Ahoj taky se vdávám 5.6.2010 v 11.00 H. Tak co už máte zařízeno? My jsme byly zatím jen na Matrice a v pátek se jdeme podívat na salonek kde by byla hostina. :-)
My to máme v 11:30...
Máme zaplacenou zálohu za šaty, rarezervovaný termín obřadu, panenku a ženicha na auto, závoj, koupen polštářek pod prstýnky, modrý podvazek, zamluvená hostina, výzdoba, zarezervován Dj a dneska si jedeme pro snubní prstýnky.....
Ostatní necháme až po Novém roce....Nejvíc se těším na oznámení :-)
Jej tak toho máte ale hodně už zvládnutého ,no jsem dost pozadu.Nevím jestli živou kapelu nebo DJ na šaty půjdu podívat asi další měsíc.Vlastně máme i kameramana. :-)
holky,
my zatím ve 12, ale možná to posuneme o hodinu, protože chceme, aby nás oddával jeden známý farář a ten to musí stihnout! :-D
zamluvené máme zatím místo hostiny, fotografa, kameramana, muziku. já pomalu zkouším šaty, když si do Vánoc nevyberu, tak si možná nechám ušít. a taky jsem zavolala kadeřnici, která mě bude i malovat. ostatní necháme až po novém roce.
lennus
Tak ty tedy nezahálíš.To my se jdeme teprve dívat na prostory pro hostinu a kameramana máme jinak nic.Zatím se koukám jen na net protože mám nemocnou dceru tak nikam nemůžu chodit. :-(
Holky, co starého si s sebou vezmete na svat.den?????
Já budu mít MODRÝ podvazek, PŮJČENÉ šaty, NOVÉ boty, ale nevím, co STARÉHO.... Máte nějaký nápad?
mlada maminka:jak to dopdlo s tim prstynkem???
no jo..nad tim jsem jeste nepremyslela...co straho???ostatni budu mit stejne jako ty...ale co stareho??,to nevim:(
asi si vezmu pred tim tak na hodinku podprsenku a budu ji povazovat tedy za starou:D
milusefrykova, my jsme spolu už skoro 7 let, loni jsem dostudovala a to mě prvně napadlo, že bychom se mohli vzít. od loňského srpna sem vlastně chodím a tady mě to taky nalákalo. :-) na začátku letošního roku jsme se o tom trochu víc pobavili a přítel vždy chtěl svatbu tak za ten rok, ne za dél. shodli jsme se na červnu a tak jsem byla 4.6. požádána o ruku s tím, že má být svatba do roka a do dne. :-)
fotografa jsem tu měla vyhlédnutého už dlouho a byla jsem z něj úplně nadšená a nechtěla jsem, aby mi ho někdo vyfouknul! :-D pak mi záleželo na místě, protože chceme mít svatbu s možností hostiny venku. věděla jsem, že pár věcí je třeba zařídit včas, tak jsme zařídili muziku, teď na podzim kameramana a já se jen tak zeptala své známé kadeřnice, kdy se objednat a ona už se zeptala, kdy to máme a napsala si mě. :-)
na šaty už taky pomalu chodím, protože jsem náročná a nerozhodná. v týdnu času moc kvůli práci není a ne každý víkend je volný. takže tak nějak pomaloučku polehoučku, ať se z toho pak nezblázním. ale myslím, že úplně v pohodě se dá svatba zařídit tak za 3 měsíce.
staré, nové, půjčené a modře. hmmm, musím přemýšlet.
půjčené šaty, nové třeba boty, modrý podvazek a půjčené? hmmm, musím to ještě vymyslet, snad kámošky něco půjčí. :-D
lennus
Tak to my jsme se tomu vyhýbaly raději jsme si zařizovaly byt a vymlouvaly se rodičům že nejsou peníze na svatbu.Nějak sem se nikdy na svatbu netěšila, vše zařizovat, být středem pozornosti já na to nejsem.Je fakt že mě to ale začíná bavit a celkem se i začínám těšit.5. června se bereme protože ten den máme výročí 10 let tak se to bude fajn pamatovat. :-)
něco nového to budou boty
něco modrého to bude podvazek
něco půjčeného to budou šaty
něco starého asi si koupím ještě tento rok spodní prádlo na svatbu a bude to jako staré,jinak mě nic nenapadá
nemá být i něco darovaného? :-(
ONDLAFEK: Díky za zeptání.....No, zatím nijak...Pořád zkouším a přemýšlím, ale asi to tak necháme...Na prsteníček mi ho navlékne, na prstníček ho nasadím, jakmile se budou fotit ruce s prstýnky, ale jinak ho budu nosit na jiném prstíku....Zase si říkám, když si ho nechám zmenšit, tak z mých 50kg bude za pár let 80kg, prstíky jak pastelky se taky změní a pak už by mi zase mohl malý....Myslím tak dopředu, počítám s tím, že bude hůř :-)
Ae nevím, třeba s před svatbou rozhodnu jinak...jako nechat si ho zmenšit...uvidíme...
