Ahojky holky,rok 2010 už založený je,ale myslím,že v dubnu se nás bere docela dost,tak proč si nezaložit vlastní téma. ;-)
My se budeme brát konkrétně 17.4. 2010. Můj přítel má ten den narozeniny,tak aby se mu dobře pamatovalo dotum svatby ;-)
Tady to koukám moc nežije,ale to se rozjede :-)
Já už azčínám pomalu ale jistě plánovat...založím si sešit kde si budu vše psát...asi sjem cáklá,ale chci si vše naplánovat do těch nejmenších detailů...si s tím chci hodně vyhrát..přeci jen se chci vdávat jen jednou,tak to chci mít dokonalé,idkyž je mi jansé,že to neklapne úplně vše jak si naplánuju,ale to je na tom to krásné x-)
Ahoj dubnové nevěsty.-) Já se vdávám 10.dubna v kostele Sv.Jakuba v Lipníku. Termín už máme rezervovaný, ale jinak nechávám veškeré přípravy na léto- prázdniny. Zatím se mi to zdá brzy:-)
TAky to chci pořádně rozjet v létě...hlavně si vyzkoušet šatičky ať si je pak můžu objednat na ebay a případně upravit.Ale už teď se kukám po všech věcech
Kaczka - ahojky, asi to taky tad dopadne i u nás, že poprosíme jen někoho známého,aby nám to natočil a bude. Teta má jednu známou, která se to tomu trošku věnuje, je to její koníček a umí to i zestříhat,tak uvidíme. Možná zvolíme cestu tudy. Taky jsem viděla hezky udělané svatební videa s hudbou, fotkama atd.Ale dát zato např. 7000 a možná i více a podívat se nato jednou po svatbě a pak kdoví kdy,tak to se mi ani nechce ;-) .A na víc přítel se taky k této variantě příklání,tak asi to tak uděláme.
Fotografa budeme mít našeho kamaráda, který není profi,ale fotí rád a nejednu svatbu už fotil, takže ho bereme :-). Sešitek si chci taky založit, už ho mám i koupený,ale zatím v něm nic není psáno. Zatím to mám pouze v hlavě a protože je toho zatím málo,tak si to ještě pamatuji :-) Je to prý dobrá věc, měla to i sestřenka a tak mi ten její půjčila,abych se mrkla a je to vážně fajn.
verix123 - ahojky, zdravím tě a vítám mezi dubnové nevěsty. My už máme některé důležíté věci zařízeny jako např. hostinu, obřad, muzikanty a předběžně fotografa,ale ostatní mám v plánu taky až v létě.
TAk sjem konečně našla mísot na obřad...je to originální a ani to není tak drahé,jens eještě rozhodnou na které
http://www.lodnidoprava.com/Svatebni-...
Jiank já to musím vše zamluvit,ale nevím kdy se dostanu na mísot hostiny,ale dnes se na pevno domluvím s Tomem a zítra zamluvím fotografa ;-)
Kaczka - tak to je vážně originální!Jen, aby někdo neměl z vašich svatebčanů pak mořskou nemoc a nebo aby někdo pod vlivem omamných látek alkoholu neletěl přes palubu:-D My zůstáváme u klasiky - kostel :-).
ahojky ja se vdavam 20.4 na zamku v liblicich. jsem z liblic, teda uz dlouho jsem pryc na floride ale moc se mi to tam libi. ted prave resime zda mit takzvanou falesnou svatbu v cechach abychom nemeli toliko papirovani... :-(
kacka - ahoj Katy, zdravím tě. Já jsem si dělala jen srandu, určitě se do obřadu nikdo nestihne opít! :-) Abych řekla pravdu,tak nevím,ale pravděpodobně ano,když je to v kostele,ne?Je to klasický kostel,tak tam určitě bude obřad církevní, nebo v kostele jde dělat i nějaký jiný?Příliš se v tom nerientuju, protože do kostela nechodím, jen velmi zřídka. Tak nevím ;-). Když jsme si to byli domlouvat za farářem, tak si napsal jen termín a čas, naše jména a říkal,že se máme přijít blíže dlomluvit až v lednu příštího roku a že budeme muset chodit na nějaké ponaučení o manželském životě :-)
Kaczka - předsvatební poradny?A co to je?To slyším poprvé.To i něco takového existuje?A k čemu je to dobré?Vy tam chodíte?Nebo chodti budete?My budem absolvovat pouze to poučení o manželském životě v kostele.A co se týče toho kostela,tak si myslím,že to bude určitě církevní.
Ahoj všem,
taky se mezi Vás hlásím - máme termín 10.04.2010 v Brně. Prozatím mám od přítele zakázáno (:-)) cokoliv plánovat...ale přesto něco jsme už rezervovali, abychom měli klid...máme zamluveno místo na hostinu a fotografa, kterého jsem si moc přála (a dobře jsem udělala...volat mu o týden později, byl by už zadaný...to by mě nenapadlo, jak dlouho dopředu se tohle řeší).
Koukám, že to máme všechny stejné..chlapi by zatím nic neřešili, ale my v práci pokukujem po netu a sbíráme insporaci a těšíme se až to chystání začne :-).
