Tak to máš super já co si vybrala na netu tak nevím kde je sehnat :-( Jinak jediné co máme zařízené je fotograf a kameraman,jinak nic :-| Teď řešíme místo hostiny ale mám v plánu už taky konečně vybrat šaty,ať mám klid
Já jse si je vybrala ve svatebním salónu, který mám blízko...ano taky se mi jich líbilo více, ale lítat pro ně po celé republice se mi nechtělo, tak jsem byla opravdu ráda, že mi to vyšlo na poprvé:-)Jinak taky řešíme hostinu, ale vůbec se nemůžeme shodnout, tak uvidíme jak to dopadne...Taky jsem si zařídila fotografa, ale kameramana ani nechceme, budeme mít jen nějaké domácí video, stejně na něj nikdo nekouká....
ahojte babenky,tak musim sa vam pochvalit ze uz mame kameramana,dnes som mu bola zaplatit zalohu,tak som z toho cela natesena :-D a vy ako pokracujete s pripravami?
ahojky,tak já jsem zase nadšená z fotografa,že měl volno,fotí úplně božsky :-D Jinak 8.2 jedu na šaty a ještě do konce měsíce chcem rozhodnout místo oslavy,jen čekáme jestli majitel dodrží co řekl a zastřeší zahrádku abychom tam mohly být i kdyby pršelo :-S
Ahojky děvčata, jak tak koukám, tak se nám tady ta diskuse moc nerozjela:-)
Já už jsem si konečně objednala nějaké svatební dekorace, vývazky atd...na internetu to vychází o dost levněji než ve svatebním salónu...a chystám se ještě do Ikei, pro vázičky atak...jen doufám, že tam teda něco seženu...a co vy holčiny jak pokračují přípravy???Konečně jsme se už domluvili i na místě hostiny, v pondělí jdeme kupovat oblek pro ženicha, takže nám bude chybět už jen oznámení a prstýnky, což bude asi taky trochu naročnější na finance a zbytek už se nějak udělá...tak piště holky...papa
Ahojky,tak to ti fakt závidím,že už toho máš tolik,já nemám skoro nic :-( Teď se vrhnu taky do objednávek na netu co se týče dekorací,už "jen" hostinu,hudbu,šaty,oblek a prstýnky a můžem jít na to :-D Snad to do konce února dám všechno do kopy :-|
ahojky děvčata...tak konečně máme pro ženicha oblek.Koupili jsme ho včera v OP Prostějov a hooodně dobrá cena jen 5600,-za oblek, košili, kravatu a pásek...Myslela jsem,že to bude dražší, ale cena mě opravdu mile překvapila, dokonce i budoucí manžel mě překvapil, s jakou pohodou to bral. On totiž nesnáší takovéto nakupování a zkoušení, ale byla to celkem rychlovka, tak možná i proto to bral tak dobře...:-)))
Jsem opravdu ráda, že to už máme za sebou:-))
tak my s kupou obleku cakame urcite minimalne do maja,lebo dufame ze moj milovany este nejake to kilecko schudne,tak snad sa mu to podari,lebo inak budem riadne nastvana ]-(
Ahoj kočky,tak mám konečně šaty(sice ještě váhám,jestli je nevyměním,ale aspoň nějaké mám bloklé) dnes mi došla bižu a v pátek čekám šerpy na auta a zábradlí :-) doufám,že nebudu zklamaná
Ahoj holky, tak se přidávám do klubu :-) původně jsme měli mít datum 7.8.2010, ale bohužel na zámečku, který jsme si pro svatbu vybrali, měli poslední volný termín a to zrovna 31.7.2010 ;-) stejně je to datum hezčí než to původní :-D
...co se týče příprav, tak já jsem si všechno tak nějak zařídila před koncem roku, protože skoro celý leden jsme byli na předsvatební cestě v Thajsku, chtěla jsem jet s klidným srdcem, že to nejdůležitější je hotovo :-) Takže máme zámeček, kde bude obřad, hostina i ubytování, fotografku, kameramana, hudbu, maminka zařídila cukroví, koláče a zákusky do výslužek, v Thajsku jsme nechali ušít nádherný oblek na míru, cena vtipná 3500,- :-D tady na bazaru jsem koupila dekorace na stoly - vázy, svícny atd. mám oběhánu spoustu salónů a vytipováno, pár nej kousků, v sobotu přijede rodina z Moravy a pomůžou mi vybrat ty pravé šatičky ;-) bižuterii jsem zatím neobjednávala, protože v salonu, kde si snad vyberu, půjčují zdarma k šatům šperky se Swarowskiho krystaly, tak snad bych si tam vybrala...jinak jsem si vybrala svatební boty a dostala je k Vánocům od sestřičky a také mám bezvadné síťované punčošky pod šaty...no tak to je tak asi všechno k těm přípravám, uf jsem se nějak rozepsala ;-)
trdlinka1984: krásná cena za oblek, bezva kauf :-)
...já jsem pořád nervózní že nemám ještě šaty, protože kamkoliv přijdu do salonu tak se mě ptají na datum, že se podívají jestli na ten daný termín ty šaty vůbec ještě jsou :-| tak si říkám aby ještě ty moje byly, ale tak snad v sobotu už to klapne a budu mít rozhodnuto, budu si už pak moci vybírat kytku, účes atd.
