dne, což asi taky spoustu lidí odradí...
A přesně jak píše @labelaisabela mít obřad i hostinu na jednom místě je prostě pohodička, taky jsme to tak měli a bylo to super, žádné zmatky při přesunu....
@stesti_zm Zdeni, v klidu, já považuju za úspěch, že jsme se konečně nějak dohodli na místě obřadu a máme zamluvený Milešov :-) a fotografa (ale ten není jistý, snad bude mít čas). Šaty vůbec neřeším, na to je času dost. Taky si říkám, proč to řešit tak dopředu a stresovat se... Chci se těšit! :-)
Zdeni teď koukám, že seš to ty :-) Tag gratuluju! Bys mi mohla hodit nějaké rady a nápady, hm? :-) A jak dopadli zkoušky šatů? Byla jsi v Pb někde? Já jdu zítra zkusit...
Dobrý den. Doporučuji zámek Dobříš, není to tam jak na běžícím pásu. Je možný výběr z míst - konírna, zrcadlový sál nebo francouzská zahrada. Přijeďte se podívat na Květinový den - 13. 4. 2013 a vše si můžete prohlédnout. Je tu milý , vstřícný personál a krásné prostředí x-) .
@labelaisabela Ahoj, plánujeme svatbu ve Všeticích, jak si byla spokojená? :-) Už jsem byla rozhodnutá, že to chci tam, ale všichni mě odrazují od velké vzdálenosti od Příbrami... tak koukám ještě jinde a po pravdě začínám být dost otrávená a ztracená :-(