Kaczka - ano pokřtění jsme oba.Přítel byl i u přijímání, ale já ne.Ale to žeprej nevadí. Původně jsem si myslela,že to vadí,ale teď ztačí už žeprej jen to nějaké ponaučení - tzn.,že asi před svatbou budeme muset chodit častěji do kostela. ;-)
Romčo,to se chodí tuším přímo na ěnjaké soukromé "seance" za farářem ne?
JInak už jednám s fotografem,takže asi budu mít brzo první věc na svatbu hotovou :-D
Kaczka - to teda netuším,ale myslím si,že ne. Jen vím,že my budeme mít obřad v kostele v Buchlovicích,ale nato ponaučení budeme muset chodit na Velehrad.Tzn.,že jsou k tomu asi místa určená a myslím,že tam bude chodit více takových mladých lidí, kteří právě chcou mít svatbu v kostele. Představuji si to tak,že budeme prostě nějak pravidelně chodit jako na mše do kostela, které budou věnovány manželství a tomu svazku.Ale nevím?Ale zjistím to, protože vím o kamarádce, která tohle absolvovala nedávno.Asi před 3 lety :-D
Aha,tak to já se v tom nevyznám.Pokřtěná nejsme a do kostela nehcodím,ale ráda s epoučím :-D Jinak mě poslední dobou hodně chytla svatba.Bych už nakupovala jak divá :-D Ale teď je aktuální dárek pro našeho broučka,mu za měsíc bude rok ;-)
kaczka - já se v tom taky nevyznám, čerpám jen z toh,co jsem slyšela. Jsem jen křtěná a to je asi tak všechno. Do kostela taky nechodím,jen velmi zřídka, větišnou o Vánocích. Taky bych už nejradši něco nakupovala,hlavně výzdobu na svatební tabuli.Ale říkám si,že počkám do léta. Přes prázdniny nato bude mít spoustu času, snad?
Ahojte, tak my mame termin 17.04. Vsetci ma odhovaraju, vraj je este zima vtedy, ale mna ten datum akosi pritahuje :-)
Este nemame vybavene nic, ale uz sa obzerame po sale... :-( Niet casu nejak a kedze byvam v Presove a svadba bude v mojom rodisku - Poprade, tak zatial len tak na nete ocumujem. Boli sme obzriet hotely v Tatrach, ale asi nic z toho (vysokohorska prirazka je nad moje sily :-S ).
Ahojte dievcata, tak ked uz spominate ten kostel a poucenie alebo pripravu(kazdy to nazyva inak),tak my ho prave s priatelom navstevujeme.ja viem,ze sa asi budete mnohe spmiat,ze je to strasne zavcasu,male nakolko sme v zahranici a tu sa tie kurzy robia len 2 krat do roka,tak sme rozhodli si to spravit co najskor.Cela predmanzelska priprava pozostava zo 4 sedeni,po 1a pol hodke,je nas tam 15 parov,velmi uvolnena atmosfera,naposledy nam prednasali dva manzelske pary a hovorili hlavne o ich zivote.Musim povedat,ze vcelku zajimave,neda sa to porovnat s naukami na slovensku,aspon co som pocula od znamych.Na zaver kurzu dostanem certifikat a s tym uz v lete ked pojdeme domov na dovolenku pojdeme na faru a dohodneme si termin v kostole.Je to celesvetovo uznavane,takze sa tomu fakt tesim.
Este co sa tyka svadobnych priprav, tento vikend by som chcela zajednat DJ.Mame uz aj knizku Svadobny bedeker a dalsi zapisnik,kde si chcem zapisovat veci ohladne svadby:-)uz som aj nejake casaky nakupila pre inspiraciu,ale zatila hlavne vela pozeram.
Tak vam vstekym zelam prijemny vikend.
Ahoj nevěstinky, přidávám se k vám. Naše svatbička bude 24.4.2010 v Hranicích. Tady taky s přítelem bydlíme.
Jsme spolu více jak 7 let, tak si tak říkám, že už bylo načase ;-)
Budeme mít pravděpodobně okolo 80ti hostů, takže síla :-o
Na šaty se chystám, až tak v listopadu (až zhubnu ]-( ) Né že by to snad po mě Michal (budoucí m)chtěl,ale prostě pro můj lepší pocit. Co si budeme povídat, každá o lepším pocitu víme své,že?
Jinak svatbu vidím do vínova,stejně jako rumísek chci mít červený melír a Michalovi bude vínová kravata určitě moc slušet.Pak na stůl nějaký ten vínový vlizelínek,vínové a bílé svíčky, taky balónky s héliem... už to úplně vidím... x-)
Tak zatím papa
Tak koukm,že se rozrůstáme.
My budeme mít tkay svatbu od vínova ;-)
Misumich,tak koukám,že konečně někdo se stejným datem ;-)
Monilka,taky chci zhubnout bo prckovi,ale tak mám na to rok,tak snad s epovede ;-)
Monika - ahoj Mončo,vítám tě mezi nás. Máme stejný termín jako vy, 24.4. 2010, obřad i hostina proběhne v Buchlovicích. Moc hezké místo stvořené pro svatby. Co se týče výzdoby, chtěla bych ji ladit do světle zelena.A kytka - bílé kaly. Moc krásné, s dlouhými stopkami :-).Tak zatím papa