...jinak teď se snažíme vybrat nějaké svatební oznámení a už chceme jít pomalu vybírat prstýnky...respektive vybrané by byly ale cena šíléní, takže mrknem ještě na něco jiného ;-)
Ahojte babeny,
tak aj my sme sa s drahým zhodli na dátume 31.7. 2010 - stred leta, snáď bude krásne...
Teraz začíname s prípravami, okrem fotografa nemáme ešte nič, tak sa tu inšpirujem, že čo a ako :-)
Vítám novou nevěstu,a snad nedopadneš jako já a seženeš všechno v klidu a pohodě.Teprve dnes jsme zamluvili místo hostiny a hudbu sehnat je potíž,ještě ve středu jsem byla s nervama v háji,že nemáme místo,tak teď už snad budu spat klidně.Vlastně ještě tu hudbu :-( Snad jste na tom holky líp
Ahoj holky, taky se přidávám do klubu na půli léta:-) Plus mám ještě bonusovej druhej termín, a to 7. 8., protože to bude svatba č. 2 v Itálii. Beru si Itala, tak to s těma svatbama máme jaksi složitější. No holky, nejhorší je zajít sem do alb příprav a vidět, co všechno už ostatní mají, a to se vdávají třeba ještě dýl než já. My máme zatím jen ty hlavní body jako hostinu, fotografa, šaty, DJ. No a další věci jako vývazky, tombola, lampiony, kadeřnic, prstýnkyi atd..., to budu teprv zařizovat a i když času zbývá spousta, tak mě po nahlídnutí do alb chytaj depky:-)))
no tak mozem sa uz chvalit s rezervovanou salou,termin v kostole(posledny) co sme si mylseli ze ako skoro ideme :-D V piatok nam dosli pohare a cakame uz aj na obrucky do 2 tyzdnov by nam malo dojst.co sa tyka tych obrucok tak odporucam hlavne ceskym nevestam zlatnictvo bisaku sidlia myslim brno,praha a asi aj plzen.strasne zlati a ochotni su,da sa s nimi o dost zjednat cena ;-) my sme si davali robit u nich obrucky "original" cize sa nepodobaju ani na jeden z ich modelov a vysli nas na 450€ z povodnej ceny 510€ :-) este ze moj partner ma v sebe obchodneho ducha :-D
... a ja už mám vyskúšané prvé šaty ;-)
Bola som veľmi príjemne prekvapená prístupom predavačiek v salónoch, po nejakých komentároch tu na fóre som tam išla mierne vystresovaná ale všetko bolo ok a túto veľkú udalosť mám už za sebou :-)
Ešte obehnem cca 5 salónov a potom final výber. Uff, to teda bude...
Okrem toho máme teda len toho fotografa. Termín na matrike potvrdia až 15/3, potom nabehneme na ranč a vybavíme aj ten (dúfam), potom oznamká a potom ozdoby. A nič iné tam v podstate už ani nie je x-)
Ahojky děvčata, tak koukám jsme se tady malinko rozjely:-))))
My už tak nějak drobnosti máme, chybí nám jen boty, pro oba, prstýnky a oznámení, ale myslím,že nemusím stresovat, dyť je to ještě daleko...Dnes jdeme konečně na osobní schůzku s paní matrikářkou, tak jsem zvědavá na podrobnosti, pak je opět napíšu...
Holky, nevím jak vy, ale já už se těším, až to bude za mnou...Ne že by mě to nebavilo, ale to čekání je úmorné opravdu se nemůžu dočkat...:-)
Tak se mějte a piště piště
jj taky se těším až to bude za náma,zítra budu volat na tu hudbu tak mi držte pěstě nebo se na to už vy... a bratránek veme kytaru a budem si zpívat sami :-D ještěže je to jen jednou v životě (svatba) jinak by mě kleplo :-p
...já momentálně čekám na svatební oznámení až se dotiskne...jinak nám chybí prstýnky a nějaké drobnosti jako košile a kravata a jinak už máme asi vše zařízeno ;-) ještě čekám až se na matrice dohodnou kdo nás bude oddávat a chtěla bych se s dotyčným či dotyčnou sejít, aby nám udělali řeč na míru, protože ta oficiální verze "10 minut a je po všem" není nic pro mě :-D
kajsav: presne toto by som chcela aj ja, trošku si "zosobniť" tú matrikárkinu reč, aby to bolo o nás a nie také všeobecné. Snáď bude teta prístupná :-)
Inak ja nemám okrem fotografa ešte nič, aspoň teda nie zazmluvnené a keď tak na vás pozerám, začínam byť v strese :-D
Hlavný hlavybôľ mi však robia šaty, moje vysnené budú v salóne až v apríli a to sa mi zdá neskoro, keďže neviem, či mi vôbec sadnú..... a čo potom?