Jinak se neskutečně těším na oznámení...V salónku nám řekli, že nám oznámení, podle našich představ neudělají, jen podle vzorů, co mají v katalogu, ale my bychom chtěli, aby na našem oznámení byla naše dcera a náš svatební den jakoby oznamovala ona...Něco podobného mám v albu...Máme si prý max.najít nějakou tiskárnu či co...Tak nevím, jak to dopadne....Každopádně bych to chtěla tak v březnu začít rozesílat, to si naložím jako dárek k narozeninám.....A začnou ty pravé předsvatební stresy :-)
Víte co bude fajn????? Až si tady takového 6.-7. června budeme všechny vyměňovat zážitky ze stejného dne.... ;-)
miluško, my věděli od začátku, že se chceme vzít, navíc jsme oba věřící, takže i proto to má pro nás smysl. zařizování mě baví, i když máme ještě dost času, jsem ráda, že jsme začali s předstihem.
tak co se vzít někde v tajnosti a klídku? kdybych to chtěla takto, odjedu na nějakou dalekou cestu a vezmeme se tam. hm, deset let, tak to smekám klobouk. a krize byly?
mlada.maminka, tak si oznamko navrhněte sami? nebo s pomocí někoho šikovného s kamarádů či známých, ne? my si cheme navrhnout sami, tak asi s nějakou fotečkou, protože ty sladké s holoubkama apod. či jiné nabízené se mi moc nezamlouvají.
nojo, letí to a za chvíli mame naše datum. :-)
Za chvíli????? Mě připadá, že čas letěl, ale jakmile jsme začali zařizovat, tak to postupuje všechno moc pomalu :-(
Ale věřím, že jakmile příjde jaro, bude tady 5.červen 2010 coby dup
mlada.maminka:s tim prstnkem mas teda fakt pravdu...muzes ho pak nosit celej zivot...urcite si zadna z nas nemysli,ze budeme porad vazit tolik kolik vazime ted,ze,,:D
ja nevim teda..ale ja si myslim,ze jak se prvali vanoce,tak to pak pujde sup sup....
;-)
lennus
Taky jsme uvažovali otom že se vezmeme jen my dva děti a svědci ale raději jsme to zavrhli protože jeho rodina by nás asi ukamenovala :-D .Krize jo byly ale myslím že to mají všichni byly dvě ale nic hrozného.
Už se těším až se budu přebírat v šatech :-)
Krize????? Souhlasím, že jsou všude...jde jen o to je překonat.....
Někde jsem četla, že 7.rok je nejkritičtější a my budeme mít 7.let v prosinci, tak mám docela obavy, aby se ten kritický rok neprojevil před svatbou :-(
MILUSEFRYKOVA: Také jsem se na to těšila a o mé budoucí švagrové nemluvě....Ale já už měla svůj sen, který jsem našla hned v prvním salónku, zkusila jsem jedny šaty a věděla, že jsou to ony....Jiné jim nemohly konkurovat....Švagrová mi nadávala, jak se těšila, jak oběhnehe všechny salónky a já si vybrala hned v prvním a hned první šaty :-D Tak jsem jí udělala radost a vydali jsme se i jinam, ale já už měla ty svoje vysněné a ať jsem si oblékla jakékoliv jiné, na ty moje vybrané neměly, ať byly sebevíc krásné....
Tak už to ale bývá, jak Ti jedny padnou do oka, sednou Ti a jsi z nich nadšená...
Takže já se v šatech nepřebírala ;-(
Ale pokud nemáš už nemáš z internetu vybrané, jako jsem měla já, tak si to neskutečně užiješ a nebudeš vědět, které zkusit první....A jakmile Ti je bude nasazovat přes hlavu a šatky Ti obepnou tělo a Ty se poprvé uvidíš jako princezna...je to nádherý pocit....
Tak si to holky užívejte.....Pokud se nechcete vdávat víckrát, jindy už to nezažjete.....
Jinak jsem moc ráda, že jste tady se mnou.....
mladamanika:ja se zase bojim toho,ze jak se do tech satu nalvliknu,ze budu se v nich nebudu citit-nosim vetsinou kalhoty...ale snad taky budu stastna,ze mi to slusi:)doufam...
proč chce každá holka vypadat jako princezna?
já si říkám, jen to ne pro Boha! :-D
už jsem pár salonů obešla a jako zábava mi to tedy nepřipadá. na ty svoje vysněné top ještě čekám, i když pár favoritů už mám. každopádně se ještě nedostavil ten pocit: to jsou ony! :-)
my jsme spolu v listopadu už 7 let a zatím dobrý. :-)
myslím, že největší nepřátelé vztahu budou děti! :-D a to nemyslím zle, ale je to tak. to se řeší horší věci a krize budou jistě.
LENNUS: Děti jako nepřátelé vztahu???? Ne-e :-) Uvidíš, že to tak není....Dítě je výsledek té lásky....A její pokračování....
Já porodila v 18ti, přítel měl 19let a dítětem jsme spečetili vztah po 2 letech....
Ale v jistém slova smyslu máš pravdu, svět se točí už jen kolem dítka a jeden na druhého nezbývá moc času....Maximálně po nocích :-) Pokud dítko dovolí :-D
Ale my měli spící dítko, tak to šlo ;-)
Jinak ten pocit:,,To jsou ony!" jsem já zacítila hned, jakmile jsem je uviděla, takže bylo rozhodnuto téměř okamžitě ;-)
ONDLAFEK: Já ti to povím tak, že já osobně jsem se bála, že budu vypadat jako chlap v šatech, neboť já sukně nebo šaty nenosím vůbec - necítím se v tom....A když jsem si na svatbu své nastávající švagrové koupila šaty, tak pak na mě každý hleděl, jakoby mě nikdy neviděl a já se cítila fakt trapně....Takže si taky říkám, že velká většina hostů bude potlačovat smích, jak mě uvidí v něčem jiném než v teplácích :-D