ivalinka: no ten oficiální projev je hodně obecný, takže bych chtěla něco lepšího, na matrice mi řekli, že to nebude problém, záleží pak na oddávajícím jak se s tím popere ;-)
...no u mě šaty byly teda taky oříšek, já jich vyzkoušela hrozně moc než jsem si vybrala ty pravé a proto pak taky přijela zamnou do Prahy i rodina z Moravy, aby mi to jako porota pomohli rozhodnout, protože mě prostě všechny seděly a všechny se mi líbily :-D taky jsem si našla salon, kde budou mít v dubnu krásné nové modely co bych si chtěla vyzkoušet, ale nechtěla jsem tak dlouho čekat...protože přesně jak píšeš, kdyby nepadly tak co pak? :-) věděla jsem že favoritky co mám vytipované už pak nebudou takže jsem to neriskla, ale pokud nemáš vybrané nějaké konkrétní tak pak určitě něco seženeš ;-)
kajsav: jaj, veď práve to, že ja mám vytipované dva modely, po ktorých mi veľmi srdce piští, videla som aj dve budúce nevesty na skúške v týchto šatách, a aj na reálnych ženách teda vyzerajú nádherne, len proste neviem ich tu a teraz zohnať. Ale už som drahému oznámila, že sa ide do Gyoru, tam ich vraj majú a keby bolo treba, tak aj do Brna. Holt, za šatami aj na kraj sveta x-)
A mrkla som tvoj fotoalbum - vidím, že sa ti tiež páči obrad s lupienkami ruží na tráve, kvetmi, atď. - presne také niečo chceme aj my, v pondelok máme stretnutie s agentúrou, tak snáď nám naše predstavy budú vedieť splniť :-)
Ivalinka: a nejde u vás v saloně zamluvit si jedny šaty a pak až dojdou si je změnit na ty tvoje vysněné? Mě řekla paní u nás v saloně že důležité abych měla aspoň nějaké a pokud si to rozmyslím,zak je můžu až do svatby měnit,což udělám :-D
ivalinka: souhlasím, za šatama až na kraj světa ;-) půjčení mých šatů stojí 14.500 taky mě ani ve snu nenapadlo, že dám tolik za šaty, ale ty jsou prostě ty nej nej nej tak proč bych do toho nešla ;-) svatba je jednou za život (doufám) tak chci být nevěsta podle svých přestav ;-)
...svatbu budeme mít na zámku, obřad, hostinu i ubytování a obřad právě budeme mít venku, tak jsem se teď pokoušela sehnat nějaké dekorace, povedlo se, sice pro ně pojedeme do půjčovny asi 70 km, ale stojí to za to ;-) ještě akorát sháním červený koberec, ne pro parádu, spíš abych trošku uchránila šaty od trávy a svoje saténové střevíčky taky ;-)
...tak Ti budu držet moc palce ať Ti padnou - nejlépe oboje abys měla z čeho vybírat :-D
ahojte kočky,
tak už máme tie pravé!
Dala som si maratón, salón za salónom, vyskúšala som si viacero krásnych modelov a pri Týchto šatkách sa dostavil taký zvláštny pocit, že Waw! Úplne ma až tak zahrialo pri srdci, a vlastne v celom tele, a k drahému som si potom do auta, kde ma čakal, sadala rozžiarená ako slniečko :-D
Aj na výzdobe sa pomaly pracuje, stretli sme sa s veľmi milou dekoratérkou, dnes máme stretko s agentúrou a potom sa rozhodneme, s kým pôjdeme do toho. Ach, keby sa takto dalo vybaviť aj počasie...
..tak to je super, že se maratón vyplatil a už máš ty svoje vysněné :-) u mě zase začala hlodat zvědavost, protože do mého salónu, kde mám rezervované šaty začíná přicházet kolekce 2010 tak nevím jestli se mám ještě do toho pustit nebo se na to vykašlat ;-)
ja by som mrkla ;-)
Veď sa dá presunúť rezervačka na iné šaty, nie? Predsa len je lepšie mať vo veciach jasno, ako potom rozmýšľať, že čo ak...
Ináč, v tom základnom my jasno ešte stále nemáme - termín nám oficiálne na matrike zarezervujú až 15. marca. Tak sa modlím, aby proti dátumu 31/7 a vybranému miestu obradu nemali žiadne námietky :-)
...už pomalu dávají fotky na svoje stránky tak jsem už nakukovala a něco se mi tam líbí, záleží jak by to na mě vypadalo, asi to půjdu očíhnout až všechny šaty dorazí ;-)
...snad to bude dobré a termín Vám dobře dopadne, žádný stres ;-)
no ja som ešte včera večer skočila do jedného salónu, lebo mi volali, že im prišla nová kolekcia - hovorím si, však čo, aspoň si potvrdím, či som si vybrala dobre. A tak aj bolo, žiadne sa mi nepáčili viac než vybrané x-)
Okrem toho sme mali tie stratká ohľadom výzdoby a teraz sa musíme rozhodnúť, či zoberieme profesionálne mladé kočky z BA, ktoré vedia komplet všetko zabezpečiť, ale za vyššiu cenu alebo pani mimo BA, ktorá síce nemá zopár nutných doplnkov, ale má výhodnejšie ceny...